Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Átúszták a Fertő tavat

Másodszor rendezték meg a Fertő tó átúszását a hétvégén. A mezőny a tó ausztriai részéről, azon belül is Fertőmeggyesről (Mörbisch) indult és Fertőrákoson ért célba.
Boninsegna Ferenc, az esemény főszervezője érdeklődésünkre elmondta, hozzávetőleg harmincan vállalkoztak a jó négy kilométeres vízi „utazásra". Tavaly mindössze hatan vágtak neki a tó átúszásának, és a szervező idén sem számított húsznál több indulóra, így kellemes meglepetésként érte, hogy ilyen nagy számban jelentkeztek a tó átúszására. A mezőny jelentős része Sopronból érkezett, de voltak bátor próbálkozók az ország minden részéről. A Fertő-átúszók közel negyede volt hölgy, a legidősebb úszó 60, a legifjabb pedig 12 esztendős volt.

A szervező kifejtette, hogy míg tavaly a hat úszó három, addig idén a harminc próbálkozó két óra alatt átúszta a tavat. Az egész mezőny egy csoportban úszott, a rendezvény nem verseny volt, tehát az indulóknak nem egymást, hanem elsősorban saját magukat kellett legyőzniük.
Az úszók biztonságára két hajó is ügyelt, az egyik a csoport mögött, a másik pedig mellette haladt.

Boninsegna Ferenc örült, hogy sikeres versenyt tud maga mögött, és reméli, a rendezvény népszerűsége folyamatosan nőni fog. Mint mondta, a közeljövőben a rendezvény kapcsán osztrák úszóklubokkal is felveszi majd a kapcsolatot, így sikerülhet nemzetközivé tennie a hazai viszonylatban a jelek szerint évről évre növekvő népszerűségnek örvendő rendezvényt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feloszlatta magát a hidegségi testület

- Nem volt veszekedés vagy cirkusz az önkormányzati ülésen, egyszerűen érthetetlennek tartottuk a… Tovább olvasom