Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Az alpolgármester a fegyelmi eljárás biztosa Fertődön

A fertődi képviselő-testület hétfőn zárt ajtók mögött tanácskozott a jegyző fegyelmi ügyéről.

Testületi ülést tartott hétfőn este Fertőd önkormányzata. Egyik napirendi pontként az idei költségvetést tárgyalták a képviselők.  A tavalyi számok alapján készített tervezet ugyan rendelkezik sarokszámokkal, de mivel még nem ismeretes a normatív állami támogatás összege, a büdzsé elfogadása – csakúgy, mint más településeken – Fertődön is lehetetlen feladat. A 2012-es Fertő-parti szúnyoggyérítés programját azonban jóváhagyták a képviselők, amit továbbra is mintegy másfél millió forinttal támogatnak.

Döntöttek a képviselők arról is, hogy a megyei kormányhivatal munkaügyi központja fertődi képviseletének helyiségét március elsejétől a polgármesteri hivatal térítésmentesen biztosítja. A képviselő-testület zárt ajtók mögött tanácskozott a jegyző fegyelmi ügyéről.

A kihirdetett határozat szerint Kocsis Ferenc polgármester kijelölte a jegyző elleni fegyelmi eljárás vizsgálóbiztosát, dr. Irinkov D. Mihály alpolgármester személyében, aki akár már megkezdheti tevékenységét.  A háromtagú fegyelmi bizottság elnöke Kisberk Ferenc alpolgármester. A testület tagjai továbbá Horváth Tibor és Szabó Antal képviselők.

Előzmény:

A város idei költségvetése az első napirendi pont a fertődi képviselő-testület hétfüli rendkívüli ülésén. Emellett megvitatják a munkaügyi központ helyi képviseletének ügyét.

Téma lesz még a polgármester szabadság megváltása, valamint a polgármester és alpolgármesterek költségtérítésének megállapítása, és esküt tesznek a külsős bizottsági tagok.

Az egyéb döntést igénylő ügyeknél szerepel az Info tv bérleti szerződésének ügye, valamint egy fegyelmi eljárással kapcsolatos téma. Ez utóbbi esetében zárt ülés lesz.

Olvasóink írták

63 hozzászólás
 • 63. peathon 2012. február 20. 22:29
  „Jelentős a zúgolódás a városszerte a testületi ülést követően! Egyesek az élő adás lemondását éppen tőlük nem várták volna, míg mások a temetős gátlástalan butaságát tartják képviselőhöz méltatlannak! Kezdenek felébredni a fertődiek, egyre többen látják, hogy a kerékpárútból, a szolgáltató kp.-ból, és a süttöri templom környezetének rendbetételéből nem lesz semmi. A pályázat önrésze már nincs meg, azt felélték. Eltűnt a raklapokról a pénz!? További hitelért futkosnak, de egy pénzintézet sem akar nekik adni, hiába a temetős "jó" kapcsolatainak. Ha így folytatódik ősztől nem kapnak fizetést a közalkalmazottak. Emlékeztek a tavalyi "ingyen ügyvédre"? ..Jól felment az ára így a választások után!........Na ennyit az ígéret és a teljesítés viszonyáról.”
 • 62. nagygeza.5 2012. február 20. 11:54
  „55.peathon.
  Kit fognak legközelebb feljelenteni? Először a gyökerekkel élő Fertődieket, aztán mindenkit, a végén egymást, legvégül önmagukat . Miért is ? Akadálymentesítés és mindegy hogy mi a per kimenetele. Az ügyvédet valaki mindig busásan megfizeti !!!!!! Szinte kísértetiesen a Fertőszéplaki 12 éves események jönnek elő. Mi lehet a közös ? Nem értem ?!
  <moderálva>”
 • 61. sompedro 2012. február 20. 11:20
  „Kedves horvarhv 60.
  A fiatalok is olvassák az oldalt, neked meg köszönöm az infót . Akkor mégis csak igaz lehet, hogy Rióban a nős embernek két ágyas szobát kell fizetni havan asszony, ha nincs asszony !? Vagy talán.........? Á, az nem lehet. A földön nincs olyan "fehércseléd" aki az illetö" úrba" bele szerelmesedjen. Habár a szegénység nagy úr! Annál már csak a pénz anagyobb, annak meg nincs szaga. Na de egymilliós szobaszámla + a 2 rep.jegy + az élet + a hálapénz ?! Mind ez pár napra?
  Még most sem hiszem ,hogy ilyen van. Túl élénk a fiatalok fantáziája? Vagy kellemetlen helyzetbe akarják hozni ,a talpig(a földtől addig, mondják a fiúk) becsületes helyi politikust ? Tisztelt helyi polikus úr: nem elég ..........lenni, annak is kellene látszani? Sikerült ismét?”
 • 60. horvathv 2012. február 20. 08:48
  „Sompedro 56!
  Rajtad keresztül szeretnék üzenni az említett fertődi fiatalok csoportjának: Teljesen biztosra tudom mondani, hogy a jegyző sem közpénzből, sem saját pénzéből nem volt Rióban. De nyilván erről a "jó forrásból tájékozott", könnyen megtéveszthető bizonyos csoportok naprakész információval rendelkeznek....”
 • 59. manus-Fertő 2012. február 18. 17:54
  „A kis napóleon (irinkov),figyelemelterelésképpen,(adatlopás, mplom-suli feljelentések,pm-fizetések,szabi-kiváltás,stb,stb,stb)az iskolába próbál belemarkolni a fészen.
  Hát ilyen Fertőd ma...Ahelyett,hogy az alpolgármester bemenne a suliba,és tájékoztatást kérne az iskola Igazgatójától,feldobja a magaslabdát a fészen,és hangulatot gerjesztve,gyűlőletkelésként,úszításképp,mindenféle ostoba sszeesküvéselméletet gyárt,a legújabb titkárnőjével,aki "kovácselvira"fészen..
  Az ídős nőnek fogalma sincs a dologról,(mint írja is!)
  Állítólag potyólinó-capuccinóra hivatalos az,aki mellette kampányol,ahogy az választáskor is megtörtént a sarki-kocsmában.
  Hát eléggé leadta az ámerikás ídősnő....
  Ez a alpolgármester járatja a 2 kölykét Hegykőre....”
 • 58. jurinkovabel 2012. február 17. 23:01
  „egydevians 54. "Légy résen"

