Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Autószalonokat ellenőriztek

Kistérség - A tűzoltóságon minden évben kijelölnek egy súlyponti témát, amelyet az év során kiemelten vizsgálnak. Idén az autószalonokat, márkaszervizeket ellenőrizték fokozottan. Sopronban 16, Kapuváron pedig 3 ilyen helyen jártak.

– A kollégák a megyei átlaghoz képest Sopronban találkoztak a legtöbb hiányossággal – tájékoztatta a Kisalföldet Mikó-Németh Zita főhadnagy, a soproni tűzoltóság tűzmegelőzési osztályának vezetője. – Előfordult például, hogy a szervizben a hegesztési szakember nem rendelkezett tűzvédelmi vizsgával. Egy másik, majdhogynem általános probléma, hogy az éghető anyagokat a műhelyen belül nem megfelelően tárolják.

Fotó: Kisalföld-archívum


Ilyenkor tűzvédelmi bírságot szabunk ki, enyhébb esetben pedig írásban figyelmeztetjük a tulajdonost. Összesen nyolc helyen találkoztunk kirívó szabálytalansággal, ezekre utóellenőrzés keretében vissza fogunk térni.
A főhadnagy hozzátette, a hatósági ellenőrzést arra is felhasználták, hogy helyismeretet szerezzenek, így tűz esetén hatékonyabban avatkozhatnak be. A tűzoltók – a műhelyek szakembereinek segítségével – azt is tanulmányozhatták, hogy közúti baleset bekövetkeztekor az adott autót hogyan lehet a leggyorsabban és legkevesebb kárt okozva szétvágni.

– A következő évben a középmagas épületek lesznek a súlypontban – folytatta Mikó-Németh Zita. – Két évvel ezelőtt már körbejártuk a tízemeletes lakóházakat. Akkor a legnagyobb gondot az jelentette, hogy sok helyen lezárták a menekülőutakat, éghető anyagokat tároltak a lépcsőfordulókban, valamint nem lehetett megközelíteni a tűzcsapokat.
Fontos, hogy a tűzoltók baleset bekövetkeztekor a leggyorsabban és a legkisebb kárt okozva vágják szét az autót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konferencia a bormarketingről

Sopron - Megnyílt a VIII. Magyarországi Bormarketing Konferencia. A hazai és külföldi szakemberek… Tovább olvasom