Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Ausztriának joga van a korlátozásra

Brüsszel - Franco Frattini, az Európai Bizottság alelnöke szerint Ausztriának joga van ahhoz, hogy tiltást vezessen be a határon átvezető utakra. A Schengen- munkabizottság határjárásra hívja az érintetteket.
Dobolyi Alexandra, a Schengen- munkabizottság vezetője, valamint Herczog Edit Európa parlamenti képviselő közösen kereste meg Franco Frattinit, az Európai Bizottság alelnökét. Az ügy előzménye, hogy Dobolyi Alexandra munkabiztosságot hozott létre a határátlépést megtiltó határozatok ügyében. Zsirán tárgyalásos úton, Fertőrákoson pedig nyomásgyakorlással szeretnék elérni, hogy szüntessék meg a korlátozást.

A szóbeli kérdésre adott válaszában Franco Frattini körültekintően fogalmazott. – Hangsúlyozni kell: a személyek belső határokon történő ellenőrzés-megszüntetése nem jelenti azt, hogy a tagállamok ne vezethetnének be olyan külön szabályozásokat, amelyek csak a határvidékeken hatályosak – közölte az alelnök. – Ezzel összefüggésben a tagállamok a helyi viszonyoktól függően megfelelő rendelkezéseket hozhatnak a járművek közlekedésének szabályozására.

Nem vitatja az osztrák oldalon lévő települések jogát a saját érdekükben tett intézkedések meghozatalára Dobolyi Alexandra. A munkabizottság a rövid tényfeltáró, tájékozódási szakaszt követően közös megbeszélésre, közmeghallgatásra, határjárásra invitálja a feleket a mindenki számára elfogadható megoldás megtalálása érdekében.

Olvasóink írták

  • 3. nem mondom meg 2008. február 19. 18:38
    „Jogunkban áll hallgatni...”
  • 2. Agyfelmetsző 2008. február 14. 18:18
    „mi a sógornak szabad, az szabad nekünk is, mi is korlátozhatjuk a felénk eső utakat. De akkor Schengen ne reklamáljon, hogy mi miért tettük meg. Egyszerűen mert jogunk van.”
  • 1. birkanép 2008. február 14. 11:35
    „Ausztriának kérem mindenhez joga van! Nekünk meg coki meg szájerjózsi meg járókalívia havi 15000 EUR/hó fizetésért! Ezért aztán kár volt "rendszert váltani"!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Észrevehető a rendőri jelenlét

Kistérség - A határ mentén meg kell szoknunk a fokozott rendőri jelenlétet. A schengeni csatlakozás… Tovább olvasom