Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Az átjáróban verték meg

Hétfőn délután érkezet bejelentés érkezett a Soproni Rendőrkapitányságra, miszerint egy soproni átjáróban egy idősebb férfit bántalmaznak.
A Körzeti Megbízotti Alosztály helyszínre érkező rendőrjárőrei tetten értek egy 24 éves személyt, aki a 77 éves soproni férfit ütlegelte, majd pénzt követelt tőle. A sértett súlyos sérüléseket szenvedett.

A tettest a rendőrök elfogták és őrizetbe vették. Ellene rablás kísérlete és kábítószerrel való visszaélés kísérlete miatt indult büntetőeljárás - közölte a Soproni Rendőrkapitányság sajtó ügyeletese.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. Mambó 2010. március 20. 18:54
  „na ez is megint tipikus. hogy hogy megint kisebbségi volt a támadó?teljesen véletlen , nem szokott előfordulni , hogy a cigányok nem tisztességes módon keresik a pénzt. ...ami a legdühítőbb , hogyha esetleg le is csukják akkor is mi tartjuk el adófizetők , mert most már szinte minden börtönben ülő , tud tanulni , dolgozhat ha akar .. arról nem is beszélek , hogy mindene megvan kaja,fűtött helység. utána meg kijön és folytatja tovább....sajnos erre az úgynevezett cigány bűnözésre , soha nem lesz megoldás, mert kint is , meg bent is belőlünk élnek ..... belőlünk akikről minden bőrt lehúz az állam...........”
 • 41. moose 2010. március 20. 10:12
  „Hunnia. Reméli ,hogy engem támadnak meg. Ez nagyon kedves gondolat öntől. Látom a rosszindulat nagyon sok emberben ott lapul. szomorú vagyok.”
 • 40. hunnia 2010. március 19. 21:31
  „tisztelt moose a CIGÁNYOK ebben az évszázadban nem fognak dolgozni mert amíg aputól azt látja hogy lop rabol gyilkol és jól él addig ő is ezt fogja csinálni és remélem téged fog megtámadni az utctán és jól helybenhagy akkor majd más lessz a véleményed ezeket nem integrálni kell hanem internálni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 39. lazmero 2010. március 19. 14:04
  „istvan51-nek szeretnék üzenni, mivel nagyon közeli hozzátartozóm a sértett.
  ha lehetséges, találkozni szeretnék vele! jelentkezzél, ha tudsz !
  Egyébként a sértett kórházban van, műteni kellett. Köszönöm !”
 • 38. Vita-Max 2010. március 19. 12:00
  „Még egy gondolat ami lemaradt.
  Ugye kedves olvasótársam,ahoz nagyon nagy bátorság kellett,hogy egy 77 éves embert verjünk meg és raboljuk ki!!!!!
  Ilyenkor sajnálom,hogy nem voltam a közelben.Békés ember vagyok,de szivesen elbeszélgettem volna vele igy 97 kilósan!!!!!!!!”
 • 37. Vita-Max 2010. március 19. 08:06
  „moose:

