Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Autóval sétáltatta kutyáját a soproni Fáber réten

Az állatot kirakva, autójával követve ˝sétáltatott˝ kutyát a soproni természetvédelmi területen egy gazdi. Komoly szabálysértési bírságot is kockáztatott.

- A mellékelt képen látható, hogyan sétáltat kutyát természetvédelmi területen (Sopron, Fáber rét) a gátlástalan autós.

A kutyát kirakva, azt lassan autójával követi. Sajnos a Fáber rétre sokan behajtanak autójukkal, ezzel idővel tönkretéve a környezetet - írta a nyugatmagyar.hu-nak tudósítónk.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

Portálunk kérdésére Jámbor László, a tanulmányi erdőgazdaság vezérigazgatója elmondta, a Fáber rétnél egyértelműen behajtani tilos tábla jelzi az autósoknak, hogy nem közlekedhetnek a természetvédelmi területeten. Az ott lakók csak az épületekig, kertekig mehetnek el járműveikkel.

A természetvédelmi őr büntetheti a szabálytalan autóst.


Szabálysértési bírságok:

A gépjárművel engedély nélkül történő közlekedés védett természeti területen 150.000 Ft

A gépjárművel engedély nélkül történő közlekedés fokozottan védett természeti területen 300.000 Ft

Az engedélyezett közlekedési útról való letérés a védett vagy fokozottan védett természeti területen 100.000 Ft

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Filtec 2011. március 31. 21:11
  „Re: 21. kroky 2011.03.30. 15:23
  Bocs, akkor már értem.”
 • 25. k8814 2011. március 31. 13:39
  „Én is rendszeresen látom!És teljesen szétjárta rétet.Mindenhol keréknyomok és sár van!
  Járunk mi is oda sétálni a kutyával,ha szól valaki akkor fel van háborodva!Minek az ilyen lusta embernek kutya????”
 • 24. máris 2011. március 31. 09:57
  „" Úrnak születni kell " !”
 • 23. otromba 2011. március 30. 17:50
  „Szerintem akár mozgáskorlátozott,akár nem azon a területen ha természet védett is,ahogy látom a képen még nagyobb járművek nyomai is látszanak!Én a Jerevánon lakom a holding fehér teherautója a juharfa útról,a virág üzlettől, a Spar előtt lévő úthoz a gyalog járdán,majd a füves területen keresztül-kasul a játszótér mellett közlekedett,azért mert rövidített! Ezt és hasonlót erre felé nem ritkaság látni!A parkolásról nem is beszélek,Csak egyet a sok közül:A Dm mellett lévő átjáróban egy audi ott parkol folytonosan,mintha az ő fedett garázsa lenne,ja még egy a Kodály tér végén lévő trafóház bejárata elé,1-2 éve egy Tico állandósította a parkolását!Rengeteg szabály sértés van,és ezt senki nem észleli az illetékes szervek közül!”
 • 22. kroky 2011. március 30. 15:23
  „Filtec: !!!!
  Úgy látom, nem érti, hogy miről is van szó. Nem azért hajt be mert ott a kertje, hanem azért, mert a kutyáját hozza így sétáltatni, naponta 3x. Ezt ÉN látom és tapasztalom. Nem légből beszélek. És megkérem, hogy, ha nem volt még arra fele, ne mondjon véleményt és rúgja be a szerkesztő ajtót tokostól. Járjon utána és ne az lebegjen a szeme előtt, hogy szegény mozgássérült. Nem a betegségéről és behajtási létjogosultságáról mondjuk a véleményt, hanem a viselkedéséről!! A közterület szennyezéséről, rongálásáról. Borzasztó keréknyomok vannak tőle és egyre beljebb, mert már nem meri az autóját a saját maga által is kitaposott csapába vinni. Szóval felháborító, nincs mit szépíteni.”
 • 21. etsaman 2011. március 30. 13:35
  „Egyetértek. Ehhez nincs mit hozzáfűzni. Sajnos!! Mozgássérült? Nem.Ismerem. Egyszerűen csak felrúgja a szabályokat, mert ez így kényelmes neki.Pénzen megvehető előnyök. Mivel a "velencei kalmár" fajtából való, csak a kőkemény bírságokkal lehetne megfékezni.”
 • 20. kroky 2011. március 30. 10:36
  „Ismerem ezt a bunkót, nem csak a sétából, egy felső tízezernek képzelt, nah be is fejezem...Minden Nap 3x ezt csinálja. A kutyája összeveszik a másikkal. Már volt belőle gond.Én is arra fele sétáltatom a kutyámat. Hogy mozgássérült? Érdekes...Ha így van sajnálom. De erre ne hivatkozzon senki. Az igazolvány nem jogosít fel szabálytalanságokra. Mióta hajthat be egy tiltott zónába, ráadásul ez egy tájvédelmi körzet? Sok a vad arra fele, amit látni lehet sokszor.
  Jó, hogy nem azt mondja, hogy ezzel jár sétálni is a turista utakon, mert neki engedélye van. Hát nem erre van engedélye.Ráadásul egy pökhendi, bunkó is mellé....Nem bántani akarom, csak máskor tud sétálni a kutya nélkül.
  Egyébként van lehetősége jó darabig, bemenni, ezt a pár szász métert megtehetné. Volt egy Fa oszlop is, hogy az autók ne tudjanak behajtani, hát szétverték nem mondok nevet.
  NoBo
  Hogy milyen jogon perelne, Behajtani TILOS TÁBLA Van OTT !!!
  Megsérti a kutya sétáltatás szabályait, s veszélyezteti az ott békésen sétálókat, mert sokan gyermekekkel is kimennek. Tudom most jön a közhely , hogy ez egy jámbor lélek, hát nem az ....!!!!
  Bosszantó kárt tesz a környezetbe és napestig sorolhatnám,de meddő vita, mert akinek nincs esze az így cselekszik, ahogy Ő.”
 • 19. NoBo 2011. március 30. 09:03
  „11. Filtec:
  És ugyan milyen jogon perelne?
  Rendszám látszik?
  Neve ki van írva?
  +1x: milyen alapon?
  :-)))”
 • 18. Hozzászóló 2011. március 29. 21:05
  „1. Ha valaki mozgássérült, akkor talán még inkább fogékonynak kellene lennie a környezetére, így a természetre is.
  2. Attól, hogy valaki mozgássérült, miért kell a természetvédelmi területen kutyát sétáltatnia? Nincs elég egyéb erre alkalmas hely a város határain belül vagy kívül, ahol nincs behajtani tilos tábla?
  3. Amennyiben ott van háza, telke stb. és netalántán még behajtási engedéllyel is rendelkezik, akkor is miért kell a rét kellős közepén áthajtani és miért nem tud a szélén közlekedni, ahogy azt a nyomokból ítélve más értelmes(ebb) emberek is teszik?”
 • 17. Kicsilányka 2011. március 29. 19:35
  „Na ez azért tényleg agyament egy fazon lehet,akkor is ha rokkant,hát én tuti nem hagytam volna így a kutyámat sétálni, mi van ha elfut a kutya vagy akármi.... hát köszi!meg persze lobogtatja a papírt hogy rokkant de milyen rokkant?! mert az sem mindegy!”
 • 16. MotorosPista 2011. március 29. 18:58
  „műbalhé”
 • 15. bobo 2011. március 29. 13:18
  „Nem jó dolog, ha valaki rokkant.
  Sem fizikailag, sem szellemileg.
  A kettő együtt pláne rossz lehet, hiába tart kutyát!”
 • 14. Kiss_Gyula 2011. március 28. 23:03
  „Péntek este 7-kor egy másik (sötét autós) "rokkant" ugyancsak kutyát futtatott a Muckon. Hárman láttuk, s alig kaptunk levegőt ... Mithogy havonta max. kétszer megyünk fel, ez elég sűrűn megeshet.
  Tán tömegsport lett?”
 • 13. józanparaszt 2011. március 28. 21:08
  „akárki is ez, korlátolt elme lehet az tuti!”
 • 12. Filtec 2011. március 28. 21:02
  „Ha valóban van engedélye az autósnak, én a helyébe jól beperelném ezt a Kisalföldet.
  A szerkesztő fizetéséből meg remélem levonnák a büntetést!
  Olyat állított, ami nem igaz.
  Kell az a médiatörvény!

