Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

Autós üldözés után: megvannak az Ausztriában lopott Passatok

Sopron - "A magyarok érdeme" – nyilatkozta szűkszavúan az osztrák rendőrség képviselője Sopronban, ahol megtalálták mindkét Burgenlandból a múlt héten szerdán ellopott VW Passatot.

Az egyik autónál reggel fél 9-kor, a másiknál este 7-kor helyszíneltek a nyomozók, golyónyom egyiken sem volt.

Múlt héten számolt be arról, hogy a burgenlandi Kelénpataktól (Klingenbach) Sopronig üldöztek a rendőrök szerdán délután egy autótolvajt, akit még a lopott autó kerekeire leadott lövés sem állított meg. A rendőrök a határon átrobogva Sopron környékéig kergették az autót és vezetőjét. A menekülő sofőr árkon-bokron átszáguldott, s a sűrű forgalomban a 84-es főútnál tűnt el üldözői elől.

Aznap a bűnözők Kismartonban (Eisenstadt) negyedóra alatt két VW  Passatot kötöttek el – egy harmadikkal nem boldogultak - a város különböző pontjain. Mindkettővel Magyarországra hajtottak, bár ebben csak egyik esetben voltak biztosak a burgenlandiak. Akkor a lapunknak nyilatkozó megyei szóvivő annyit jegyzett meg, ha az együttműködési megállapodás szerint az osztrákok értesítik őket az „átüldözésről", nagy valószínűséggel sikerült volna elfogni az autótolvajokat.

Nos, a soproni rendőröknek hétfőn sikerült mindkét autót megtalálni. Mint azt Farkas Gábor alezredes, rendőrkapitány a Kisalföldnek elmondta, az egyik Kismartonból lopott autót a határ és Sopron között lévő egyik benzinkútnál találták meg hétfőn reggel fél 9-kor. A másikat lakossági bejelentésre kezdték el helyszínelni Sopronban, a Rózsa utcában.

Fotók: Magasi Dávid

- Mindkét autót nagy erőkkel kerestük, külön járőrszolgálatot szerveztünk, s a lakosság segítségét is kértük. Ennek köszönhetően sikerült megtalálni a két Passatot. Azonnal felvettük a kapcsolatot az osztrák kollégákkal, akik az először megkerült járművet még délelőtt elvitték, míg a másik helyszínelésére este érkeztek meg Burgenlandból. Ez utóbbiról mondták korábban, hogy üldözéskor rálőttek a kerekeire – tájékoztatott Farkas Gábor.

A kapitány hangsúlyozta, a helyszínelés lefolytatása után a további vizsgálatot az osztrák rendőrök folytatják le, mivel a bűncselekmény ott történt.

A hétfő esti helyszíneléskor a helyszínre érkezett osztrák rendőrök egyike munkatársunk kérdésére válaszolva annyit jegyzett meg szűkszavúan: "A magyarok érdeme". Több kommentárt nem fűzött hozzá.

Az viszont, hogy egyik autón sem találtak golyónyomokat a helyszínelők, azt bizonyítja, hogy az osztrákok ugyan rálőttek a járműre, de nem találtak célba.

Olvasóink írták

 • 8. mitirjak 2009. április 21. 11:18
  „Ha bejelentés,ha nem.A Rendőrök munkája eredmnyes,és dicséretre méltó,most is és ezelőtt is!!!
  Szabad kezet adnák nekik,mert sok mindenben akadályozza őket a rájuk szabott rendelet.HA MÉG EGYSZER
  KEZDENÉM, RENDŐR LENNÉK! Az osztrákok meg szégyenlik felvenni a kapcsolatot a mieinkkel!”
 • 7. jockey 2009. április 21. 11:08
  „2-3.

  Ha szellemi kapacitásod megengedné, hogy ne csak az első három sort, hanem az egész cikket végigolvasd, akkor eljutottál volna odáig, hogy állampolgári bejelentésre találták meg. A gyökér pedig az, akinek belőled nem sikerül normális embert nevelni, ó te egyszerű lélek. Hozzászólásod alapján rendőr lehetsz. Az eszed megvan hozzá!”
 • 6. Szilágyi_Zsolt 2009. április 21. 11:06
  „Az osztrákok sajnos sokszor hajlamosak Untermensch-nek nézni bennünket.”
 • 5. MTT 2009. április 21. 11:04
  „Jé, nem tört le a nyelve az osztrák rendőrségi szóvívőnek, amikor kiejtette a száján, hogy a magyar rendőrök érdeme???”
 • 4. jucuska40 2009. április 21. 08:40
  „sosi123! Te meg tanulj meg olvasni mielőtt szapulsz valakit :) :) Hát akkor te vagy a gyökér ezekszerint! :D :D :D :D”
 • 3. sosi123 2009. április 21. 08:14
  „Nem bejelentés volt hanem megtalálás te gyökér!”
 • 2. sosi123 2009. április 21. 08:13
  „hát te olyan okos vagy jockey”
 • 1. jockey 2009. április 20. 22:29
  „Valóban a magyarok érdeme. Mármint a bejelentőké, akik felhívták az autókra a rendőrség figyelmét. Ha a nagytudású osztrákok időben átszóltak volna, akkor most az elkövetők és meglehetnének.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vérmérgezés miatt halt meg a burgenlandi nő

Az Ausztriában lefolytatott szakértői vélemények szerint egy soproni plasztikai műtét utáni… Tovább olvasom