Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Átvette hivatalát az új polgármester

Dr. Fodor Tamás, Sopron új polgármestere szerdán hivatalosan átvette a város adminisztrációját és jelképes kulcsát Walter Dezsőtől.
A korábbi városvezető biztosította dr. Fodor Tamást, Sopron ügyeit illetően bármiben és bármikor a rendelkezésére áll. A város gazdasági, fejlesztési, szociális és számos más szakterületeivel összefüggésben tízezer oldalnyi iratot nyújtottak át az új polgármesternek.

A soproni polgármesteri irodába 8 óra előtt egy perccel lépett be tegnap reggel az újonnan megválasztott polgármester, dr. Fodor Tamás – a Fidesz helyi elnöke, Abdai Géza kíséretében –, míg Walter Dezső elköszönő városvezető precíz pontossággal 8-kor üdvözölte a városháza adminisztrációjának átadás-átvételén megjelenteket. Walter Dezső mindenekelőtt gratulált dr. Fodor Tamásnak, s kijelentette, mindenben számíthatnak rá. Kérte: vigyék tovább azt a fejlődési irányt, amit a korábbi városvezetés elkezdett, pluszelképzeléseiket hozzátéve a város épülése érdekében. A jogszabály által előírt átadás-átvételi procedúra során az új polgármester részletes dokumentációt kapott kézhez.

– A város gazdasági, fejlesztési, szociális és megannyi más szakterületével összefüggésben tízezer oldalnyi iratot nyújtottunk át az új polgármesternek. A városkulccsal együtt perspektívát mutató, döntésképtelenségből kilábalt hivatalt és fejlődő várost adtunk át – mondta a Kisalföldnek Walter Dezső. – Úgy érzem, mi korrekt módon a szemébe tudunk nézni az új városvezetésnek: a testes és átfogó anyag tartalmazza a hitelfelvételeket éppúgy, mint a kötelezettségvállalásokat, továbbá azt a négymilliárd forintnyi összeget, melyből egymilliárd a készpénz, hárommilliárd forint pedig az igényelhető hitel. Természetesen a fejlesztésekre már felvett 4,5 milliárd forintnyi hitel is szerepel a dokumentumokban. Ezek a hitelek a város teherbíró képességével összhangban vannak, az említett összeget pedig 2007-től húszéves futamidővel kell törlesztenie a városnak.

– Az átadás-átvétel során megkapott iratokat tüzetesen át kell nézni, hogy közvetlen és tárgyilagos képet nyerjünk a város jelenlegi helyzetéről – nyilatkozta lapunknak dr. Fodor Tamás polgármester. – Annyi biztos, hogy az elindult fejlesztéseket továbbvisszük. A városházán hatékony munkára készülünk, megbecsülve a tapasztalt szakembereket. Az alpolgármesterek személyéről egyelőre még korai lenne nyilatkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronból Győrbe került az éjszakai diszpécserközpont

A soproni mentőkhöz indított hívások este fél nyolc és reggel fél nyolc között hétfő óta Győrbe… Tovább olvasom