Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Áthelyezik a beérkező távolsági autóbuszok megállóját

Rövidesen a Csengery utcában az Elzett épülete elé helyezik át a Sopronba a Győri út felől beérkező távolsági buszok megállóját.
Az Elzett épülete előtt állnak meg rövidesen azok a távolsági autóbuszok, melyek a Győri út felől érkeznek be Sopronba. A városfejlesztési bizottság döntése értelmében legkésőbb március 28-ig megtörténik a Király Jenő utcánál található megálló áthelyezése az Erzsébet utca közelébe. Mint ismeretes, az utazóközönség nagy részének ellenkezését váltotta ki, amikor a Petőfi téri mélygarázsépítés miatt kétirányúvá vált Várkerületet tehermentesítendő, a Frankenburg és a Selmeci utca irányába terelték el a helyközi járatú buszokat. Azóta ugyanis a Csengery utca elején található megálló után már csak a végállomáson lehet leszállni.

A legtöbben a belváros nehézkes megközelíthetősége, valamint a rossz vonat- és helyi járatos buszcsatlakozás miatt háborodtak fel.
Mint a városházán megtudtuk, a zsúfoltság miatt a távolsági buszokat valószínűleg végleg kitiltják a Várkerületről – azaz később, a mélygarázs megépülte után sem tér vissza ide a buszforgalom. A városfejlesztési bizottság megvizsgálta az autóbusz-megállóhely kérdését. – A határozat értelmében legkésőbb március 28-ig az Elzett elé helyezik át a megállót – mondta el a Kisalföldnek Gyuga Ottó, a városüzemeltetési iroda munkatársa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes lehet az internethasználat

A fiatalokat érintő veszélyekre hívta fel a figyelmet az Insafe, a biztonságos internetezést propagáló nemzetközi szervezet. Felméréséből kiderült, a gyerekekre és serdülőkre komolyabb veszélyek leselkednek a világhálón, mint azt korábban gondolták. Az utóbbi időben megszaporodott a gyerekeket ért atrocitások száma. Tovább olvasom