Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Az ebek elaltatása nem lehet a cél

Újabb négy kutya sorsa oldódhat meg a napokban Balogh Imre kutyatelepéről. A megmaradó ebeket is megpróbálják elhelyezni.


A napokban négy kutya talál gazdára arról a soproni telepről. Mint arról beszámoltunk, huszonnégy eb elhelyezése a cél, hogy ne várjon rájuk elaltatás.

Korábbi tulajdonosuk, a 67 éves Balogh Imre betegeskedik, szívműtéten is átesett. Ha nyár végéig nem sikerül új gazdikat találni a négylábúaknak, akkor azok akár a legrosszabbra számíthatnak.

A Kisalföld és a Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete örökbefogadási akciót hirdetett. Befogadáskor a kutyákat minden esetben – az önkormányzattal egyeztetve – beoltva, csipezve, féregtelenítve adják át.

Időközben több kutya gazdára lelt, Németországba is vittek belőlük, a volt tulajdonos is megtarthat párat, de még mindig maradt tizenegy.

Szakonyi Imre, az állatvédő egyesület elnöke újabb jó hírrel szolgált: a napokban egy hazánkban élő osztrák nő négy kutya ellátását vállalta. Az egyesület német állatvédőktől is ígéretet kapott, hogy segítenek a megmaradó kutyák elhelyezésében, ők is hirdetik majd az ebeket. Viszont közeleg a nyár vége, s az elaltatás lehetősége.

A városházán megtudtuk: noha egyelőre bizonytalan a megmaradt kutyák sorsa, nem az a cél, hogy mindenáron elaltassák őket. Egyelőre minden lehetőséget megragadnak és minden tőlük telhető segítséget megadnak, hogy a kutyusok új otthonra leljenek.

Előzmények:

A Kisalföld és a Soproni Állat- és Természetvédő Egyesület továbbra is várja azokat az állatbarátokat, akik a Pozsonyi úti telek egy-egy kutyájának örökbefogadásával megmentenék őket az elaltatástól.

A kutyamentési akció további részleteiről érdeklődni lehet a soproniallatvedok@gmail.com, kutyamentes@kisalfold.hu e-mail címen, illetve hívhatók az egyesület aktivistái a 70/519-9200-as, a 20/213-5062-es vagy a 20/469-7777-es telefonszámokon.

Korábban:

Sinkó Ferencné soproni nyugdíjas családjával látogatta meg a Pozsonyi úti kutyákat.

– Családi házban élünk, nemrég kimúlt a kedvenc, egy óriássnaucer, nagyon öreg volt már. Ezért gondoltuk, ha találunk megfelelőt, elviszünk innen egyet. Házőrzőnek is, játszótársnak is jó lesz. Meg is tetszett az egyik, elöl szép fehér a bundája. Örömmel elvisszük – mondta a nagymama.

Sinkó Ferencné és két unokája már kiválasztott egy kedvencet.
Sinkó Ferencné és két unokája már kiválasztott egy kedvencet.


– Szinte szünet nélkül csörög a telefon, az állatbarátok szív-
ügyüknek érzik az itteni kutyusok sorsát – vette át a szót Tölli-Molnár Bea. Az akció egyik kezdeményezője három hónappal ezelőtt egyedül kezdte el gyűjteni a kutyáknak a tápot, hogy segítsen a betegeskedő Balogh Imrének, az ebek jelenlegi ellátójának.

Mint mondta, Gyóróról is jöttek, hogy lefoglaljanak egy kutyát. Az átadás csak az oltásokat és a féregtelenítést követően lehetséges.

Ha segítene. A kutyamentési akció további részleteiről érdeklődni lehet a 70/519-9200-as, a 20/213-5062-es vagy a 20/469-7777-es telefonszámokon.

Előzmény:

 „Délután meglátogattam a kutyusokat a Pozsonyi úton. Vittem nekik 20 kilogramm tápot. A gazdi éppen érkezett, mert a szanatóriumból mindennap kijön megetetni őket. Segítsetek egy örökbefogadással vagy egy megosztással!" – agitált a közösségi portálon a Kisalföld, valamint a Soproni Állat- és Természetvédők közös kampánya mellett Szabó Judit, egy divatüzlet soproni tulajdonosa.

– Nagyon édesek ezek a kutyusok. Kedvesek, kifejezetten jól tápláltak és mind örökbe fogadhatók – mondta el Judit a Kisalföldnek, miután lelkesedését látva megkerestük. – Persze most sár van a telken, de csizmát húztam és vittem nekik két zsák tápot. Arra kérek másokat is, hogy segítsenek! Akár azzal, hogy hazavisznek magukkal egyet hűséges társnak, vagy ha nem tehetik meg, akkor másként. Gazdát kell találni ezeknek a kutyusoknak!

