Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Aukción ef. Zámbó műtárgyai

A VOLT Fesztivál felkérésére értékes, új háztartási eszközöket alakított műtárgyakká ef. Zámbó István festőművész.

Az alkotásokat most bocsátják aukcióra. A bevételből hátrányos helyzetű gyerekek művészeti oktatását támogatják.

A VOLT Fesztivál felkérésére ef. Zámbó István festőművész az idei VOLT-on értékes, új háztartási eszközöket – hűtőszekrényt, mosógépet, mikrosütőt és biciklit – ˝alakított át˝ műtárgyakká. Bár az alkotómunka július elején, a Sopronban fesztiválozó közönség szeme láttára kezdődött meg, a művész hónapokon át szentendrei műtermében dolgozott a tárgyakon, az utolsó ecsetvonásokkal csak nemrég készült el. A gyűjtők számára igazi kuriózumnak számító alkotásokra október 15-ig lehet licitálni a Vatera.hu aukciós oldalon. Az árverés teljes bevételét az Igazgyöngy Alapítvány javára ajánlja fel a VOLT Fesztivál és ef. Zámbó István. Az alapítvány elsődleges célja az alapfokú művészeti oktatás, a tehetséggondozás, a szociálisan hátrányos helyzetű és roma tanulók fejlesztése, valamint továbbképzések, tanfolyamok szervezése pedagógusok számára.

Ef. Zámbó István új háztartási eszközöket ˝alakított át˝ műtárgyakká.
Ef. Zámbó István új háztartási eszközöket ˝alakított át˝ műtárgyakká.

˝Külön öröm számomra, hogy az árverés bevételéből a hátrányos helyzetű gyerekek művészeti oktatását segítjük. Úgy gondolom, művészeknek, szervezőknek és mindazoknak, akik megtehetik, kötelességük támogatni a rászorulókat˝ – mondta el ef. Zámbó István.

˝Ef. Zámbó Istvánnal évek óta dolgozunk közös projekteken. 2009-ben a rendszerváltás és a Páneurópai Piknik 20. évfordulója alkalmából egy Trabantot öltöztettünk át a VOLT Fesztiválon, ezt az alkotást a Terror Háza Múzeumnak ajándékoztuk. Az idei közös akciónktól azt várjuk, hogy jelentős összeg gyűlik össze az alapítvány javára. Ef. Zámbó alkotásai igazán izgalmasra sikeredtek, már az árverés előtt is nagy az érdeklődés a gyűjtők részéről˝ – nyilatkozta Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a VOLT Fesztivál két főszervezője. Az egyedi műveket a www.volt.hu oldalon lehet szemügyre venni, valamint a Design Hét keretében a Gödör Klubban. A nyertes licitálók a műalkotásokat október 17-én, a szegénység elleni küzdelem világnapján vehetik át.

Olvasóink írták

  • 1. bgabri 2010. október 11. 14:01
    „ez tetszik,jó ötlet.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezárják a leszakadt soproni hidat

Az Ipar körút és a Lófuttató utca kereszteződésében található híd pályalemeze a nagy terhelés miatt… Tovább olvasom