Kisalföld logö

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 21°C | 34°C Még több cikk.

Augusztus óta vár a pénzére

Vásárlással egybekötött árubemutatón vásárolt 219 ezer forintos robotgépet és adott előleget egy németországi útra egy soproni nyugdíjas.

Az üzemképtelen berendezést visszavitte, az utat lemondta, augusztus óta várja a pénzét.

Tavaly augusztusban a soproni nyugdíjas, Takács János egy győri kereskedelmi tevékenységet is űző utazási iroda Balatongyörökön rendezett árubemutatóján vett részt. Mint mondta, 10 ezer forinttal lefoglalóztak egy 219 ezer forintos robotgépet, és 7 ezer forint előleggel egy németországi útra is befizettek.

˝Meg se nyikkant˝

– Odahaza másnap háromszor is elolvastam a kezelési útmutatót, de a robotgép meg se nyikkant – fogott történetébe Takács János. – Fogtuk a gépet és a hozzá kapott, ki sem bontott ajándékokat, s a győri céghez visszavittük. A foglalót viszont nem adták vissza, hiába mondtam, elállok az üzlettől, működőképes robotgépre adtam foglalóként tízezer forintot, nem egy üzemképtelenre. Ezek után lemondtuk a németországi utat is. Ez utóbbinál megígérték, egy hónapon belül visszafizetik az előleget, a hétezer forintot. Eltelt egy hónap, két hónap, de nem történt semmi. Felhívtam őket, s mondtam, a békéltető testülethez fordulok. Írtam a cég ügyvezetőjének is.

Takács János: Nem az összeg nagyságán van a hangsúly, hanem hogy miképpen járnak el az emberrel. Fotó: Gosztonyi
Takács János: Nem az összeg nagyságán van a hangsúly, hanem hogy miképpen járnak el az emberrel. Fotó: Gosztonyi

Igéret és ígéret

Október végén kaptam tőlük levelet, amelyben szíves elnézést kértek az eddig elmaradt visszafizetésből adódó kellemetlenségért, s mint írták:

˝Tájékoztatjuk, hogy a befizetett összegek mihamarabb kifizetésre kerülnek.˝ Aztán eltelt a november, a december és most, január elején sem kaptuk vissza a pénzünket. Időközben jogász részvételével lezajlott a békéltető testület ülése. A győri cég képviselője nem jött el, csak levelet küldtek, hogy a foglalót nem adják vissza. A tanács ajánlási határozatban szólította fel az érintett irodát, hogy mind a tízezer, mind a hétezer forintot adják vissza. Ez a mai napig nem történt meg. Nem is az összegek nagyságán van a hangsúly, hanem hogy így járnak el az emberrel – zárta a panaszos.

Visszatérítik

Az érintett cég vezetőhelyettese portálunk érdeklődésére kivizsgáltatta az esetet. Mint mondta, a hétezer forintot – és ˝méltányosságból a tízezer forint foglalót˝ is – postai utalványon fogják visszatéríteni a soproni nyugdíjasnak.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. máris 2010. augusztus 09. 08:02
  „AZ ILYEN BEMUTATÓKON, " PROFI BESZÉLŐGÉPEK " TUKMÁLJÁK RÁ AZ ÁRUT, AZ AMÚGYIS HISZÉKENY, KÖNNYEN BEFOLYÁSOLHATÓ , IDŐSEKRE AZT AZ ÁRUT, AMIT NEGYED ÁRON MEG LEHET KAPNI ! NEM VÉLETLEN, HOGY ÁLTALÁBAN NYUGDÍJASOK MENNEK EL , ÉS EZT ŐK IS TUDJÁK !!! VAN FÉLRETETT PÉNZECSKÉJÜK, ÉS IDEJÜK !EGY NAGY CSOMÓ AJÁNDÉKOT IS MELLÉ ÍGÉRNEK, ÉS MIVEL NAGY AZ EMBERI KAPZSISÁG, NEM MÉRLEGELNEK, BEUGRANAK !! PEDIG NINCS IS RÁ SZÜKSÉGÜK, ÁLTALÁBAN A GYEREKEIKNEK, VAGY AZ UNOKÁKNAK ADJÁK !! MIKOR MEGJÖN AZ ÁRU, AKKOR VAN A NAGY CSALÓDÁS !!NEM TUDOM ELKÉPZELNI, MÉRT NEM TILTJÁK BE AZ ILYEN " ÁTVÁGÓS " UTAKAT, HISZEN RENGETEG A PANASZ !!!!!”
 • 31. lolita 2010. január 17. 09:17
  „Nem kell itt senkit sajnalni nem is arrol van szo.De legalabb tanuljunk belöle hogy velünk ilyesmi ne forduljon elö,barmenyire is nagy összegröl van szo”
 • 30. coolzsu 2010. január 14. 19:40
  „nekem ennyi pénz elég lenne ahhoz, hogy ne kerüljek tavasszal utcára három gyerekkel... szegény kisnyugdíjas meg gagyi robotgépet vesz.... vhogy nem tudom sajnálni - ad 1: ezek szerint volt miből, ad 2: aki még bedől ezeknek a cégeknek, az megérdemli... már bocs, ha vkinek az érzékenységébe gázoltam volna”
 • 29. atika61 2010. január 13. 08:37
  „És lám, ha száz évig nem születik hülye ebben a mi kis országunkban , még akkor is lesz belőlük bőven...