  A zártülés mindössze 15 percig tartott. A fegyelmi bizottságból ki szállt Irinkov, tekintettel, hogy előlépett "vizsgáló biztossá". Mindkét helyet trv.szerint nem töltheti be ! A" hajnaui" tisztséget, alkalmasabb emberre bíz nem is lehetett volna ! Azt remélni lehet csak, hogy a vég is azonos lesz .”
 • 57. feketepeter0 2012. február 17. 22:28
  „NEKÜNK MOHÁCS KELL - írta Ady Endre azt sugallva, hogy csak a sorscsapás, veszély eredményezhet összefogást.
  " Az ágyúk rozsdásan álltak Budán, mert rendbehozatalukra nem futotta a 300 000 aranyra rugó évi adóforintból, melynek 13 %-át a királyi háztartás vitte el." (forr.Börcsök Mária: Ktté szakadt Magyarország) Mindez 1526.április 16.-án , KÖZVETLENÜL MOHÁCS ELŐTT !!!!! Hát ki ez a II.Lajos a Fertőd 7 fős udvartartásához képest ? Fertődön az össz. évi bevétel 35-40 % át a képviselő testület "udvartartása " éli fel!!! KÖZVETLENÜL MOHÁCS ELŐTT ??????”
 • 56. sompedro 2012. február 17. 22:00
  „Érdekes ! Azt beszélik a városban, ez érintett baráti köreiben, hogy várososunk II.számú vezetője, a mult héten pár napot Rióban töltött a karneválon. (Az asszonyka itthon őrizte a családi tűzet) A szállodai KÉT ÁGYAS szoba ára több mint egy millió forintba került!! Azt is mondják, hogy ez azért lett ilyen drága, mert Rióban az a szokás , ha vakaki nős, akkor ha ott az asszony ,ha nincs, mindenképpen KÉTÁGYAS szoba árát kell fizetni. Érdekes adónem ! Ajánlani tudnám ,helyi idegenforgalmi bizottságunk nagy tudású, szakmailag szinte túlképzett elnöke figyelmébe!
  Azt is hallani éjszakai szórakozó helyünk(egyáltalán nem megbízható borgőzös információk) vendégei köréből, hogy nem magán út volt, hanem a" Jegyző fegyelmiéhez gyűjtött ismeretanyagot", mert mint kiderült 4 évvel ezelőt a Jegyző is játrt Rióban barátaival! Az csak remélni merjük, mondja a fertődi fiatalok egy csoporja, hogy nem közpénzből utazott ? ! Talán már szembesítés volt és a jegyzőt is magával vitte ? Így már érthető a KÉTÁGYAS szoba.”
 • 55. peathon 2012. február 17. 21:18
  „Kit tippelsz, kit jelentenek fel legközelebb? Egy totót kellene csinálni Fertődön amelynek havonta lehetne nyereménysorsolása. A nyertes részére Irinkov ajánlaná fel aktuális havi tiszteletdíjának "nagy részét"!”
 • 54. egydevians 2012. február 17. 18:34
  „Miről döntöttek a zárt ülésen? Mivel indokolják a döntést?
  jurinkovabel tartsd nyitva a szemed, az infóid, a számításaid jónak tűnnek!”
 • 53. sompedro 2012. február 16. 16:43
  „Március 15.-én kiderül, hogyan sikerült az átfestés !! Igaz a kastély színét is letolták a torkunkon !

