Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Ausztriában jó üzlet a jégkorszak

Fertő - Továbbra is tilos a Fertő tó magyar oldalán a korcsolyázás. Az osztrák oldalon ugyanakkor a vendéglátósok mínusz fokokért imádkoznak. A befagyott tó ugyanis vendégek ezreit vonzza és főleg a hétvégeken megtelnek a kasszák.
Az osztrák felmérések szerint, illetve az ausztriai Fertő tó Turisztikai Iroda közlése alapján január elseje óta 60 ezer korcsolyázó kereste fel a Fertő tó jegét Ausztriában. Csak az elmúlt szombaton 15 ezer télisport-szerelmes siklott a jégen.

A látogatók közül többen érkeznek a szomszédos tartományokból, illetve a szomszédos országokból, Magyarországról és Szlovákiából is.

A vendéglátósok számára jó üzlet a jég, hiszen a szabadban gyorsan megéheznek az emberek, a forró italokért pedig igazán szívesen fizetnek. Az osztrák szakemberek egyenesen a nyári, operettjátékokra érkező vendégözönnel állították párhuzamba a jég miatt tóra érkezők tömegét. A vendégekből – állapították meg – nemcsak a tó körüli vendéglátóegységek, hanem a környező községek is hasznot húznak. Sokan keresnek ugyanis kölcsönzőket, szálláslehetőségeket, éttermeket, büféket, benzinkutakat is.

Január elseje óta hatvanezer korcsolyázó kereste fel a Fertő tó jegét Ausztriában.
Január elseje óta hatvanezer korcsolyázó kereste fel a Fertő tó jegét Ausztriában.

Itthon ezzel szemben továbbra is tilos a jégre menni. A múlt héten kövérre hízott jég felülete nap közben most már olvadhat is. Aki saját felelősségére mégis rámerészkedik bármelyik befagyott tóra, legyen legalább nagyon óvatos... Az elmúlt hétvégén több baleset történt és a hatóságok nem győzik hangsúlyozni: hivatalosan tilos a jégen tartózkodni!

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. Telepathia 2009. január 20. 09:51
  „A hozzáértés és a városi akart hiánya mutakozik meg minden területen.”
 • 26. mindigatutit 2009. január 19. 14:09
  „állítom,hogy egy ilyen hétvégi napon vannak annyian,mint egy nyárin.perzse valamit megtiltani könnyebb,mit azon gondolkodni,hogy hogyan lehetne kiaknázni ezt a lehetőséget is ,ha már egyszer(nagy szerencsénkre ) itt van a tó.de még gondolkodni sem kellene csak lemásolni ami máshol megy.egyszerűen tökeltlenek”
 • 25. Sógor 2009. január 18. 18:31
  „Intel!
  Tiltó tábláról soha nem beszéltem! Én azt mondtam, hogy csak saját felelősségre mehetsz a jégre! Egy iylen tábla van vagy volt kint amit azóta élehet, hogy egyesek már eltüntettek! Az, hogy saját felelősségedre mehetsz a jégre még nem jelenti azt, hogy rá is szabad menni és nem azt jelenti, hogy azt az önkormányzat tette oda ki! Magyarul sem tiltó sem a korizást engedélyező tábla nincs kint!”
 • 24. Intel 2009. január 18. 17:35
  „Ma voltam kint én is, és valóban nem láttam a tiltó táblát.
  Kb.100ember volt kint, és fegyelmezetten a szélén volt a többség, nem tudom miért nem lehet kijelölni a biztonságos helyeket.
  Aki pedig nagyon bent volt, azt kellene felszólítani, hogy ne menjen be.

  Szerencsére a Concordosok azért ott voltak a helyszínen.

  Azért több lehetöség lenne a fertőn ha valaki komolyan akarná csinálni...”
 • 23. Georg 2009. január 18. 15:00
  „Józanparaszt........ igazad van voltunk mi is a családdal,délután is megyünk annyira jól érezte magát mindenki :-))))))))”
 • 22. csigaZ 2009. január 18. 11:34
  „Úgy látom ebben az országban a vezetők csak azon gondolkodnak, hogy mit lehet tiltani.

  Mostanában csak ezt lehet hallani. TILOS, TILOS,

  Az emberek meg egymás torkának ugranak, mert az egyik így látja jónak, a másik meg úgy látja helyesnek.

