Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

Autó ütközött vonattal Fertőboznál - A sofőr megsérült - fotók

Az autós a piros jelzést figyelmen kívül hagyta pénteken délután.


A baleset után 15.30-kor a vonatközlekedés megindult.

Galéria! Fotók: Magasi Dávid


Előzmények:

Személygépkocsival ütközött a Budapest irányából Sopronba közlekedő gyorsvonat pénteken 13.45-kor Fertőboznál a vasúti átjáróban.

Az elsődleges vizsgálatok szerint az autó vezetője a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott az átjáróba. A balesetben a gépjárművet vezető  fiatalember kézsérülést szenvedett. A baleset körülményeit vizsgálják, a helyszínelés ideje alatt az érintett szakaszon áll a vasúti forgalom - tájékoztatta portálunkat a GYSEV.

Olvasóink írták

 • 20. MadHatter 2013. szeptember 23. 13:49
  „19. A magam részéről nem szóltam semmit a vasúttársaság infrastruktúrájára. Nem hibáztattam senkit a baleset miatt, pláne nem a vasúttársaságot. A probléma az volt, hogy a már 1 órája megértéssel várakozó emberek (péntek délutáni tömeg) hirtelen azt az infót kapták, még 2-3 óra a várakozási idő. Ezért mindenki bőszen nekiállt alternatívát keresni, fuvart szervezni, buszt elcsípni. Plusz költségek árán. Majd 3/4 órával később mégis elindultak a járatok, csak addigra sokan már útnak eredtek ki így ki úgy. Mert nem mindenki Győrig utazik és az átszállások gyakran így is komoly logisztikát jelentenek...

