Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Ausztriából is segítenek Leventének

Ausztriából is érkezett segítség a soproni Bakonyi családhoz, Levente az ötéves kisfiú gyógykezeléséhez.

Ausztriából is érkezett segítség a soproni Bakonyi családhoz, ahol az ötéves kisfiú kínai gyógykezeléséhez kell rövid idő alatt közel ötmillió forintot összegyűjteni. Ha gyorsan összejönne a pénz, Levente már szeptemberben utazhatna.

– Az én kisfiam tizennégy hónapos, ő ikerterhesség után koraszülöttként kapott agyvérzést – meséli egy osztrák anyuka, aki szeptemberben már biztosan megy arra a kínai klinikára, ahová a soproni Bakonyi Leventét is szeretné őssejtbeültetésre kivinni a családja. Mint arról szombati számunkban írtunk a szülés közben elszenvedett oxigénhiány miatt az ötéves Levente nem tud önállóan mozogni, nincs izomtónusa, még az ülés és a nyelés is problémát jelent számára. Ugyanakkor gyönyörű és értelmes kisgyerek, akinek szülei minden elképzelhető lehetőséget megragadnak, hogy fiuknak teljesebb életet biztosítsanak.

Cikkünk nyomán több segíteni szándékozó telefonhívás futott be szerkesztőségünkhöz. Többek között egy magyar származású, Ausztriában élő anyuka is jelentkezett, aki az anyagi támogatáson kívül információval tud a legtöbbet segíteni a Bakonyi szülőknek.
Az osztrák médiát kerülni igyekvő anyuka (nevét emiatt nem írjuk le) e-mailen már időpontot is kapott a kínai klinika főorvosától. Szeptemberben, egy másik, ugyancsak magyar származású, de kint élő családdal utaznak az ázsiai országba. Levente szüleinek a Kisalföld közvetítésével azt is felajánlotta, hogy amennyiben összejönne az őssejtbeültetéshez szükséges legalább 4,5 millió forint, akkor a soproniak társulhatnának hozzájuk. Az utazás és a kint tartózkodás is könnyebb, sőt, olcsóbb, ha összefognak.

A 14 hónapos kisfiával Kínába készülő édesanya elmondta, mindent a internet segítségével intéztek. A beavatkozás tarifáját, 15 ezer dollárt, még a kiutazás előtt át kell utalni. Ez az összeg fedezi a négy injekciót és a kórházi ellátást. Az étkezésről a családoknak maguknak kell gondoskodniuk, ahogy a repülőjegyről is. Az anyuka elmesélte, ő tízéves kislányát és kisfia ikerhúgát hagyja itthon a kínai beavatkozás idejére. A vele együtt utazó másik édesanya gyermeke szintén szülés közbeni oxigénhiány miatt szenvedett maradandó sérüléseket.

És bízik Levente édesanyja is, akit cikkünk megjelenése óta sokan biztosítottak már támogatásukról. Orbán Gabriella nagyon megörült az Ausztriából érkezett segítségnek, a két anyuka a napokban személyesen is találkozik, hogy megbeszéljék a lehetőségeket. (Levente nevére számlát nyitottak, a segíteni akarók ide tudják elhelyezni a támogatásra szánt pénzt. A számla száma: 11773377-00393744, OTP)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újrázó és búcsúzó polgármesterek

Az önkormányzatok megújításának kormányzati ígérete miatt vidéken most bizonytalannak érzik a jövőt. Ezzel együtt mindenütt készülnek az őszi, helyhatósági választásokra. Ki úgy, hogy elhatározta, megméretteti magát, ki úgy, hogy eldöntötte: befejezi polgármesteri pályafutását. A Kisalföld annak próbál meg utánajárni, ami a legtöbb községben egyelőre csak szóbeszéd: ki lesz az új polgármester? Ezúttal Hidegség és Hegykő első embereit kerestük meg. Tovább olvasom