Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Átgördült az első kínai tehervonat

Sopron - „Csütörtök kora hajnalban áthaladt a városon a GYSEV Zrt. első kínai tehervonatja. Mérleget vonni viszont csak tíz-tizenöt szerelvény után érdemes" – mondta dr. Székely Csaba vezérigazgató.
Kínából idén január 9-én indult az a konténergyűjtő vonat, amely kínai árut szállít Nyugat-Európába. A záhonyi átrakást követően az átlagos méretű „próbavonat" tegnap a hajnali órában haladt át a soproni pályaudvaron, németországi célállomással. Mint azt a Kisalföld január 19-i számában megírtuk, a kínai vonat magyarországi szakaszának forgalmát a GYSEV Zrt. koordinálja.

A Kisalföld online-on e témában olvasható hozzászólásokra dr. Székely Csaba vezérigazgató kifejtette: a kínai szerelvények közlekedtetése komoly költségekkel jár együtt. – Használjuk a MÁV vasúti pályáját, a záhonyi átrakás is pénzbe kerül. A konténervonat vontatásában MÁV-mozdony is részt vesz, ami ugyancsak kiadást jelent.

Az első szerelvény nyereségességének feldolgozása még tart. Éppen ezért csak tíz-tizenöt vonat után érdemes majd mérleget vonni.
Annál is inkább, mert reális esély van arra, hogy a kínai konténervonatok hetente induljanak Nyugat-Európába – húzta alá a vezérigazgató.

Arra az olvasói felvetésre, hogy a kínai tehervonatok miatt növekedni fog a zajszint, dr. Székely Csaba elmondta, a heti egy tehervonat nem okoz elviselhetetlen pluszterhet. A várost érintő, vasút okozta zaj- és környezetterhelés hosszú távú, végleges megoldásában amúgy is elkezdődött Sopron és a vasúttársaság együttműködése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetveszélyes jelzőlámpás csomópont

Sopron - A Győri út közlekedésének jelzőlámpás forgalomszervezése megkönnyíti ugyan a nagy… Tovább olvasom