Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Az anyák megmentőjére emlékeztek

„Az egészségbiztosítási rendszerhez kapcsolódó új tervek következményei beláthatatlanok” – hangzott el a soproni Erzsébet-kórház Semmelweis-napi ünnepségén, amelyen jutalmakat s kinevezéseket is átadtak.

– Az egészségügy súlyos finanszírozási helyzete sem nekünk, orvosoknak és ápolóknak, sem a betegeknek nem jó; az egészségbiztosítási rendszert érintő új tervek következményei pedig beláthatatlanok – fogalmazott köszöntőjében dr. Grubits János, a soproni kórház orvos igazgatóhelyettese az intézmény tegnapi, Semmelweis-napi ünnepségén.
A jelenlévők előtt dr. Dubecz Sándor főorvos, a sebészeti osztály vezetője emlékezett meg Semmelweis Ignác (1818–1865) szülészorvos munkásságáról, aki a klórvizes kézmosás bevezetésével húsz százalékról egy százalék alá csökkentette a gyermekágyas anyák halálozási arányát.
A városvezetés nevében Fodor Tamás polgármester méltatta és köszönte meg az egészségügyi dolgozók minden körülmények közötti helytállását, a hivatástudat kiemelkedő példáját. Ezt követően dr. Baranyai Tibor főigazgató főorvos előléptetésről és kinevezésről szóló dokumentumokat, valamint dr. Winiczainé Németh Rita ápolási igazgatóval együtt jutalmakat adott át.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyár végéig döntenek az iskolákról

Az önkormányzatok maguk dönthetik el, hogy saját fenntartásban vagy társulásban működtetik-e az iskolájukat. Miként arról is, hogy megszüntetik-e az intézményt. A törvény szerint június 15. és augusztus 31. között van lehetőség a változtatásokról dönteni. Tovább olvasom