Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Az árokmélyítéssel megszűnt a bejáró

Sopron - Megrongálták a kapubejárókat a közút szakemberei a Balfi úti kertek előtt. Az egyik háztulajdonos azt is sérelmezi: nem jelezték előre a munkát, s azóta sem kap választ a kérdéseire. A Közút kht. szerint azonban csak a szabálytalan bejárókat távolították el.
– Egy tél végi napon rémes kép fogadott a kertkapum előtt, megrongálták a vízelvezető árkot végig az utcában. A közút arra hivatkozott, dugulás miatt kellett beavatkozniuk, de azóta sem állították vissza az eredeti állapotokat. Az én kertem előtt egy helyes kis híd volt, nagyon bánt, hogy tönkretették. Azt is sérelmezem, hogy kint olvasható volt egy táblán a telefonszámom, fel is hívhattak volna, ha akarnak. A szakemberek tagadják azt is, hogy szabályos betoncsövek voltak az árokban, amik persze eltűntek a helyszínről – sorolta Koloszár Lajos.

A tulajdonosok nem tudnak bejutni a kertjeikbe. A közút állítja, csak a szabálytalanul megépített bejárókat bontották el.
A tulajdonosok nem tudnak bejutni a kertjeikbe. A közút állítja, csak a szabálytalanul megépített bejárókat bontották el.

– A Fertőendréd–Sopron közötti úton a balfi kiskerteknél nemrégiben a csapadékos időjárás miatt a víz nem az út menti árokban, hanem több helyen az útburkolaton keresztül folyt el. A problémát a nem megfelelően megépített telekbejárók okozták. Hajnalban síkossá vált az úttest, ezért a balesetveszély azonnali elhárítása érdekében üzemmérnökségünk a legveszélyesebb szakaszokon az árkot kimélyítette, a nem megfelelően elhelyezett, eltömődött bejárókat felszedte. Az eltávolított beton-, illetve egyéb csöveket az útárkon kívül, az ingatlan kerítése mellé helyeztük el. Szükséges azonban a munka folytatása – amit ebben a hónapban is végzünk –, mert még további 150–200 méteren a csapadékvíz-elvezető árok, illetve a bejárók alatti csövek hordalékkal felteltek, mélységük nem megfelelő – tudta meg a Kisalföld Kok Miklóstól, a Magyar Közút Kht. Észak-dunántúli Regionális Főmérnökség Fertőszentmiklósi Üzemmérnökségének vezetőjétől.

A szakember elmondta, a kapubejárókat az ingatlan tulajdonosának kell a közútkezelő engedélye alapján az abban előírtak szerint megépíteni, megfelelően karbantartani. A közút dolgozói csak azokat a kapubejárókat távolították, illetve távolítják el, amelyek elhelyezése nem megfelelő.

Olvasóink írták

 • 3. TancsKaszabell 2009. április 04. 11:25
  „Én meg arra lennék kíváncsi,hogy a telektulajdonosok amikor többnyire betemették a vízelvezető árkot,
  amely ugye mint tudjuk közterület ,vagy csak szűkítették az elvezető árok keresztmetszetét akkor Ők kivel egyeztettek?Mert bizony tettükkel önmagukat és a többi tulajdonost is a közlekedést is veszélyeztették.
  Megérdemelnék a birságolást !Ezután indokoltnak vélem a további együttműködést az érdekelt felek között.”
 • 2. kumpala 2009. április 04. 10:27
  „Nem lehetett volna egy betoncsövet lerakni? Aztán mehet rá a bejárat. Kíváncsi lennék, próbált-e valaki egyeztetni a telektulajdonossal..”
 • 1. panni68 2009. április 04. 07:51
  „Balf és Sopron között bizony életveszélyes volt a télen a vízátfolyás,kell vmit tenni ,de ennyire drasztikussan?.....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rigoletto az idei operafesztiválon

Bécs - Bécsben, a Ringturmban mutatták be a Szentmargitbányai (St. Margarethen) Operafesztivál… Tovább olvasom