  Folyadékba ért a lakmusz papir : piros sziv , sárga arc ? Na de ennyi ? Ez már járvány!!!!!

  Fertőd kozmetikust keres, vagy sziv-sebészt ?

  Ebben is mi döntünk ! El a kezekkel a Jegyző úrtól ! Ilyen és hasonló szalag címek az időszerűek, ha valóban az olvasók tájékoztatása a fontos. A helyi újság igy boncolgat, márc, elején !”
 • 52. feketepeter0 2012. február 16. 16:14
  „T.Vélemény nyilvánítók ! Nyugtassanak meg, hogy amiket itt hetek óta leírnak, az csak vicc !? Ha mégis van valóságtartalma , akkor sem Fertődön történik mindez ugye ?
  De ha mégis ez a valóság , akkor ezúton hívom fel az Állami Számvevő Szék és a Kormány Hivatal figyelmét, még amíg megállítható ez az őrület, tegyenek preventív intézkedéseket , mert ha Fertőd az erkölcsi lezzüllés után, gazdaságilag is konvergál a semmihez , hiába volt a sok milliárd befektetés a Kastély körül-belül is. Ki jönne ide ? Főként miért ? Mi történt................? Valóban érdemes erőszakkal a két település részt együtt tartani ? Kérem nyugtassák meg az aggódó fertődi polgárokat.”
 • 51. horvathemese 2012. február 16. 15:44
  „poharalatét 50.
  A verzió: A hátad megett össze érnek a kezek?

  B verzió: Fontosabb a példány szám növelése mint az igazság ?

  C verzió: A szerkesztő, vagy moderátor függ az érintettektől ?(jól ismerik egymást az biztos)

  Amit a városban beszélnek ,én csak azt mondom . Totózni nem mernék!”
 • 50. poháralátét 2012. február 16. 09:29
  „ez a 40% érdekes, a kisalföld miért nem erről ír cikket?”
 • 49. peathon 2012. február 15. 22:57
  „Az említett szúnyogtabblettát kellene beadni nekik, talán kevésbé szívnák a vérünket!!!!!”
 • 48. jurinkovabel 2012. február 15. 22:44
  „Kedves kommentelők! Ne zavarjuk össze a lakosságot. Ki menyit kap kézhez,zsebbe, ide oda.
  Ami TÉNY: 1. Ez a néhány "Városvezető " A Fertőd költségvetéséből évente 30 milliót visz el!!!(az összes bevétel 40 %-át) A Fülöp éra leg költségterhelőbb évében is alig érte el 8.5 %.ot!?
  2. Teszik ezt annak tudatában, hogy a tervezett költségvetés hiány(amivel ők számolnak) 150 milló Ft/2012 év!!
  3. Bevétel növelési elképzelésük nincs , költség csökkentő kocepcióval nem rendelkeznek!
  4. Indokolatlanul, a kerékpár út és a süttöri templom előtti tér kialakításának kezdete megint cca. 4 hónapot csúszott!(új , jóval drágább tender kiírás) A Műv. centrumról a pm. az utólsó ülésen már nem is beszél!!??
  + Egy gyermektelen orvost egyszer Fertődön, bizalmasa megkérdezte:.....bácsi , ha te elköltözöl mi lesz a földi javaid sorsa? Kié lesz a vagyon ? AZ ÜGYVÉDEKÉ !Felelte bölcsen. Úgy is lett. Hát ez vár átvitt értelemben Fertődre is !
  Pört a pörre , zsét a zsebbe , vagy "semmi szabály, semmi felelősség:ez ám az élet"!!!
  KUNAMATÁTÁ !!!!”
 • 47. peathon 2012. február 15. 21:38
  „horvathv! Ehhez jön még a pm. 1.149.600 ft-os és a két alpm. 592.800 ft-os bruttó éves költségtérítése. Jól számoltál csak az egészet meg kell szorozni 1,28-al. ennyibe kerül valójában az önkormányzatnak, mert 28%-ot a bruttó tiszteletdíjak után még be kell fizetni az államnak, valamint természetesen aki kapja is adózik, különböző járulékokat fizet belőle. ... Ezért butaság a tiszteletdíjból finanszírozni sportot, vagy más civil szervezetet. Ha direktben adják oda akkor semmi adó, járulék stb. nem terheli, ezért sokkal többet kapnak belőle!
  És ami még hátra van a képviselői, bizotsági tiszteletdíjjak ami szintén nem kevés lehet. No meg a mágváltott szabi is ide tartozik. És mit kapunk érte? Feljelentés-fegyelmi-feljelentés-fegyelmi-feljelentés-fegyelmi...és így tovább!”
 • 46. veilchen 2012. február 15. 19:04
  „Igen, és ehhez jön még a munkáltató (önkormányzat) által fizetendő közteher.”
 • 45. horvathv 2012. február 15. 16:30
  „Fertőd Város Honlapjáról letölthető, januári alakuló ülés jegyzőkönyvéből idézek:

