Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Átjárhatók lesznek a bejáratok

Sopron - Javában zajlik a vízelvezető csatornázás a Lomb utcában, több ingatlantulajdonos azonban aggódik. Néhány helyen ugyanis az autóbejáró és a személyi bejáró külön van, márpedig elvileg csak kétszer kétméteres áthidaló elem jár egy háztartáshoz.

– Annak örülünk, hogy megcsinálják a Lomb utca csapadékvíz-csatornáját, de mégsem felhőtlen az örömünk – mondták az érintettek. – Azért nem, mert egy-egy ingatlanhoz összesen négy méter széles (kétszer kétméteres) áthidalót biztosítanak majd a házakhoz való bejutáshoz. Ugyanakkor vannak olyan porták, ahol a kocsibejáró és az utcai ajtó egymástól távolabb helyezkedik el. Tehát ha a négyméteres fedlapot a kocsibejáróhoz rakják le, gyakorlatilag nem közelíthetjük meg a ˝rendes˝ bejárati kaput, hacsak nem próbáljuk meg átugrani a széles árkot. Mindenképpen szerencsés lett volna tehát, ha a csapadékvíz-elvezető csatornát eleve végig fedettnek tervezik. Másik gondról már ne is beszéljünk: ha az úttest másik sávjában több autó is parkol, esetenként nehéz lesz ívben ráfordulni a saját négyméteres fedlapunkra.

Lomb utca: A házak előtt húzódó csapadékvíz-elvezető csatorna építése aggodalmat váltott ki több háztulajdonosból. Fotó: Gosztonyi
Lomb utca: A házak előtt húzódó csapadékvíz-elvezető csatorna építése aggodalmat váltott ki több háztulajdonosból. Fotó: Gosztonyi

– Valóban, a Lomb utcai csatornaépítés során elvben minden ingatlanhoz kétszer kétméteres fedlap jár – mondta lapunk érdeklődésére Rádonyi László, a körzet önkormányzati képviselője. – Ha azonban az autóbejáró és a személyi bejáró egymástól messzebb helyezkedik el, az érintettek kapnak még egy kétméteres áthidalóelemet, hogy megoldódjék ez a probléma. Ezen túlmenően arra is van lehetőség, hogy az önkormányzat által ingatlanonként biztosított négyméteres átjutás mellé további fedlapot vásároljanak a házak lakói.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kránitz felszólalása a piknikről a parlamentben

Budapest, Sopron - A parlamentben Kránitz László szocialista képviselő napirend utáni felszólalásban… Tovább olvasom