Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

Az eddigi legbékésebb tüntetés

Visszafogott, békés hangulatú tüntetés volt hétfőn este Sopronban, a Fő téren.
Egyre szervezettebb formát önt Sopronban a miniszterelnök és a kormány elleni tüntetés. A Fő téren tegnap este több százan – egyes becslések szerint négyszázan, mások szerint legalább kilencszázan – gyűltek össze, gyertyákkal és zászlókkal, hogy demonstráljanak Gyurcsány Ferenc ellen.

A rendezvény kezdetekor bejelentették, hogy elmarad a miniszterelnök soproni látogatása. A hír tapsot váltott ki a résztvevőkből. A Himnusz elhangzása után Kiss Dávid középiskolás diák olvasta fel a Soproni Demonstrációs Bizottság közleményét, amelyben – többek között – leszögezik, hogy pártoktól függetlenek és abban egyetértenek, hogy mondjon le Gyurcsány Ferenc.

A bizottság köszönetét fejezte ki a rendőrségnek az eddigi együttműködésért, és arra kéri a résztvevőket, hogy estéről estére fehér szalaggal és gyertyával – a béke jelképeivel – érkezzenek a tüntetésekre. Ezt követően Novák Antal középiskolai tanár olvasta fel gondolatait, de szót kértek többen is, például akadt közöttük főiskolai docens és egyetemista is. A szónokok mindannyian kormányváltást követeltek, de elhangzott az is, hogy meg kell vizsgálni, milyen tevékenység folyik 2002 óta a polgármesteri hivatalban.

A beszédek között versek hangzottak el. A résztvevők egyetértésben hallgatták a felszólalókat, közben pedig skandálták a már jól ismert jelszavakat.
A Fő téri program végén a tömeg elindult – a Várkerületen – a Széchenyi téri Hűségzászlóhoz, ahol elénekelték a Szózatot és a székely himnuszt, majd visszatértek a Fő térre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árulják a Mediterranót

Miközben változatlanul üzemel a 2003 decemberében nagy reményekkel megnyitott Mediterrano, addig az OTP, amely megszerezte a cég tulajdonának kilencven százalékát, vevőt keres rá, 1,6 milliárd forintért. A vendéglátó komplexumot a korábbi tulajdonos, Varga Zoltán üzemelteti, immáron bérlőként és részben (kis)tulajdonosként. Információink szerint az első pályázat eredménytelen volt. Tovább olvasom