Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Augusztusra elkészül a szolgáltató központ

Fertőszentmiklós - A tervek szerint a nyár elején elkezdődik a fertőszentmiklósi általános iskola átalakítása. A kisvárosban augusztus 20-án adják át az új közösségi és szolgáltató központot.

A fertőszentmiklósiak életminőségét jelentősen javító fejlesztések veszik kezdetüket. A polgármesteri hivatal mellett már javában tart az ifjúsági és közösségi központ kialakítása. Itt kap helyet a könyvtár, a gyermekjóléti szolgálat, valamint egy 300 fős előadóterem és egy 1000 négyzetméteres szabadtéri közösségi tér. Az épületet
augusztus 20-án adják át.

Mindez azonban a kezdet. A közeljövőben a kisváros egész területén lesznek átalakítások. Az egyik ilyen jelentős fejlesztés az iskolát érinti.
– A támogatási pályázatunkhoz már mellékeltük a hiánypótlást, így minden adott, hogy sikeresen túljussunk a második – formális – körön – tájékoztatta a Kisalföldet Horváth Tibor polgármester. – A több százmillió forintos beruházás a terveink szerint a nyár elején kezdődik és jövő év végén fejeződik be. A munkálatok érintik majd az oktatás menetét is, de törekszünk arra, hogy ebből keveset vegyenek észre a tanulók. Korszerű, a XXI. század követelményeinek megfelelő, mikrotérségi központhoz méltó intézményt szeretnénk. Az alsó tagozatnak otthont adó épület felújítása mellett megépülhet az úszómedence is. Ezzel pedig az oktatási skálát szélesíthetjük.

Fertőszentmiklóson a városrehabilitációs elképzelésekről sem mondtak le.
A pályázat beadásához ugyanis a korábbi terveket át kell dolgozni.

A megye legfiatalabb városa idén 1,2 milliárd forintból gazdálkodhat. A költségvetés felét a működési tételek teszik ki, a fennmaradó részt fele-fele arányban a fejlesztésekre, valamint a tartalékokra különítik el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eisenstadti fesztivál

Tótágast áll az egész város címmel péntektől vasárnapig tartó fesztivál kezdődik Kismartonban… Tovább olvasom