  Összefogás az nincs.

  Szép lassan eltűnik ez az ország! De ez már mocskos politika.”
 • 21. józanparaszt 2009. január 18. 10:32
  „Szevasztok!
  Amíg itt okoskodtok én megyek korizni, mert jóóóóóóóóóóó, a többi nem számít! Nyáron nem lehet!!!!!
  Vigyázzon mindenki és egészségetekre!”
 • 20. Szilágyi_Zsolt 2009. január 18. 10:08
  „A Fertő-tó hosszú. A part közelében is elfér rajta jó sok ember. Nem kell beljebb menni, és kész. Ha beszakad is valaki, derékig ér a víz. Bár nehezen tudom elképzelni, hogy a 15 centis jeget bárki is pusztán a testsúlyával megrepessze. Annyira azért nem volt meleg ez a 3-4 nap, hogy elolvadjon a jég! Én tegnap a Mosoni-Dunán korcsolyáztam. Még annak a jege sem olvadt el, nehogy egy tóé. Ugyan hivatalosan persze arra sem szabad rámenni, mert nem biztonságos, de szerencsére a Duna jege erről nem tud. :)”
 • 19. mega 2009. január 18. 06:28
  „Mindenkinek !

  Csak hogy tudjátok , ami nem tilos az szabad .
  Ahol fürödni -strandolni -horgászni szabad,ott korizni is .
  Nem tiltja semmi .
  Azt meg csak a " lelki szegények " hiszik ,hogy amit a TV-ben mondanak ,újságban írnak az igaz is .”
 • 18. rivotril2mg 2009. január 17. 23:45
  „ennyire hülye embereket :D nincs is kirakva hogy tilos a jégre menni és ezen vitáznak? beszarás... :D”
 • 17. AUW 2009. január 17. 22:11
  „Ez jelent eszszerü gazdálkodást ! Elni és okosan kihasználni azt ami rendelkezésemre áll !
  Mig Mo-on azon törödik egy két ember , hogy most szabad-e vagy nem-e korcsolyázni addigra mashol teliben elvezik ezen szép télisportot !
  Nem most kellene ezen vitázni meg az önkormányzatoknak fejtörést okozzon , hogy hogyan is legyen most, hanem ezen esetleg nyáron kellett volna eltörödni , hogy hogyan is csináljuk ha netám télen befagy a tó és az emberek korcsolyázni akarnak !
  Cocialisták !
  Jobb lett volna ha halgatsz , igy nem árultad volna el magad hogy mekkora B.... vagy !
  Ilyenek miatt mint te van sokminden úgy ahogy van ! Labancozni ,totozni stb, ahhoz értetek , de ti nagy "kurucok " azt nem veszitek eszre hogy szánaklmas egy emberek vagytok !
  Mondd miben hibás ebben az osztrák ,hogy náluk korcsolyázni lehet a tavon !”
 • 16. Georg 2009. január 17. 21:51
  „........Akkor nem kell csodálkozni hogy valaki az osztrák oldalra megy korizni,és oda viszi a pénzét.Ott ez üzlet! Tessék itt a lehetőség annak aki vállalkozni akar, tapossa ki az ösvényt és jövőre már legálisan mentőcsapattal lehetne sportolni!!!

  Addig marad az illegális!”
 • 15. Sógor 2009. január 17. 21:20
  „Hogy hova van kiírva azt nemtudom mert nemvoltam még a Fertőn ezen a télen, de bizton állíthatom, hogy kin van vagy legalábbis kint volt! Mindezt az egyik helyi tv-ben is láttam mert mutatták. Feltételezem nem egy bokor alá írtak ki hanem jól látható helyre, hogy csak saját felelősségre mehetsz a jégre! Ellenben az nem volt kiírva, hogy kijelölt korizó hely!!”
 • 14. molten13 2009. január 17. 20:46
  „Azt azért megnézem, hogyan büntetnek meg sokszáz embert.
  Amúgy hova van kiírva hogy tilos?”
 • 13. Sógor 2009. január 17. 20:34
  „Molten!
  Senki nem vitatja, hogy jó korizni! A Fertő magyar oldalán jelenleg nincs kijelölt hely akkor pedig ha jó a korizás ha nem akkor sem mehetsz a jégre! Ha meg megbüntetnek akkor majd azért kiabálnál, hogy ugyan már, miért vágtak meg pedig oylan jó volt korizni. ...”
 • 12. Intel 2009. január 17. 20:29
  „Nagy Úr!

