Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Autókat rongáltak az utóbbi napokban

Sopronban megszaporodtak az autórongálások, amelyek egyértelműen utalnak az óévbúcsúztató és újévköszöntő alkoholgőzös vigasságok nemkívánatos jelenségeire.
Sopron legkülönbözőbb részein az elmúlt héten sajnálatos módon megszaporodtak az autórongálások, amelyek egyértelműen utalnak az óévbúcsúztató és újévköszöntő alkoholgőzös vigasságok nemkívánatos jelenségeire. Ugyanakkor nem zárható ki a személyes indíttatás sem.

A sok bosszúsággal járó esetek között megtörtént, hogy egy Peugeot típusú gépkocsi karosszériáját végig megkarcolták: a kár meghaladja a nyolcvanezer forintot. Petárdarobbanástól megsérült autóról is kaptak bejelentést a rendőrök. Volt arra is példa – az Újteleki utcában –, hogy egy személyautónak mind a négy kerekét kivágták.

Tudunk tetemes károkról is: a Kaboldi utcában lezajlott hasonló esetnél a terepjáró speciális abroncsainak értéke megközelítette az ötszázezer forintot. Az ügyben ismeretlen tettesek ellen rongálás miatt büntetőeljárás indult.

A Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán érdeklődésünkre Nagy Ernő alezredes, megbízott osztályvezető elmondta: a személyautók megrongálása két lehetséges tényezőre vezethető vissza. Az egyik a szilveszter és az újév körüli napok alkoholgőzös állapota, a másik pedig a személyes indíttatás, a bosszú. A nyomozást persze az megnehezíti, hogy a sértett autótulajdonosok állítják: nincsenek ismereteik olyan személyekről, akikkel haragban vagy üzleti vitában állnának. „Mindenesetre arról semmiképpen nem beszélhetünk, hogy az autórongálások területén bűnözési hullám indult volna el a városban" – mondták a bűnügyi osztályon.

Mint ismeretes, mintegy két évvel ezelőtt sorozatban károsították meg az autókat a Magyar, az Ötvös utcában, a Deák téren és más környező városrészeken. Az illetőt akkor a rendőröknek sikerült elfogniuk. Információink szerint a mostani esetek nem hozhatók vele összefüggésbe. A rendőrök és a polgárőrök együttes erővel próbálnak meg fellépni a hasonló bűncselekmények ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dübörögnek a házak a Brennbergi úton

A Brennbergi út lakói az elmúlt hónapok közműcseréi óta azt tapasztalják, hogy ha nagyobb jármű… Tovább olvasom