Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Ausztriában is gyűjtöttek kupakokat a soproni Zsófinak

A vulkapordányi Josef Zöchmeister egy újságban olvasott Zsófiról és rögtön akcióba lépett.

Schőberl Zsófi ma 13 éves, iskolába jár, tanul, játszik, szeret kirándulni, vannak hobbijai és kedvenc együttese is. Mégsem élheti egy átlagos tini életét, mert születésekor oxigénhiányban és agyvérzésben szenvedett, emiatt mozgássérült. Szülei és szerettei anyagilag és erkölcsileg erejükön felül támogatják és mindenben segítik a kislányt. Viszik egyik gyógykezelésről a másikra, hordják gyógylovaglásra, úszásra - írja a burgenland.orf.at.

A gyógykezelések rengeteg időt és plussz költséget jelentenek a család számára. Több civil szervezetnek és segítkőkész embereknek hála, kétszer el tudták Zsófit vinni Kínába is, ahol őssejtkezelést kapott. Ott tudott először lábra állni, mesélte el Zsófi édesanyja. Most úgy tűnik, Magyarországon is van lehetőség egy új módszerrel Zsófi izmainak lazítására. Ennek az új terápiának köszönhetően nagy remény van rá, hogy Zsófi megtanul mankó és botok nélkül járni. Persze ennek ára van. És ezt a biztosító nem fizeti - közölte a burgenland.orf.at.

De szorgalmas kupakgyűjtőknek köszönhetően a család számára megfizethetőek lesznek a terápiák. Magyarországon már több mázsányi kupakot gyűjt össze és most burgenlandiak is felfigyeltek a soproni kislány nagy harcára.

A vulkapordányi (Wulkaprodersdorf) Josef Zöchmeister egy újságban olvasott Zsófiról és rögtön akcióba lépett. Kevesebb, mint egy hónap leforgása alatt több, mint 70 ezer drab kupak gyűlt össze, köszönve a vulkapordányi és cinfalvai (Siegendof) általános iskolák diákjainak és a falvak lakóinak.

A kupakokért Zsófi szüleivel személyesen jött el, akik meghatódtak a burgenlandi segítőkészségtől - számolt be a portál.

Olvasóink írták

 • 10. kisteso 2012. június 25. 08:48
  „Üdv!
  Az után érdeklődnék, hogy az összegyűjtött kupakokat hol (és meddig) lehet leadni Sopronban? Kisalföld Szerkesztőség, vagy van egyéb gyűjtőhely?
  Tud ebben valaki segíteni?
  Köszönettel: HG”
 • 9. Nikk09 2012. június 21. 10:23
  „Otibor! Csak kupakokat lehet gyüjteni a kislánynak!”
 • 8. soproni 2012. június 20. 19:43
  „6. otibor! Úgy tudom,hogy csak kupakot lehet gyűjteni .”
 • 7. kissferencné 2012. június 20. 19:07
  „Egy nagyon aranyos kedves kislányről van szó, ismerem személyessen is és tényleg jó látni,hogy mennyit javult az állapota. sok sikert és kitartást kívánok az egész családnak. egy szomorúság van csak bennem. hogy nagymamája nem érhette meg a kislány gyógyulását pedig nagyon büszke volt rá”
 • 6. otibor 2012. június 20. 17:00
  „Á, értem. Köszönöm a választ! Tehát akkor elvileg "bármilyen" műanyag megteszi, nem csak a kupak? csak hasonló műanyagból kell hogy álljon?”
 • 5. Nikk09 2012. június 20. 14:58
  „Kedves Otibor! a kupakoknak annyi köze van a kislányhoz,hogy a begyűjtött műanyag le van adva egy helyen ahol pénzt fizetnek a kupak kg-ja után majd újrahasznosítják. A kapott pénz pedig a kis csaj kezelésére van fordítva. Ha gyűjteni szeretnéd megkérdezem apumat,hogy hol lehet leadni mert a Semperform gyárban is kihirdették a kupak gyűjtést. Meglepően sok ember gyűjtöget a kislánynak,ezt kéne felfújni nem a drogosokat elmondani minden utolsó patkánynak.”
 • 4. otibor 2012. június 20. 14:04
  „Nekem egy lépés kimaradt... mi köze ehhez a kupakoknak? Kiknél váltják be őket?”
 • 3. soproni 2012. június 20. 13:09
  „Olyan aranyos ,mosolygós az a kislány,hogy megérdemli a segítséget.Sokat gyűjtöttem már én is neki Ausztriában.”
 • 2. Cloeon_dipterum 2012. június 20. 10:11
  „Mi is gyűjtünk.”
 • 1. Hanti 2012. június 20. 07:30
  „Kitartást a kislánynak,sikerülni fog.
  Nagyon jó látni,hogy vannak még manapság ilyen rendes emberek,akik segítenek.
  Követendő példa lenne mindenkinek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Széchenyi Programiroda nyitva volt, van és lesz

A Széchenyi Programiroda (SZPI) működését, eredményeit mutatta be kedden Samodai Imre, a nonpofit… Tovább olvasom