Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Az advent ajándékai

Lövő - A lövői mikrotérség lakóit, kicsiket és szüleiket adventi vásárra, karácsonyi készülődésre várják holnap a lövői szolgáltató és kulturális központba. A vásáron a zsirai fogyatékkal élők otthonának lakói által készített tárgyakat árulják.
Hagyományosan advent második vasárnapján tartják meg a lövői szolgáltató és kulturális központban a karácsonyi vásárt, kreatív délutánt. Gerencsér János, a ház vezetője elmondta, a programokat úgy állították össze, hogy miközben a szülők készülnek a karácsonyra, a gyermekekre foglalkozások és játszóház vár. Délután három órakor a lövői általános iskola színjátszó csoportja A rendíthetetlen ólomkatona című mesét adja elő, majd Fajkusz Attila és zenekara a Cinege Művészeti Iskola lövői növendékeivel adventi előadást tart. Délután lesz lehetőség mézeskalács vagy éppen szalmadísz készítésére is. A programok ideje alatt megtekinthető a helyi kreatív kör A karácsonyfa története című kiállítása.

A központ jó kapcsolatot ápol a zsirai értelmi fogyatékosok otthonával, így a vásáron a termékeiket is árusítani fogják.

Ilyen párnák kerülnek ki az otthon lakóinak kezei alól.
Ilyen párnák kerülnek ki az otthon lakóinak kezei alól.

– Két évvel ezelőtt indítottuk el azt a programot, amelynek keretében az otthon lakói dísztárgyakat, ajándékokat, kiegészítőket készítenek – fogalmazott Hollósi Péter, az intézmény igazgatója.

– A fő cél az, hogy ezeket a termékeket azért vásárolják meg, mert hasznosak, s nem pedig azért, mert fogyatékkal élők készítették.

A lakók lelkesek, s főként olyan tárgyak kerülnek ki a kezeik alól, amelyeket már nem, vagy elvétve gyártanak másutt.

Kulturális központ: Foglalkozások kicsiknek és szülőknek
Kulturális központ: Foglalkozások kicsiknek és szülőknek

Ilyen például a gyűrt csomagolópapír, a horgolt, hímzett asztalterítő, a kézi szőttesek, párnák vagy karácsonyi díszek. A termékeink nem drágák, pár száz forintba kerülnek, de a munka által a lakóink is érzik, hogy fontosak és képesek a mindennapokban használható tárgyak előállítására.

A zsirai otthon lakói olyan termékeket gyártanak, amelyek a mindennapokban is használhatók. Ezúttal Lövőn tartanak vásárt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem szabad soha semmin idegeskedni

Sopron - Századik születésnapja alkalmából köszöntötték tegnap a Julianeum melletti Pedagógusok… Tovább olvasom