  A kommunikációt hiányolom. Elsősorban a gond ha jól sejtem a gyseves munkatársak között volt: egyeztetés a baleset helyszíne és az állomások között, egyeztetés arról, ki mit mond az utasoknak...Hiszen feltételezem erre épülhet az utasok megfelelő tájékoztatása. A hangosbemondóba történő "bizonytalan ideig nincs közlekedés", a táblára kiírt 5 perc késések (miután már 1 órája állunk), a kalauzok vállhuzogatása és a "még 2-3 órát állunk" válasza nem segített abban a helyzetben. Gondolom, hogy ők sem tudtak pontosabbat (de miért nem?) és ezért mivel ekkorra már túlszaladtunk az ígért 1 órán, inkább nagyobbat mondtak, hogy biztosra menjenek. Ez azonban nem megoldás.”
 • 19. nága 2013. szeptember 22. 09:50
  „orion 1-nek: Talán az olyan gondolkodás a nem "normális", amely a vétkest védi, aki miatt emberek tömege várakozott, késett, lekésett stb. Ha az Ön csaldtagja mondjuk megsérülne, netán életét vesztené egy ilyen ámokfutó miatt, akkor is ez lenne a véleménye?!
  17-18-nak: A tervek már régóta megvannak a vasútnak a város alatti elvezetésére, ehhez összefogás kell a városvezetés és a vasút között, no meg egy olyan "csekélység", mint: irdatlan mennyiségű pénz. Ha meg sikerülne a kivitelezés, akkor meg azért fanyalognának, hogy minek ilyen gigantikus beruházás egy ilyen csöpp és szegény országban,amint megtörtént ez a köröshegyi völgyhíd esetében is.
  Szégyenletes, hogy a kommentelések végén már megint a kisebb, de jobb magyar vasuttársaságot hibáztatják, nem aki miatt ez az egész történt!”
 • 18. SzórakészÍrókéz 2013. szeptember 21. 22:40
  „17.
  "Nem értem a helyzetet, ennyire nem lehet előrelátni egy tevékenység időtartamát és tisztességesen kommunikálni? Először inkább mondunk egy rövidebb időintervallumot, azt még csak kivárja a jónép, utána meg egy hosszabbat, mert már nem merünk semmit sem mondani?"
  Ez mind igaz ! Így kellene.
  Akik az információkat adják(akár egymásnak is) csak félinformációkat kapnak, vagy régebbi tapasztalat alapján adják.
  A rendőrség helyszínel (vasút is vizsgál)nem jósolható kellő pontossággal érkezésük, helyszínelés ideje...
  Jó az amit írtál. Tanítani a MÁV-nál !”
 • 17. MadHatter 2013. szeptember 21. 15:07
  „Személy szerint örülök, hogy komolyabb sérülés nem történt és ehhez a részéhez a történetnek többet nem is mondanék.
  A Gysev által a helyszínen adott tájékoztatás annál inkább hagy maga után kívánnivalót. Alapvetően nem vagyok háborgó, anyázó, de ez...Először körbemennek, hogy a két órakor induló vonat valószínűleg 3-kor fog csak elindulni. Rendben van, mindenki érti, hogy miért. 3-kor körbemennek, hogy bizonytalan ideig, úgy 2-3 órán át még biztosan nem indul el semmi sem Győr irányába. A fél 3-as vonatról már le is szállíttatják az embereket. Visszaváltani a jegyet majdhogynem lehetetlen annak, akinek nincs felesleges fél órája éppen, akkora sor áll, márpedig csak ott váltják vissza, ahol az ember megvette. Jó páran megoldást keresve buszra szálltunk, hiszen még "2, talán 3 órát" senki nem ül szívesen, ráadásul ahogy említettem 1 másik vonatról kifejezetten kérték őket a leszállásra. Busz ebben az időben éppen jött, majd mikor 6-ra végre Győrbe értünk, kiderült, hogy a vonatok már fél 4 után nem sokkal elindultak.
  Nem értem a helyzetet, ennyire nem lehet előrelátni egy tevékenység időtartamát és tisztességesen kommunikálni? Először inkább mondunk egy rövidebb időintervallumot, azt még csak kivárja a jónép, utána meg egy hosszabbat, mert már nem merünk semmit sem mondani?”
 • 16. Csodabimbó 2013. szeptember 21. 14:11
  „Amíg ennyire szar az úthálózatunk, addig a vasúti kereszteződések sem lesznek teljesen biztonságosak. Sopron lélekszáma rohamosan nő, a forgalom lassan elviselhetetlen és a vasút még mindig azonos szinten szeli ketté a várost, ráadásul az alpolgármester háza előtt :) 62000 lakosnak 2000 óta annyi jutott, hogy megépült egy aluljáró 2 milliárdból. Waidhofen an der Ybbs, 12000 lakosú osztrák kisváros, hangulata és az emberek viselkedése hasonlatossá teszi Sopronhoz. Ott az emberek jobb életminősége végett átfúrtak egy hegyet másfél km hosszan, csak azért, hogy a forgalom ne zavarja az ott élők nyugalmát... 20 milliárdba került, pár éve. Sopron ötször akkora, itt mégsem történik semmi olyan dolog, ami logikus lenne, hosszabb távra javítana a város helyzetén. A lakosság lélekszáma növekszik, de a városvezetés részéről semmi koncepció ennek kezelésére és itt a GYSEV is hibás, mert már lassan minden vonalat megvett, talán még a hamburgi kikötőben is van pár százalék tulajdona, csak ahol a székhelye van, ott nem tesz semmit... pedig a vasút le lesz süllyesztve a föld alá, mert egyszerűen nincs más út.”
 • 15. 1x2=? 2013. szeptember 21. 14:02
  „5
  Igazad van”
 • 14. orion1 2013. szeptember 21. 09:57
  „Örökre bevonni a jogsiját, börtönbe csukni élete végéig, és halálbüntetés. Tényleg szeretnétek, hogy egy ilyen világ jöjjön el???
  Első hozzászóló szerint terrorcselekményt követett el, mert több-száz utas életét veszélyeztette. Noooorrrrrmááááliiissss???”
 • 13. ficere 2013. szeptember 20. 23:46
  „Boldog szülinapot!!!”
 • 12. Goldmund 2013. szeptember 20. 22:12
  „Olcsón megúszta. Remélem tanul belőle.”
 • 11. HarconaMarcos 2013. szeptember 20. 21:29
  „Akik esetleg az életkorral szeretik összefüggésbe hozni a baleseteket, azok most kérhetik, hogy ne csak 60-65-70 év felett ne lehessen jogosítványa valakinek, de 35-30-25 éves kora előtt se. :-/”
 • 10. WeiseÖdenburg 2013. szeptember 20. 19:40
  „5. Alpokalja 2013.09.20. 18:06
  Az volt a baj a 60-as táblának összegét hozzáadta a 40-es táblán összegéhez,rögtön százzal száguldott egyenest a vonatnak.”
 • 9. zakarias3 2013. szeptember 20. 19:34
  „Nem az első ilyen baleset ezen a helyen!”
 • 8. kishektor 2013. szeptember 20. 19:18
  „Nem értek hozzá, de szerintem a kötelező felelősségbiztosítás vonatkozik e kárra is ! Persze végül azt is mi fizetjük !”
 • 7. Madarász 2013. szeptember 20. 19:04
  „Szerintem be kéne vezetni ilyen esetekben a kár megtérítését a vétkes részéről és a jogsi végleges bevonását. Legalább hetente van egy ilyen eszetlen, aki nekimegy a vonatnak a tilos jelzés ellenére.”
 • 6. alekínyó 2013. szeptember 20. 18:51
  „Tudjátok miért kell megállni akkor is, ha fel van húzva a sorompó?
  Mert az ördög nem alszik, de a bakter az aludhat...:(”
 • 5. Alpokalja 2013. szeptember 20. 18:06
  „A teljesség kedvéért az átjáró előtt 60-as, majd 40-es tábla van...”
 • 4. Mankapunka 2013. szeptember 20. 16:40
  „Nedves út volt a hibás, a sofőr nem hibázott, ugyanmár.”
 • 3. támogató 2013. szeptember 20. 16:38
  „túlélte? akkor részvényes lehet a gysev-ben az okozott kár erejéig.
  irónia off”
 • 2. Tündenéne 2013. szeptember 20. 15:29
  „Elképesztő, hogy még mindig vannak ilyenek...”
 • 1. nága 2013. szeptember 20. 14:54
  „Sok idióta ámokfutó! Minden hétre esik egy ilyen! Az adófizetők pénzéből meg javíttatni kell a milliós szerelvényeket. Aki ilyet csinál, az terrorcselekményt követ el, mert a esetleg több száz utas életét, testi épségét veszélyezteti, azonkívül tönkre teszi a mozdonyvezetőket mentálisan.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Táncolt az ágy alattunk˝ - Földrengés Sopronban péntek hajnalban

"Péntek reggel 4 óra 8 perckor megremegett a föld Sopronban. Reggel megnéztem, nem repedt-e meg a… Tovább olvasom