Kisalföld logö

2018. 09. 19. szerda - Vilhelmina 13°C | 27°C Még több cikk.

Áthelyezhetők az oszlopok, ha kifizeti valaki...

Sopron - Áthelyezhetők lennének a főútvonal szélén álló villanyoszlopok, ha lenne, aki vállalná a munka finanszírozását. Szakértők szerint kevesebb súlyos baleset történne például Peresztegnél, ha az árok túloldalán állnának a kandeláberek.
A múlt heti peresztegi tragédia – egy mentőautó szenvedett balesetet, melynek következtében a járműben szállított idős beteg meghalt – újra a 85-ös főútra irányította a figyelmet. Számos olvasó mondta el véleményét a kisalfold.hu fórumán, s a Kisalföld megkereste a szakértőket a témában. Hozzáértők szerint az utat szegélyező villanyoszlopsort érdemesebb lenne a vízelvezető árok mögé helyezni, így ugyanis az úton megcsúszó autókat az árok megfogná, s talán nem történne annyi súlyos sérülés, s nem törnének az oszlopok sem. Megkérdeztük az áramszolgáltatót, technikailag megoldható-e a dolog.

– Peresztegnél a forgalomlassító sziget után elhelyezett lámpaoszlop a közvilágítási szabványban előírtaknak megfelelően van elhelyezve, de az áthelyezésének elvi akadálya nincs – tájékoztatott az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt.

– A közvilágítási hálózat áthelyezését elvileg bárki kérheti, ha vállalja annak finanszírozását. Természetesen az áthelyezett hálózat nyomvonalához, elhelyezéséhez minden érintett, elsősorban a Magyar Közút Kht., a helyi önkormányzat, az üzemeltető, valamint egyéb közmű-üzemeltetők írásos beleegyező nyilatkozata szükséges. Az áthelyezés csak engedélyezett kiviteli tervek alapján, minden érdekelt fél által előírtak betartásával történhet.

Olvasóink írták

 • 10. xen 2009. február 13. 20:40
  „Tüntessék el a forgalom lassító létesítményt, értelmetlen. Legyen normális vonalvezetésű az út (a mesterséges kunkorok nélkül), és meg kell oldani a csúszásmentesítést is.”
 • 9. soproni 2009. február 12. 13:35
  „Egyszerűbb lenne,ha az adott útszakaszon az útviszonyoknak megfelelően,a megengedett sebességet betartva ,mások és saját maguk testi épségére ügyelve vezetnének az autósok .Az útak mentén,ha nem lennének fák,akkor is számos halálos kimenetelű baleset megelőzhető lett volna ill. lenne.”
 • 8. antimekkmester 2009. február 12. 00:35
  „Kedves interjúalany! Azért képzelje csak el, hogy Ön is szenvedhet balesetet az említett helyen, miközben mi egyszerű pórnép is sopánkodnánk, hogyaszondja a közvilágítási hálózat áthelyezését elvileg bárki kérhette volna, ha vállalja annak finanszírozását és plusz szivatásokat, tehát az áthelyezett hálózat nyomvonalához, elhelyezéséhez minden érintett, elsősorban a Magyar Közút Kht., a helyi önkormányzat, az üzemeltető, valamint egyéb közmű-üzemeltetők írásos beleegyező nyilatkozatát beszerezte volna, mint egy kis önjáró hivatalerőmű - mindez azonban teljesíthetetlenül hangzott még a nagyon jóérzésű emberek számára is, ezért inkább R.I.P.”
 • 7. miracle 2009. február 11. 22:31
  „Csak nálunk megy így. (Meg esetleg még Észak-Koreában)
  Hogyan lehetne nem megcsinálni...”
 • 6. k 2009. február 11. 22:19
  „Szerintetek a világba mindenhol így megy? Vagy ez csak magyar sajátosság? Elbírjátok ti azt képzelni, hogy egy normális országban mikor a SZAKEMBEREK, A HOZZÁÉRTŐK ( nem a kormány )
  " szerint az utat szegélyező villanyoszlopsort érdemesebb lenne a vízelvezető árok mögé helyezni, így ugyanis az úton megcsúszó autókat az árok megfogná, s talán nem történne annyi súlyos sérülés,"Hogy ezt ne valósítanák meg?”
 • 5. miracle 2009. február 11. 22:01
  „Majd ha ahhoz is 15-en hozzájárultak az Alkotmánybíróságtól a zöldekig, nem sérti semelyik kisebbség, vallás, felekezet jogait, beleillik a faluképbe, megfelel 27 EU és 12 magyar szabványnak, na akkor esetleg anyja neve 8 példányban és akkor onnan 7 év. Ja és pénz is kell.”
 • 4. Nanu 2009. február 11. 21:29
  „Ha lehetne kérni még egy szalagkorlátot esetleg...”
 • 3. miracle 2009. február 11. 20:24
  „"Természetesen az áthelyezett hálózat nyomvonalához, elhelyezéséhez minden érintett, elsősorban a Magyar Közút Kht., a helyi önkormányzat, az üzemeltető, valamint egyéb közmű-üzemeltetők írásos beleegyező nyilatkozata szükséges."
  Ez olllllyan tipikusan magyar. Nálunk egy fűszál levágásához is 50 engedély kell, ami 137 évet vesz igénybe, ezért inkább mindig mindent hagynak a francba úgy ahogy van, amíg ránk nem rohad/össze nem dől/be nem ázik/valaki nem töri ki a nyakát. (Nem kívánt törlendő)
  És olyan "igazságos" is. Ha egy valaki nem akarja, akkor neki lesz igaza a másik 136 ellenében.”
 • 2. titáti 2009. február 11. 19:56
  „Nekem lenne ötletem, hogy ki fizesse. Pl a biztosítók, akik a kisebb balesetek után ezután kevesebb kártérítést fizetnek.”
 • 1. FREDDY/S 2009. február 11. 16:38
  „Ha hibás a közvilágítási szabvány akkor először azt kellene áthelyezni az árok mögé, nemde...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Püspöki áldást is kaptak a tévére

Sopron - Tévéstúdiót avattak kedden a Szent Orsolya-iskolában. Az ötlet a diákoké volt, a… Tovább olvasom