  Köszönöm, hogy megismerhettem állás pontját!
  Kérem szólítsa fel majd a város vezetőit, hogy tegyenek megfelelő lépéseket!
  Aztán hagyjanak fel ezzel a bunker politikával...

  cocialisták

  Mivel intelligenciát a hozzá szólásod nem tartalmaz, mivel egy elvakult jobbos vagy, akinek csak a Fidesz létezik ezért nem kívánok reagálni rá!
  Kérem Nagy Úr, Ön se tegye, és ne süllyedjen le egy bizonyos szint alá.
  Köszönöm!”
 • 11. molten13 2009. január 17. 20:18
  „Korizni jó! Et hiába nem tetszik a Sógornak (valószínű csak esne-kelne a jégen), sok száz embernek kiváló téli szórakozás. Kijelölni helyet felelőtlenség, ugyanis minden évben máshol vannak melegforrások. A korizók látják, hová ne szabad menni! Az hogy öt évente beleesik 2 ember? Nagy kaland, a Fertőn nincsenek mélyebb részek - kivétel a strand, amit kotortak.
  Minden irigykedő menjen a belvárosba az autókat szagolni, a normálisabbja meg jöjjön korizni amíg lehet!

  Jó egészséget hozzá mindenkinek!”
 • 10. cocialisták 2009. január 17. 20:08
  „Intel, nem unod már ezt a témát? Ha akarsz menjél korizni oszt jónapot. A riport pedig sántít. A korábbiban (amit a Nagy Márta írt) benne van, hogy ausztriában is mindenki a saját felelősségére megy a jégre, ebből ez kimaradt. Most vagy a Nagy Márta írt korábban szamárságot, vagy a mostani egyszerűen elhallgatta ezt a fontos részletet. Az sem mellékes, hogy a tó 3/4-e a labancoknál van és kb 40-szer annyi településük van a partnál, mint a magyaroknak. Akkor miről beszélünk?? össze se hasonlítható! Egyébként pedig magyar oldalon ez az egy út visz a Fertőre? Más települések mit csináltak? Menjetek oda korizni! Intel, legyél te az első! Nagy Tamással az a baj, hogy mindig akkor szól csak hozzá, ha úgy érzi, hogy politikai tőkét tud kovácsolni, vagy ha éppen feljelent valamely fórumozót. Nagy úr! Nem unja ezeket a hatásvadász megszólalásokat? Mi a helyzet a péniszlóbálós Lengyellel? Mi a helyzet az Almássival? Mi a helyzet az ifjú párttagjaik kizárásával? Szívesen olvasnánk erről is. Nem csak akkor kell MDF-esnek lenni, ha éppen népszerű a párt!”
 • 9. NagyTamas 2009. január 17. 19:40
  „Tisztelt Intel! Több hete kemény minuszok vannak,rengetegen koriznak.Ez egy égészséges téli sport,örömtelli,hogy sokan mennek ki ilyenkor a természetbe.Meggyőződésem,hogy kilehetne jelölni a sekély területen,biztonságos zónákat,ahol mentő csapat vigyáz a rendre.Kiadásokat a kereskedelmi egységek napi bérleti dijából lehetne fedezni.Mindenki jól járna!Biztonság és a szolgáltatás szinvonalának növelése a látogatók számát is gyarapitaná!Erre ellőre fel kellene készülnünk!”
 • 8. Intel 2009. január 17. 19:13
  „Nem a bajt kell megvárni hanem azt meg kell előzni.

  Ezt szeretném elérni, és ne egymásra mutogatás legyen!

  A megoldás pedig, jelöljenek ki helyet, legyen egy mentő csapat ott!
  A fedezet hol van rá?
  Nem kellene vesztes perekbe fogni! És pénzelni a Bp Fidesz központot!

  Ez az én véleményem!”
27 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tisztán szólnak az egyházi énekek

Nagycenk - Nagycenken tisztán szólnak az egyházi énekek, a szentmiséket jó torkú, lelkes kóristák… Tovább olvasom