  Azzal kezdem az írásomat,hogy nem vagyok rasszista, nem általánosítok,nem mindenkire vonatkozik mert vannak kivételek,de.....
  A börtönök 70%-a roma származásu.Miért??Mert iskolázatlanok,képzetlenek ezálltal ha van is mukájuk keveset keresnek.!!!!!Hány kisebbséginek van szakmája,vagy esetleg érettségije?????A főiskoláról egyetemről nem is beszélek!!!!!!!
  Iskolákban velük van a legtöbb probléma, a felnőtteknek ha van munkahelye, azt sem becsüli meg.A környezetemben jelenleg kettő roma férfi dolgozik,eredetileg kilencen voltak. A főnököm aki nem tett kivételt" fehér és cigány" között felvette őket,de már nagyon megbánta!!!!!!!Nem lehetett rájuk számitani.A túlóra,az szóba sem kerülhetett,nem ismerték eme kifejezést...A munkaidő végén irány a kocsma.Ha a főnök elment akkor nem dolgoztak.
  Amikor fizetés volt akkor egy hétig nem láttuk őket,nem is jelentkeztek,mikor fogyóban volt a pénzük akkor visszatértek és háborogtak,hogy milyen keveset keresnek és semmire nem elég.
  " Kocsmára viszont elég volt egy hétig!!!!!!!"
  Kérdezem mennyi fizetést kellene adni olyan embernek akinek 6-8 évet járt általános iskolába????
  Ezért küldik el őket,és mennek segélyért,amit abból a pénzből kapnak,melyet tőlem,vagy másoktól levonnak,vagy lopnak, rabolnak,és betörnek..A drogozást nem is emlitem....
  Minden roma származásu egyénnek,legyen gyerek és felnőtt, megvan és volt is lehetősége arra,hogy beálljanak a társadalom soraiba. Bebizonyithatták volna, hogy nem olyan rosszak mint amit a közvélemény kikiált róluk.Sajnos nem sok ilyen pozitiv tapasztalattal gazdagodtam!!!!!!
  El kellene gondolkodni azon,hogy mit nyújtott a roma közösség az ország felé,és mit nyujtott a társadalom feléjük!!! Persze most jöhet az ellenpélda, hogy a "fehér"emberekkel is van baj,elég sok.Ez is igaz,de sokkal kevesebb arányban.
  Hangsúlyozom nem utálom a cigányokat,igaz nem is szeretem őket,amit leirtam a saját tapasztalatom volt.
  Köszönöm...”
 • 36. moose 2010. március 18. 10:31
  „A romákat nem veszik emberszámba. Elnyomják és alázzák őket.Nem adnak nekik munkát, ezért nem tudnak érvényesülni. Kialakul bennük a mély gyűlölet már gyerekkorban. Valahogy életben kell maradniuk,Ezért elkezdenek lopni ,csalni, hazudni. És ez addig marad is így míg mi fehér "önző" emberek hátatfordítunk nekik. Na de ezt a cigánygyűlölőknek hiába is magyarázom. Elfogult eszmejárás. Gyűlölet gyűlöletet szül. beteg az egész világ.”
 • 35. hunnia 2010. március 18. 06:49
  „tisztelt kockasajt nekem is va cigány ismerősöm aki becsületes de ez mint a fehér holló olyan ritka csak ti itt sopronban nem vagytok hozzászokva a bűnöző cigányhoz pedig már itt vannak és ezek nem azok a fajták akik rákoson élnek!Ezek rabló gyilkos állatok a társadalom szemete aki a te adódból jól él és iszik narkózik kaszinózik és ha szembe találkozol vele az utcán akkor agyonver 5 forintért”
 • 34. sunimado 2010. március 18. 01:06
  „És ismét lerendezed ennyivel. Gratula :)”
 • 33. Csetneky 2010. március 17. 22:53
  „31. sunimado

  Ez roppant egyszerű. Mert nem az a neve. Gondoltad volna? :)”
 • 32. kockasajt 2010. március 17. 20:46
  „hunnia, van cigány ismerősöm, és rá merném bízni a lakást, ha pl elutaznék nyaralni.”
 • 31. sunimado 2010. március 17. 19:56
  „Csetneky, annyira dobálózol a kábítószer szóval, akkor a sört-bort miért nem úgy hívod? Meg jössz itt az "újságban olvastam" szövegeiddel.. Mai média nagyrésze felfújt dolog. Ha most találták volna fel az alkoholt, vagy most kezdene terjedni, olyan tiltólistára kerülne, hogy nem elvonó, hanem börtön járna a fogyasztásáért. És meg merem kockáztatni, Neked is több tapasztalatod van (neadjIsten)ismerősök, hallottak terén az alkohol hatásáról, mint a zöldről.. Csak lépj ki az utcára, nemhiszem, h sok embert látsz a zöldtől a padokon aludni, a földön feküdni, olyan állapotban, hogy már mentőért kell szaladni. Csak az itt a gond, hogy az újság sem írja meg, ha valaki elkövet valamit, hogy megivott előtte 2-3 sört, gondolván miért, ez számít?”
 • 30. hunnia 2010. március 17. 19:42
  „moderálva”
 • 29. hunnia 2010. március 17. 19:37
  „kedves kockasajt a jerevánon molesztrálnak egy 12 éves kislány elkövető cigány a jerevánon feltörik a pék boltot az elkövető cigány a jerevánon betörnek a húsboltba az elkövető cigány remélem hogy lessz szép három szó amit hallani fogsz egy cigánytól JÓ REGGELT SZOMSZÉD na utána irogass ilyet
  szebb jövőt!”
 • 28. Csetneky 2010. március 17. 19:36
  „21. soproniarc