  "1/2012. (I.25.) fertődi Öh. határozat:
  Fertőd Város Képviselő-testülete Kocsis Ferenc polgármester illetményét 2012. január 15. napjától történő folyósítással havi 479.000 Ft bruttó, azaz négyszázhetvenkilencezer forintban állapítja meg.

  3/2012. (I.25.) fertődi Öh. határozat:
  Fertőd Város Képviselő-testülete Kisberk Ferenc Győző és Dr. Irinkov Dimiter Mihály alpolgármesterek tiszteletdíját 2012. január 25. napjától történő folyósítással egyaránt havi bruttó 247.000,-Ft, azaz kettőszáznegyvenhétezer forintban állapítja meg."

  Jelenleg a polgármester évente (479.000 * 12 hónap) 5.748.000 Ft-jába kerül Fertődnek.
  Jelenleg a két alpolgármester évente (2 * 247.000 * 12 hónap) 5.928.000 Ft-jába kerül Fertődnek.

  Szintén Fertőd honlapjáról letölthető jegyzőkönyvekből másoltam ki, a januári választások előtt hozott határozatokat:

  67/2010 (X.14.) fertődi Öh.:
  Fertőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete Kocsis Ferenc főállású polgármester illetményét 2010. október 1. napjától történő folyósítása mellett havi 425.150 Ft, azaz négyszázhuszonötezer-egyszázötven forint bruttó bérben állapítja meg

  11/2011. (I.. 3l.) fertődi Öh.:
  Fertőd Város Önkormányzata Képviselő-testülete dr. Molnár Ferenc Mihály képviselőt társadalmi megbízatású alpolgármesterré választotta. Tiszteletdíját 2011. január 19-i napjától történő folyósítása mellett havi 173.925,- Ft, azaz százhetvenháromezer-kilencszázhuszonöt forint bruttó bérben állapítja meg.

  Korábban K.F. polgármester (425.150 * 12 hónap) 5.101.800 Ft-jába került Fertődnek.
  Korábban Dr. M.F. alpolgármester (173.925 * 12 hónap) 2.087.100 Ft-jába került Fertődnek.

  Tehát a különbségek:
  polgármester esetében: (5.748.000 - 5.101.800) 646.200 Ft
  alpolgármester(ek) esetében: (5.928.000 - 2.087.100) 3.840.900 Ft
  A különbségek összesen: 4.487.100 Ft

  Tehát a városnak 4.487.100 Ft-tal több költségébe kerül az új vezetés évente.
  Jah, és a költségátalányokat kihagytam a számolásból!!

  Csak mert szeretek számolni...”
 • 44. manus-Fertő 2012. február 15. 13:43
  „Igen,a fleto betegesen hazudik.Vagy unja nézni a kisberk,és a saját makogását,őzését, ismétléskor.
  De az is elképzelhető,hogy az irinkov a sógor-komákat védi ezzel,hogy ne égjenek túl nagyot.
  Mert mint tudjuk,vannak páran a húsosfazék mellett.
  Az adófizetó polgárok joga újra,és újra csorbul.
  Hogy mernek ezek a kasszafúrók az adófizetők szemébe nézni???
  -----------------------------ur-isten@freemail.hu---------------.”
63 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három soproni iskolaigazgató megbízása jár le a tanév végén

A tanév végével három közoktatási intézmény igazgatójának magasabb vezetői megbízatása jár le.… Tovább olvasom