Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Ausztria legkorszerűbb pincészete

Kétnapos ünnepélyes rendezvénysorozat keretében nyitották meg Trausdorfban az Esterházy Betriebe új borászatát.

A zöldmezős beruházás megvalósítása hatmillió euróba – mintegy másfél milliárd forintba – került.

– Az Esterházy család közel 250 éve tölt be jelentős szerepet a pannóniai térség borászatában – nyilatkozta a Kisalföldnek dr. Ottrubay István, az Esterházy Magánalapítvány vezérigazgatója, aki elmondta: jelenleg 65 hektárnyi szőlőskertekkel rendelkeznek, további húsz hektárról szerződés alapján veszik át a szőlőt. A termőterületek Nezsider (Neusiedl am See) és Ruszt (Rust) térségében és a Lajta-hegység déli oldalán helyezkednek el. A kiváló mésztartalmú talaj és a Fertő tó kimondottan jó mikroklímája évszázadok óta különleges minőségű borokat eredményez.

A saját présházzal ellátott, most megnyitott borászat – amelyből csodálatos panoráma nyílik Kismartonra (Eisenstadt), közte az Esterházy-kastélyra – a legmodernebb bortechnológiát alkalmazza. Ennek köszönhetően az egyes szőlővidékek adottságai – a legkiválóbb szakemberek munkája nyomán – az eddiginél is erőteljesebben érvényesülhetnek a borokban.

– A kapacitás lehetővé teszi, hogy terveink szerint idén Sopron környékéről is vásároljunk szőlőt, mintegy tizenöt hektárról – zárta dr. Ottrubay István.

Gosztonyi

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műemlék lett a hattyús ház

Schiller János tervei alapján 1901-ben ifj. Forster Gusztáv építette Sopronban a Pócsi utca 2. szám alatti, úgynevezett hattyús házat, melyet a közelmúltban nyilvánított műemlékké Hiller István oktatási és kulturális miniszter. A ház egykoron Sopron egyik legesztétikusabb lakóotthonának számított, szépségét ma már csak részleteinek szemlélésekor fedezhetjük fel. Tovább olvasom