 Ha segítene. A kutyamentési akció további részleteiről érdeklődni lehet a soproniallatvedok@gmail.com, kutyamentes@kisalfold.hu e-mail címen, illetve hívhatók az egyesület aktivistái a 70/519-9200-ás,
 a 20/213-5062-es vagy a 20/469-7777-es telefon-
számokon.– Engem annyira meghatottak, hogy magam is segítek és próbálok a baráti, ismerősi körömön keresztül is támogatókat találni – folytatta Szabó Judit. Olyan internetes oldalakon tesszük közzé a felhívást, aminek több ezer követője van, így esély van rá, hogy külföldi szervezetek figyelmét felhívjuk.

Biztató fejleményekről számolt be Szakonyi Imre, az egyesület elnöke is.

Mint mondta, a hétvégén többen érdeklődtek a kutyákról aktivistáiknál. Volt, aki örökbefogadási szándékkal hívta őket, mások kutyatáppal segítették az ellátásukat. Jó hír, hogy német állatvédők is jelentkeztek, akik első körben öt kutyát vinnének el, főként az idősebbeket. Az ő figyelmüket egy szimpatizánsuk hívta fel a kutyamentő akcióra.

Szakonyi Imre jó esélyt lát rá, hogy a kutyáknak mintegy felét sikerül itthoni családoknál elhelyezni. A jelentkezőkkel időpontot egyeztetnek, hétfőn délután például egy idős házaspárral mennek ki a Pozsonyi útra, hogy a helyszínen is megnézhessék az állatokat.

Az időjárás sajnos nem túl kedvező, a sok eső miatt a telken nagy a sár és a kutyusok is csatakosak, de egy alapos fürdetés után a szebbik arcukat mutatják majd – ígéri az elnök.

Előzmény:

A Kisalföld és a Soproni Állat- és Természetvédők Egyesülete örökbefogadási akciót hirdet.


Huszonnégy kutya vár új gazdára, mivel tulajdonosuk,  Balogh Imre betegeskedik. A 67 éves férfi szívműtétje után most is szanatóriumban fekszik. Ha a nyár végéig nem sikerül új gazdákat találni a négylábúaknak, elaltatják őket.

– Lövőn születtem, odahaza is voltak kutyáink, onnan a szeretet. Egy-egy kutyával jobban el lehet beszélgetni a maguk módján, mint sok emberrel – mondja Balogh Imre.

– A Pozsonyi út menti telkemen több mint két évtizede tartok kutyákat. Először csak kettőt gondoztam, aztán egyre csak gyarapodtak. Voltak olyanok, amelyeket befogadtam, a szaporulatot pedig nem bántottam. A kiskutyákat azért lehet szeretni, mert kicsik, a nagyokat meg azért, mert nagyok. Gondoztam őket, a nyugdíjam ráment az eledelükre, tavaly már csak kevesebb tűzifára tellett, de a kutyáim jól éltek. Két éve már a soproni állatvédők segítségét kértem. A Kisalföld és az egyesület kezdeményezését dicséretesnek tartom, de három kutyát mindenképpen szeretnék majd megtartani.

Gazdára váró kutyák Sopronban


– A Soproni Állat- és Természetvédő Egyesületnek nincs menhelye, s ideiglenes befogadói sincsenek, a gyepmesteri telep pedig nem ilyen célra való – mondta Szakonyi Imre, az egyesület elnöke. – Ezért szeretnénk, ha a soproni vagy környékbeli állatbarátok örökbefogadnának egy-egy kutyát. Osztrák álllatvédők már elvittek tizet, valamint segítettek a kankutyák ivartalanításában. A többi huszonnégyet örökbefogadáskor az önkormányzattal egyeztetve, beoltva, chippezve, féregtelenítve adjuk majd át.

– Több mint két éve segítjük ellátni az állatokat, amelyek kivétel nélkül keverék kutyák – tette hozzá Szakonyi Imre. – Az egyesület és a támogató civilek jóvoltából hetente öt húszkilós zsák tápot hozunk nekik, s ez havonta 50-60 ezer forint kiadást jelent. Tavaly márciusban jeleztük a problémát az önkormányzatnak. A tulajdonos és a polgármesteri hivatal között több levélváltás is történt.

Jelen pillanatban a kutyák elkobzás alatt vannak, azok a magyar államé.

Ebben az esetben az elaltatás is szóba kerülhet, mint megoldás. A napokban az egyesület nevében tárgyaltam a polgármesteri hivatal illetékesével, aki biztosított arról, megpróbálnak segíteni, hogy a kutyák új gazdára leljenek, hiszen az önkormányzatnak sem lehet célja az elaltatás. Ha az örökbefogadási akció nem sikerül, a nyár végén a kutyák élete is véget érhet - fogalmazott Szakonyi Imre.

 A Kisalföld is támogatja az akciót.

Az érdeklődők a soproniallatvedok@gmail.com e-mailcímen jelentkezhetnek, illetve hívhatják a soproni egyesület aktivistáit a +36/70/519-9200, a +36/20/469-7777 és a +36/20/21-35-062-es telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

170 cm-es és 35 kg-os harcsát fogtak ki a Fertő tóból - fotó

170 cm és 35 kg súlyú harcsát fél órás fárasztás után sikerült a csónakba emelni Tovább olvasom