Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Autós üldözés Peresztegen - 25 rendőr várta a betörőket - fotók

Huszonöt rendőr már előre elrejtőzött egy telephelyen Peresztegen. Négy betörőt fogtak el végül.

Nagyszabású rendőrségi akció volt a minap Peresztegen.

Egy helyi mezőgazdasági telephelyen huszonöt rendőr - főként nyomozók - rejtőztek el az épületekben, irodában, valamint a telep egyéb helyein. Többek között éjjellátó kamerával is figyelték a helyszínt.

Nem sokkal éjfél után meg is jelent négy elkövető. Ők mintegy húsz percen keresztül felmérték a terepet. Majd elkezdődött az akciójuk. Ketten elkezdték felfeszíteni az iroda ajtaját. Azt a helyiséget, ahol a készpénzt is tartalmazó kazetta volt.

Úgy tudjuk, amint megtörtént a betörés, az behatolók kezén azonnal kattant a bilincs. A harmadik elkövetőt a telephely udvarán fogták el. Negyedik társuk próbált elmenekülni. Őt egy autós üldözés után, a település határában tették ártalmatlanná.

Rendőrségi elfogás Peresztegen. Fotó: police.hu


Portálunk információi szerint a rendőrségi elrejtőzés olyan jól sikerült, hogy voltak pillanatok, amikor az elkövetők három méterre voltak a nyomozóktól. A bűnelkövetők azonban ebből semmit sem vettek észre.

- Összehangolt felkészülés előzte meg a peresztegi rendőrségi akciót - mondta el Aranyos Gábor alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. - A nyomozók és a járőrök a négy gyanúsítottat megbilincselték és a rendőrkapitányságra előállították.

A Soproni Rendőrkapitányság őrizetbe vette a 38 éves B. Csaba, a 28 éves R. Gusztáv, és a 37 éves K. Mihály ácsi lakosokat, valamint a 44 éves Cs. Dusán szlovák állampolgárt.

Ellenük lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult tetőeljárás és kezdeményezték a gyorsított bíróság elé állításukat.

Korábban írtuk:

A Soproni Rendőrkapitányság beosztottjai fogták el azt a bűnbandát, akik Peresztegen egy széf tartalmát akarták megszerezni.

Az elkövetők 2014. szeptember 10-én 0 óra 38 perckor egy telephely irodaablakát feszítették be, majd a nagyobb összeget tartalmazó páncélszekrény kinyitásával próbálkoztak, mikor a rendőrök tetten érték őket.

A nyomozók és a járőrök a négy gyanúsítottat megbilincselték és a rendőrkapitányságra előállították.

A Soproni Rendőrkapitányság az őrizetbe vett 38 éves B. Csaba, a 28 éves R. Gusztáv, a 37 éves K. Mihály ácsi lakosok és a 44 éves Cs. Dusán szlovák állampolgár ellen lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást és kezdeményezte gyorsított bíróság elé állításukat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni borvidék: tíz tőkéből kilencen nincs mit leszedni

Elkeseredetten várják a szőlősgazdák a szüretet a Soproni Borvidéken. Az átvételi ár is csökkent. Tovább olvasom