Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Átmenetileg kétirányú lesz a Várkerület

Június végéig átmenetileg kétírányú lesz a Várkerület a Petőfi téri mélygarázs építése miatt.
Július elejétől megváltozik a forgalmi rend a Várkerületen. Előtte azonban számos olyan tennivaló vár a szakemberekre, amelynek következményeként időnként útszűkületek lesznek és a jelzőlámpák sem működnek majd. Az előkészítés ideje alatt a helyi és helyközi autóbuszjáratok útvonala többnyire nem változik, a kétirányúsítás bevezetésekor viszont igen.
– A Petőfi téri mélygarázs építése miatt le kell zárni az Ógabona teret a színháztól – mondotta Szóka Sándor.

– Ez számos közlekedésszervezési lépéssel jár együtt, annak érdekében, hogy ne bénuljon meg a város – folytatta Szóka Sándor, a városüzemeltetési iroda munkatársa. – A Várkerület kétirányú lesz. Ez azt jelenti, hogy az Ötvös utca felől érkezők balra is kanyarodhatnak, és a Széchenyi tér északi oldalán haladva juthatnak az Erzsébet, illetve Csengery utcába. Ez a változás minden bizonnyal végleges lesz.
A Lackner Kristóf utca felől érkezők eddig csak az Ógabona tér felé kanyarodhattak – ezt az Újteleki utcáig a jövőben is megtehetik majd – az új ideiglenes rend szerint balra, a Várkerületre is ráhajthatnak. Az Ógabona téren a színháztól csak célforgalom lesz, elsősorban az építkezők számára, mert a Széchenyi térre innen nem lehet majd kijutni.
A forgalom csökkentése és a biztonságosabb közlekedés érdekében július elejétől a Várkerületen megszűnik a helyközi tömegközlekedés, de a helyi járatokat is a minimálisra csökkentik. A vidéki autóbuszok a Selmeci és Táncsics utcán át, a Kossuth érintésével a Csatkai utcán keresztül közlekednek, mert így érik el a legkönnyebben a Csengery utcát. Annak érdekében, hogy biztonságos legyen a közlekedés, a Csatkai–Csengery kereszteződésében jelzőlámpákat állítanak fel.
Szóka Sándor elmondta, az ideiglenes forgalmi rend várhatóan egy évig lesz érvényben, addig, míg befejezik a mélygarázs építését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kertekben a víz az úr

Fertőszentmiklóson néhány család életét megkeseríti az Ikva, mert amióta megépült az elkerülőút, a patak évente többször is elárasztja a kerteket. – A párommal 1990-ben költöztünk a nagymamám házába – kezdte a történetet Dan Lívia. – Azt tudtuk, hogy a kert végében – ahol most az elkerülőút van – időnként feljön a belvíz. Az is előfordult már, hogy a kert víz alá került. Tovább olvasom