  +1x: "Ha valóban van engedélye az autósnak..."”
 • 11. 54.okos 2011. március 28. 21:01
  „Kár hogy az emberünk nem csak Fáber réten sétáltatja a kutyáját, hanem máshol is az erdei földutakon felbukkan 4x4 pandájával, behajtani tilos tábla nem nagyon érdekli mozgássérült papírját lobogtatja ilyenkor .Persze néha az asszony viszi így futtatni kedvencét.Van hogy sokszor sötétedéskor sétáltatja, amikor az erdei állatok elkezdenek táplálék után menni, ilyenkor még nagyon kevés a táplálék minden zavarás sok energiát emészt fel szegény őzikéktől, fiatal vaddisznóktól . Persze az Úr rendelkezik mozgássérült papírokkal amit mindig büszkén elő is vesz meg is lobogtatja mintha ez lenne a Joker, neki mindent szabad !
  Én sajnálom hogy mozgássérült de azért nem kéne arrogánsnak lennie !”
 • 10. coolzsu 2011. március 28. 20:49
  „ehhez nincs mit hozzáfűzni...”
 • 9. karakter 2011. március 28. 20:49
  „Na és ha ott van kertje, akkor mi van? Akkor mehet autóval?”
 • 8. xxyy 2011. március 28. 20:42
  „Ez épp nem szabálysértő... Tudnillik emberünknek ott van fennt kertje. A Dalmata pedig mindig jön vele.
  Kár, hogy máskor nem ilyen szemfülesek az emberek és elmennek dolgok mellett...”
 • 7. habanyag 2011. március 28. 20:32
  „Ezt a hülyét!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betörtek egy fertőszentmiklósi üzletbe, alkoholt vittek el

A Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén a hétvégén több jelentős esemény is történt. Tovább olvasom