Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Augusztus végére végeznek az intézményfelújításokkal

Sopron - Nyílászárók cseréje, kerítésrenoválás, hűtőkamra építése is szerepel az intézmények nagy nyári felújítási tervei között. A munkálatok javában zajlanak, a tanévkezdésre mindenhol végeznek a tennivalókkal.

Míg a vakáció a gyerekeknek többnyire pihenéssel és kikapcsolódással telik, addig a tanintézmények falain belül nyaranta is serényen dolgoznak. Ilyenkor ejtik meg a tisztasági festést, megújulnak a padok, tisztulnak az ablakok, s most végzik el a régen várt nagyobb beruházásokat is.
Shmilliár Tamás, a polgármesteri hivatal beruházási ügyintézője a soproni óvodák, iskolák renoválásáról nyilatkozott a Kisalföldnek.

– A Szarvkői úti bölcsődében nyílászárócsere, a Deák téri bölcsődében udvarfelújítás és közműszétválasztás, a Horváth József úti bölcsődében hűtőkamra építése szerepel a tervek között. A Jegenye sori óvodában kazánfelújítás lesz, a kurucdombi tagóvodában a kerítés újul meg és kicserélik a foglalkoztatók parkettáját. A Jereváni Kék Óvodában a nyílászárók, a gépészet és a vizesblokkok teljes felújítása szerepel a programban. A Jegenye sori óvodában nyílászárócsere, a Hársfa soriban teraszfelújítás lesz. Az iskolák közül a Kozmutzában terveztünk részleges felújítást, a Fenyő tériben akadálymentesítési rámpa készül, a Deák téri iskolában pedig a tetőt szigetelik. A munkálatok jelenleg 25 százalékban készültek el, de az augusztus 23-i határidőig minden bizonnyal befejeződnek. Az önkormányzat saját erejéből megvalósuló intézményfelújítási beruházások 130 millió forintba kerülnek – mondta el a szakember.

A Szent Margit Óvodában tetőtér-átalakítással teremtenek több helyet a kicsiknek, de itt kap helyet a logopédiai és az orvosi szoba is. Fotó: Magasi Dávid
A Szent Margit Óvodában tetőtér-átalakítással teremtenek több helyet a kicsiknek, de itt kap helyet a logopédiai és az orvosi szoba is. Fotó: Magasi Dávid


– A kollégiumunkban vizesblokk-felújítás lesz, az iskolaépületben a villamos vezeték egy részének cseréjét végeztetjük el, terveztünk nyílászárócserét, festést és a régi klubhelyiség is új köntösbe bújik. Ez utóbbi rekonstrukció a szülői szervezet támogatásával valósul meg, a felújításokra 8–10 millió forintot szánunk – tudtuk meg Tölli
Balázstól, a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium igazgatójától.
A Szent Orsolya Római Katolikus Iskolában 9 tantermet renoválnak a padlótól a falakon át a táblákig, néhányukban a bútorzatot is kicserélik. Felújítják a csillagvizsgálót és még idén nyáron megkezdik a tornacsarnok újjáépítését is, mondta el dr. Kovács András igazgató.

A Szent Margit Óvodában tetőtér-átalakítással teremtenek több helyet a kicsiknek, de az új részben kap helyet például a logopédiai és az orvosi szoba is. Tornaszobát is építenek az óvodában, ha minden a tervek szerint halad, szeptemberre elkészülnek mindkét beruházással.
– Egy új tanteremmel bővült az iskola, mert nőtt a tanulói létszám – tájékoztatta a Kisalföldet a vakációban zajló felújításokról Rajnai Károly, a Hunyadi János Evangélikus Iskola igazgatója. – Hat vizesblokkot újítunk fel, három tanteremben lecseréltük a padlózatot, néhány új bútort is vásároltunk és az ablakcsere is befejeződött. A kémia-szaktanterem teljes rekonstrukciója még a tanévben elkezdődött. A beruházások 10–12 millió forintba kerülnek, reményeink szerint tanévkezdésre minden elkészül.

 

Olvasóink írták

  • 2. padka 2008. július 20. 00:53
    „vagyis”
  • 1. Csutak 2008. július 20. 00:46
    „Hát igen”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van Damme-mal vacsorázott a modell

Sopron - Hazajött Bangkokból Sallay Arnold. A soproni modell a kifutók után egy ideig a tankönyvek… Tovább olvasom