Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Az egészséges életmód a legjobb gyógyszer

Több mint két és fél ezren vettek részt a Richter Egészségváros soproni szűrőprogramján, amelyet az Erzsébet-kórház támogatására szerveztek. A nap végén összesen 3.895.100 forintot vehetett át a kórház vezetője a Richter képviselőjétől.

A szombati hűvös idő sem szegte kedvét a soproniaknak, hogy különböző szűrővizsgálatok elvégeztetésével kórházukat támogassák a stadion környékén felállított Richter Egészségvárosban. A Richter kétmilliós adományához a helyiek közel ugyanannyi forintot érő pontokat gyűjtöttek az Erzsébet oktató kórház számára, így a nap végén összesen 3.895.100 forintot vehetett át dr. Korányi László, a kórház megbízott főigazgató főorvosa Beke Zsuzsától, a Richter Nyrt. kommunikációs igazgatójától.

Baranyai János: Egészségesnek érezzük magunkat, de a szűrővizsgálatok kontrollt jelentenek.
Baranyai János: Egészségesnek érezzük magunkat, de a szűrővizsgálatok kontrollt jelentenek.


A nap folyamán kétezer szűrést végeztek a szakemberek és mintegy ötszáz esetben hívták fel a résztvevők figyelmét a további vizsgálatok vagy kezelések szükségességére. Az idejekorán felismert tünetek segítségével a betegségek megelőzhetők vagy eredményesen kezelhetők. Ebben segített a Richter Egészségváros Program. A szűrővizsgálatokat, a személyre szabott tanácsadásokat, előadásokat szórakoztató produkciók is színesítettek.

A Richter Egészségváros résztvevői közül sokan támogatták a Kisalföld „Vizet a Dunába!" kampányát. Felvételünkön Vincefi Enikő soproni csecsemő- és gyermekgondozó írja alá az ívet, mondván, a természetvédelem legyen mindenki szívügye. Fotók: Gosztonyi MiklósRekordot is döntöttek a soproniak a negyedik éve zajló egészségváros történetében: több mint százan jelentkeztek véradásra. Ugyanakkor a szűrésen részt vevők több mint 44 százalékánál mértek magas koleszterinszintet, ami nagyon magas szám. (Ha a koleszterin értéke a normálisnál nagyobb, megnöveli korunk leggyakoribb betegségének, az érelmeszesedésnek a kockázatát.)

Ezen túlmenően majdnem minden második embernél találtak csontritkulásra utaló, figyelmeztető jeleket.
Baranyai János speditőr feleségével, Évával ment el a programra. „Szerencsére egészségesnek érezzük magunkat, de a szűrővizsgálatok kontrollt jelentenek. Örülünk, hogy esetünkben ismét bebizonyosodott: az egészséges életmódnál nincs jobb gyógyszer – fogalmazott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Honlap a soproni művészeknek

Elkészült az a honlap, ami a Sopronban élő és alkotó művészeket mutatja be. A fidelissimart.hu képet… Tovább olvasom