Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Áttetsző címkék a palackokon

Sopronban tegnap bemutatták a Heineken olyan visszaváltható palackjait, amelyeket a világon először áttetsző címkével láttak el. A nemzetközi cég júniusban a városban folytatja jótékonysági akcióját.

A világon először a Heinekennek sikerült áttetsző címkét visszaváltható palackokon alkalmazni. A technológiát tegnap mutatták be a sajtó képviselőinek. Az eseményen jelent volt Michiel Egeler, a cég vezérigazgatója és Stefano Cavenati, a technikai és ellátási lánc igazgatója is. Az új címkével – amelyeket egy amerikai vállalat európai cége gyárt – háromnegyed évvel ezelőtt kezdődtek kísérletek. A nehézséget többek között az okozta, hogy olyan ragasztót kellett kikísérletezni, amely elég erős, hogy fenntartsa a címkét a palackon, de mosáskor mégis eltávolítható legyen. A műanyag alapú öntapadós címke alkalmazásához egy számítógép-vezérelt berendezést is vásároltak, amely óránként 45 ezer palack kapacitású. Az új gépsor a környezetvédelmi előírások betartása mellett távo- " lítja el a címkét a palackról, és megtisztítja azt az újbóli felhasználás előtt. Az új technológia nagy feladatot rótt a soproni sörgyár Józsa Zoltán vezette műszaki és csomagolási részlegére, amely azonban kiválóan vette az akadályokat.

A „Soproni duplán jó" akció júniustól – két hónapon át – Sopronban folytatódik – tudtuk meg Krubl Yvette-től, a cég kommunikációs menedzserétől. – Azért nem Sopronban kezdtünk – hanem Győrben és Mosonmagyaróváron –, hogy legyenek tapasztalataink, mire „ideérünk". Természetesen a város és az itt élők nagyon fontosak nekünk, ezért ez a jótékonysági akciónk két hónapig tart majd, így reméljük, hogy sok-sok palackonkénti öt forintot tudunk felajánlani Sopron javára. A játék más elemében is megváltozik, de a részletekről egyelőre nem mondhatok semmit, mert szeretnénk, ha meglepetés lenne.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kismarton: 60 millió eurós kastélyfelújítás

Burgenland tartomány, Kismarton (Eisenstadt) és az Esterházy Betriebe közös alapítványt hozott létre a kismartoni Esterházy-kastély felújítására. A munkálatok mintegy hatvanmillió euróból (közel 15 milliárd forintból) valósulnak meg. Tovább olvasom