Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

Az állampolgárok szolgálatában

A Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztjét vehette át nemzeti ünnepünk alkalmából Fekete Sándor főtörzs zászlós, a Soproni Rendőrkapitányság szolgálatparancsnoka Lamperth Mónika belügyminisztertől.
– A katonaság után, 1977 tavaszán jelentkeztem Budapesten rendőrnek – mondja Fekete Sándor. – A hetedik kerületben járőrként dolgoztam. Két évre rá kértem, hogy helyezzenek át Sopronba, ugyanis idő közben megnősültem és a fővárosban már akkoriban sem volt egyszerű lakást találni. A nyolcvanas évek elején körzeti megbízotti szakon újabb iskolát végzett el. Ezt követően gépkocsizó járőr állományban tevékenykedett.

– A Soproni Rendőrkapitányság akkori vezetői láthattak valami spirituszt bennem, ugyanis szolgálatparancsnokká léptettek elő – folytatja a nyugállományba helyezés előtt álló kitüntetett. – Jelenleg is ebben a beosztásban dolgozom. Eredményes munkámhoz nagyban hozzájárult mindenkori vezetőim hozzáállása és a családtagok támogatása.
Az elmúlt évtizedekben nagymértékben megváltozott a lakosság rendőrökkel szembeni viselkedése.

– Ma már sokkal öntudatosabbak az emberek, ezért a rendőr fellépése nagyban hozzájárulhat, hogy egy adott szituáció miként végződik – teszi hozzá Fekete Sándor.

Rendőri pályafutása során több kisebb-nagyobb izgalmas és veszélyes esete is akadt. Egy különösen emlékezetes marad számára: a fűtési szezon kellős közepén egy ijedt női hang telefonált a kapitányságra. – A beszédéből azt szűrtem le, hogy a többi családtag is nagy bajban lehet. Járőrt is küldtem a megadott címre, és értesítettem a mentőszolgálatot is, mert fennállt a szén-monoxid-mérgezés veszélye. Próbáltam szóval tartani a hölgyet, amíg kiérkeznek a kollégák. Az eset végül sikeresen ért véget, a gyors közbeavatkozásnak köszönhetően. A bajba jutott családból valaki minden évben felhív, és az évek során többször személyesen is találkoztunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák–magyar együttműködés a Fertőért

A világörökség rangját tavaly elnyert Fertő-térség kultúrtájként való megtartása érdekében… Tovább olvasom