  APEH bácsi ilyenkor hol a jó b...ös <moderálva> van. Az ilyen és ehhez hasonló cégekez vennék inkább górcső alá.....”
 • 28. lolita 2010. január 12. 22:43
  „Nagyon eltertünk a tematol ugyanis itt a vevöt becsaptak es erröl szolt a törtenet,de itt egy egerböl elefantot csinalnak mint mindig.”
 • 27. Kata7 2010. január 12. 20:53
  „Miért sírnak mindig a nyugdíjasok, hogy kevés a pénzük?
  Minden utazásra elmennek. Össze vissza vásárolnak.
  De a kérdés: Mégis miből? , ha állításuk szerint alig kapnak nyugdíjat.”
 • 26. soproni 2010. január 12. 18:48
  „Ti nem is hiszitek,hogy mennyire tudnak spórolni a nyugdíjasok. Nekik már nem kell annyira ruházkodni, már kisebbek az igényeik mint nekünk,nem fáznak a 19 fokos lakásban és reggelire megelégszenek 1 zsemlével. Engem viszont még akkor sem tudnának rávenni,hogy ilyen értékű robotgépet vásároljak,ha 1 hónap alatt keresném meg az árát.”
 • 25. Cerwin 2010. január 12. 18:09
  „Hetente jelennek meg hasonló cikkek országszerte. Nem értem, hogy hogyan lehet ilyen árubemutatóknak meg teleshopnak bedőlni?
  A termékek gagyik, pár ezer Forintot sem érnek.”
 • 24. janika 2010. január 12. 15:20
  „Szerintem nem azon kellene lovagolni, hogy mennyi is volt annak a bizonyos "robotgépnek" az ára, hisz az értékénél az efféle cégeknél az a valós értéknek a tízszerese. Hanem azon hogy a hatóságaink szemet hunynak ez ilyen csalások mellett! Persz6e tisztelet annak a kevés kivételnek.”
 • 23. lolita 2010. január 12. 15:13
  „Megyei lap tudja mivel lehet piszkalni az emberiseget es kivancsian olvassak a hozzaszolasokat,mert jogukban all!Nekünk meg kis embereknek is jogunkban all azt irni ami a velemenyünk az adott cikkröl!Nekem ez volt a velemenyem,es ez ilyen egyszerü.”
 • 22. Hozzászóló 2010. január 12. 13:38
  „Kedves lolita! Na ne röhögtessen már! 219 ezer forintért veszek egy mosogatógépet, egy mikrosütőt, egy hűtőt és egy fagyasztót is. Ennyi pénzért a legmárkásabb ipari robotgépet is megkapja. Egyébként nem az irigység itt a lényeg és tényleg mindenki azt vesz amit akar, csak a jelenlegi viszonyok mellett nem bztos, hogy ezzel kellene felzavarni a kedélyeket, mert amikor másnak mondjuk kenyérre se nagyon futja, akkor ne az legyen egy megyei lap legfontosabb híre, hogy luxuspistabácsi nem kapott vissza tetves tízezer foglalót a majd´ negyedmillás robotgépéből.”
 • 21. lolita 2010. január 12. 12:46
  „Emberek ne legyetek mar irigyek mert egypar nyugdijasnak jobban megy! Bar mindenkinek olyan jol menni az lenne szep,es megnyugtato.Különben meg mindenki azt vasarol amit akar,amugy meg igenis vannak olyan robotgepek ami a haziasszony munkajat megkönyiti aminek eleg huzos ara van,es ök ezt szerettek volna de sajnos nemvolt szerencsejük.”
