Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Autók elől elzárt templomtér

A fertőszéplaki önkormányzat elzárta a gépjárműforgalom elől a felújított templomteret. Az esperesplébános szerint tervszerű, palástolt egyházellenes kampány zajlik.
A fertőszéplaki önkormányzat 9,2 millió forintos költséggel díszburkolattal látta el a templomteret. A burkolat épségét megóvandó, a teret oszlopokkal elzárták a gépjárműforgalom elől. A megkérdezett helybéliek szerint jó döntés született, hiszen így hosszú ideig szép és gondozott lesz a templom környéke. „A szemközti részen parkolót alakítottak ki, így a misére autókkal érkezőknek is van hová állniuk" – bólogat Psze Ervinné szociális munkás.

A fertőszéplaki kanonok esperesplébános, Szuchentrunk József viszont az önkormányzatnak küldött éles hangú levelében fejtette ki nemtetszését, mondván: templomuk megközelíthetőségét ellehetetlenítették. Szerinte most problémát jelent az is, ha valami nehezebb tárgyat akarnak ki- vagy bevinni a templomba. Az atya a mozgássérültek érdekében is érvelt, majd szóvá tette: a díszburkolat síkossága miatt télen sokan elmaradtak a templomból. Ezek után az esperesplébános egyebek mellett leszögezte: „tervszerű, palástolt egyházellenes kampány zajlik, hogy a hívek minél kevesebben járjanak templomba".

– A legutóbbi önkormányzati ülésen felolvastuk az esperesplébános levelét, amelynek vádaskodásait visszautasítjuk – jelentette ki Bozsvári István, a község polgármestere. – A templomtér járműforgalmát a díszburkolat épsége érdekében valóban korlátozzuk, de nem tesszük lehetetlenné. Egy szakaszra kulccsal működő, lehajtható zárószerkezetet szereltettünk, hogy szükség esetén biztosítsuk a behajtást. Ezt az elzárót viszont a napokban valaki kiszerelte, s elvitte. A képviselő-testület a mozgássérültekre is gondolt: a templomba való bejutás megkönnyítésére kerekes székek beszerzését vállalja az önkormányzat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vágta Európába

Magyarország uniós csatlakozását méltóképpen ünnepli a Magyar Lovas Szövetség. Megrendezik a… Tovább olvasom