Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Átmenetileg kétirányú lesz

Ma még nem lehet pontosan tudni, hogy mikortól lesz a Várkerület teljes hosszában, vagy csak részlegesen kétirányú.
A március 30-i közgyűlés tárgyalja a város közlekedési koncepcióját, amelynek része a Várkerület tehermentesítése a nagy átmenő forgalomtól. Hogy ezt miképp oldják meg a szakemberek és mikorra teremtik meg az ehhez szükséges feltéteket, a jövő zenéje. Különböző elképzelések azonban már eddig is napvilágot láttak.

Az egyik, hogy az Ötvös utca és a Széchenyi tér között tegyék lehetővé a kétirányú forgalmat, így azoknak, akik az Ötvös utca felől érkeznek és mondjuk a postára, vagy a kulturális központba igyekeznek, nem kell végighajtaniuk a Várkerületen, az Ógabona és a Petőfi téren. Ez a koncepció viszonylag gyorsan kivitelezhető, de csak részleges megoldást jelentene. A forgalom átszervezésére azonban még várni kell, ugyanis hamarosan hozzákezdenek a Petőfi téri mélygarázs építéséhez.

Amennyiben így lesz – jelenleg még tart az engedélyezési eljárás –, akkor a teret és az utat lezárják a forgalom elől, annál is inkább, mert kicserélik a közműveket és a mélygarázs mintegy 10 méter mélységben „benyúlik" az úttest alá is. A forgalom levezetésére azonban megoldást kell találni, ezért az elképzelések szerint – átmenetileg – a Széchenyi tértől az Ógabona térig, tehát teljes hosszában kétirányúsítják a Várkerületet.

– Már készülnek a forgalomszervezési tervek – tudtuk meg Szóka Sándortól, a műszaki iroda munkatársától. – Nem csak arról van szó, hogy a gépkocsiforgalmat vezessük el a munkaterülettől, hanem az autóbuszoknak is megfelelő útvonalat kell „találni". Erre szinte egyedüli megoldásként az Újteleki utca jöhet szóba. A Petőfi térre ugyanis csak a munkagépek mehetnek majd be.

A Várkerület jövőjéről szólva Szóka Sándor elmondta: az átmeneti kétirányúsítás tapasztalatait is felhasználják mielőtt döntenek a Várkerületről, de hoszszabb távon mentesíteni kell a tranzit forgalomtól, s az sem elképzelhetetlen, hogy az autóbuszokat is más útvonalra terelik, ha megteremtik azokat az összeköttetéseket, amelyek jelenleg még hiányoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telített lakáspiac

Csökken a kereslet az új építésű lakások iránt, ezen a különböző otthonteremtő hitelek sem változtatnak. Az újságok hirdetési rovatai ontják az ajánlatokat, de a vállalkozók nem adják fel, futnak a pénzük után, újabb és újabb házakat építenek. Mindenki arra számított, hogy uniós csatlakozásunk fellendítheti a külföldi keresletet, de nem így lett. Tovább olvasom