Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Átjáró: társasház van, csak nem működik

A Kisalföld korábban is foglalkozott az átjáró áldatlan helyzetével, a szeméttel, a csatorna felett beszakadó aszfalttal.

Társasház alakuló közgyűlésére kaptak meghívót a Rákóczi utcai átjáró területén bejegyzett garázstulajdonosok, akik éve óta sérelmezik, hogy nincs gazdája a területnek, elhanyagolt, szemetes és a járda, illetve a bejárat is töredezett.

Az ülésen kiderült, már 1996-ban megalakult a társasház, igaz, senki sem tudott róla és nem is működik.

Az átjárót naponta több százan használják, közterületként funkcionál. Fotók: Magasi Dávid
Az átjárót naponta több százan használják, közterületként funkcionál. Fotók: Magasi Dávid


A Kisalföld korábban is foglalkozott az átjáró áldatlan helyzetével, a szeméttel, a csatorna felett beszakadó aszfalttal. A Rákóczi és a Csatkai utcából is megközelíthető udvaron önkormányzati lakások és garázsok, valamint magántulajdonban lévő gépkocsitárolók is vannak, a területen pedig nagy forgalmú gyalogjárda vezet át, ami közterületként funkcionál.

A probléma forrása az, hogy az egész tömb egyetlen helyrajzi számon szerepel az ingatlan-nyilvántartásban; a komfort nélküli bérlakás ugyanúgy, mint például a Csatkai utcából nyíló garázsok. Az átjárót naponta több százan használják, s nem mindig rendeltetésszerűen.

A holdingnál összehívott egyeztetés végül eredménytelenül zárult. A garázstulajdonosok sérelmesnek tartották ugyanis, hogy ők fizessenek közös költséget olyan feladatokért – például kéményseprés, csatornadíj –, amikhez semmi közük.

Az önkormányzat ugyanakkor úgy véli, a tulajdonarányoknak megfelelően kell részesülni a terhekből, s csak egy működő társasház rendezhetné az átjáró rendezetlen viszonyait. Az érintettek nem értettek ezzel egyet, mondván, a legtöbb probléma az átjáró forgalmából adódik.

A vélemények a többórás megbeszélésen sem közeledtek, megegyezés nem született. Az átjáróban a helyzet továbbra is rendezetlen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: Rezsicsökkentés másképp

Az LMP támogatja a rezsicsökkentést és az alapvető élelmiszerek áfájának mérséklését is - mondta… Tovább olvasom