Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Átriumház épül a belvárosban

Az Ógabona téren ezen a héten kezdődik és a következő év januárjára befejeződik annak az épületegyüttesnek a kivitelezése, amelyben 78 különböző nagyságú lakást alakítanak ki.
Fotó: Illusztráció Értékharmónia: A múlt építészeti hagyományait ötvözik a modern kor követelményeivel.
Ezzel párhuzamosan felújítják a volt húsgyár utcafronti műemlékházát is, hogy kapcsolódva a belvárosi művészeti negyedhez, galériának adjon majd otthont – hangzott el azon a tájékoztatón, amelyen a beruházók adtak számot terveikről. A beruházás során eredeti szépségében állítják helyre a múlt értékeit, összekapcsolva már a XXI. századi kényelmi és esztétikai követelményekkel. A területen talált régészeti emlékek – amelyek feltárásában a Soproni Múzeum munkatársai jeleskedtek – egy része megtekinthető lesz az átriumházban.
Az új épület tervezői, Máté Zsuzsanna és Mártonffy István – a hely szellemének megfelelően római építészeti hagyományokra támaszkodva – az átriumos beépítést választották, és ennek megfelelően alakították ki stílusjegyeit is. Az épületszárnyak által körülzárt udvar 800 négyzetméteres kertként funkcionál majd, a ház közösségi helyszíneként. A lakások többsége az átrium felé nyílik. A kerttervezők a sétautak menti zöld felületekre alacsony növésű cserjéket, bokrokat álmodtak, a tér középpontjára pedig egy szökőkút vonzza majd a tekinteteket. A zárt udvarban alakítják ki a romkertet és a játszóteret. A nem udvari lakásokhoz saját kiskert is tartozik.
A teljes társasház alatt teremgarázst létesítenek, gépkocsibeállókkal, valamint kerékpár- és babakocsi tárolókkal.
Abban az esetben, ha megépül a belvárosi átriumház, akkor egy újabb értékes terület rehabilitációja valósul meg, amely további városépítészeti tervek kialakítását eredményezheti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szárnyrakelt fantázia

A Pannónia Galériában vasárnap olyan tárlat nyitotta meg kapuját, ahol a főszereplők gyerekek… Tovább olvasom