 • 20. Hozzászóló 2010. január 12. 12:23
  „219 ezer forintos robotgép? Közben meg sírunk a 13. havi nyugdíjért? Én azokat a nyugdíjasokat (és nem nyugdíjasokat) sajnálom, akiknek fél évig kell megélni ennyi pénzből. Mindettől függetlenül tényleg szemétség a cég részéről.”
 • 19. kmmk 2010. január 12. 08:39
  „A ppo.hu(autopalyamatrica.hu)-s csalas jobb?”
 • 18. lolita 2010. január 11. 23:21
  „Ezek egyszerüen csalok,akik allandoan megvaltoztatjak cimüket cegnevüket es megy tovabb mas neven,söt mas telefonszam.Lattam több ilyen müsort mikor a teve is beavatkozott de semmit nem ertek el,egyszerüen nemtudtak utolerni öket.Jol megvannak szervezve az biztos es csak idös embereket tudnak behalozni ,olcso utazassal,szallassal stb.Nalunk is müködik ,de valojaban aru amit kinalnak mind hamis.”
 • 17. janika 2010. január 11. 20:45
  „Vajon kitől tanúlnak ezek a csalók? Vajon miért nem űldözi a hatóság Őket? Miért nem tiltják be azeket az "árubemutatókat, vásárokat"? Egész európa szerte szervezik buszokkal szállítják a szerencsétlen áldozataikat! Hivatalosan, nyíltan megy ez a fajta kifosaztása a balekoknak!”
 • 16. coolzsu 2010. január 11. 19:58
  „szegény kisnyugdíjasok....((((”
 • 15. Cerwin 2010. január 11. 18:35
  „100 ezerért nagyon komoly konyhagépet kap az ember 10 év motorgaranciával. 200 ezer felett egy kisebb iparit is! Ki a fene vásárol ennyi pénzért ezektől? Nálunk a boltban meg sokalják a 20 ezret is egy márkás multifunkciósért is...”
 • 14. HRA 2010. január 11. 17:50
  „Miért nem írják ki a ,,tisztelt" cég nevét, ezzel is segítve ezen átverések megelőzését?Persze tudom miért nem , a kérdés csupán költői volt.Fenyegetni kell őket többször személyesen is, fogyasztóvédelem, apeh....no meg más módon is,,,:-)) Határozott fellépés kell és már meg is van a pénz.Nem szabad hinni az ígérgetésnek, több emberrel odamenni és addig ottmaradni, amíg vissza nem utalják a pénzt.Tapasztalatból tudom, csak így kapja vissza a becsapott ember a pénzét.Persze a nyugdíjasokat könnyű átverni, ők még más világban nevelkedtek, ezért is bíznak vakon a másik emberben.Pont ők a célpontjai ezeknek a szarházi cégeknek.”
 • 13. c7 2010. január 11. 17:07
  „12
  Igazad van, mivel sok ujságban (Németország) olvastam, láttam a tv-ben a nyugdijasokat ki akarják zsigerelni
  ezek a "VÁLALKOZÓK" Van még 1 ötletem: telefonszám titkositása. Ez nekem bejött Németországba. Különben a sok katalógus cég is hivott majd minden nap az "akcijukkal" Most csendes a telefon az "FÉRGEK"-töl”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két éven belül megújul a botanikus kert

A Nyugat-magyarországi Egyetem Botanikus Kertje több tízmillió forintot nyert. Tovább olvasom