  Az értelmiségi kifejezést te hoztad fel a 15. hozzászólásodban - aminek egy részét azóta ismeretlen okból moderálták - én csak arra reagáltam. Nem vagyok büszkébb az értelmiségi ismerőseimre, mint a nem olyan munkakörben dolgozókra.

  Azt hogyan érted, hogy megüthetem a bokámat előbb vagy utóbb? Úgy vagytok a fűvel, mint Popeye a spenóttal, erősek lesztek tőle? Jaj-jaj, már kezdek is rettenetesen félni! Csak negyogy ijedtemben beadjam magamnak az aranylövést!

  Egyébként meg ajánlom figyelmedbe a 16. hozzászólásom utolsó bekezdését. Ja, még annyit, engem nem szomorít ha "megtalálnak", inkább szórakoztat.”
 • 27. Csetneky 2010. március 17. 19:29
  „23. gyalogos

  Én úgy vagyok ezzel, hogyha valamit unok, azt nem csinálom. Próbálja ki!

  Viszont azt Ön által használt "éppelmélyűek" kifejezés elgalább annyi örömöt okozott, mint másoknak egy spangli. Köszönöm!”
 • 26. Csetneky 2010. március 17. 19:24
  „20. Csodabimbó

  Bocs, de a hozzászólásod első bekezdését - ezzel a cikkel kapcsolatban - nem tudtam értelmezni, hiába vagyok szerinted szövegértelmező bajnok. Szerintem ez két szó, de ezen végképp nem veszünk össze.

  Értem én, mit fejtegetsz a második bekezdésben, de a példák nem ezt mutatják. Ugyanis az újságban megjelent utóbbi kb. 10 cikkben kivétel nélkül olyan emberek követtek el egyéb bűncselekményt, akiknél fű volt. Tehát az élet nem nagyon igazolja az általad elmondottakat, miszerint a füvezők semmiféle más bűncselekményt nem követnek el. Elméleti síkon nem kívánok veled a témáról vitatkozni, de a gyakorlat egyértelműen engem igazol. Miért lenne csukott az agyam?

  Én nem kapok el egyetlen füvezőt sem, kivéve hogyha véletlenül belebotlok egy iskola előtt egy árusba, mert annak akkor mutatok majd valamit. Tévedsz, a szerv nem én vagyok! :)

  Egyébként meg ajánlom figyelmedbe a 16. hozzászólásom utolsó bekezdését.”
 • 25. kockasajt 2010. március 17. 18:35
  „Megtámadnak valakit, és az elkövető cigány, akkor már cigánybűnözés van? Ha mondjuk 10 alkalomból 9 roma, akkor még elismerem”
 • 24. sup7ra 2010. március 17. 18:25
  „Az elkövetőben lehet,hogy volt anyag,de az is biztos,hogy pic.s@ részeg volt.Szóval Csetneky úr ezzel egy picit mellé fogott.Ettől persze nem kizárt,hogy kábszerre kellett volna pénz.”
 • 23. gyalogos 2010. március 17. 16:46
  „Csetneky! Mondjon valami újat. Unalmas mindig ugyan azt a mondatot olvasni. Álltalánosítás mindig. Alkoholisták, józanok, pszihopaták,éppelmélyűek ugyan ezeket a bűnöket követik el nap mint nap.”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdaság az anyanyelvért

˝Gazdaság az anyanyelvért˝ elnevezésű anyanyelvi vetélkedőt rendeznek a szakképzésben részt vevő soproni szakközépiskolai és szakmunkásképzős tanulók részvételével. Tovább olvasom