Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Átalakítják az orvosi rendelőt Hidegségen

Hidegség - A háromszázötven lakosú Hidegségen átalakítják az orvosi rendelőt. Minderre azért van szükség, mert az ÁNTSZ csak ideiglenesen engedélyezte az intézmény működését.
A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács a közelmúltban döntött a megmaradt fejlesztési keret elosztásáról. A pénzeket felzárkóztatásra, az önkormányzatok tulajdonába tartozó intézmények fejlesztésére, illetve címzett és céltámogatásokra költheti a tanács. Ennek keretében Hidegség több mint 1,7 millió forint pályázati pénzhez jutott. Kovács István polgármester lapunknak elmondta, a lehető legjobbkor jött a támogatás.

– Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat egy év haladékot adott az orvosi rendelőnek – folytatta a háromszázötven lakosú település vezetője. – A határidő pedig decemberben lejár. Az előírás szerint a csecsemőgondozói részleget, valamint az orvosi szobát ketté kell választani. Erre azonban nem volt pénzünk, de most a támogatás révén el tudjuk végeztetni a munkálatokat. Ezzel egy időben az akadálymentesítést is elvégeztetjük. A beruházás 3,4 millió forintba kerül, az ötvenszázalékos önrészt az önkormányzat biztosítja.

Hidegséggel kapcsolatos további hír, hogy megalakult a szomszédos Fertőbozzal a körjegyzőség. Az adminisztratív teendőket Erdősi Tiborné látja el. Kovács István szerint a körjegyzőséggel most mintegy 1,5 millió forinttal jobban járnak, mint amikor Fertőhomokkal társultak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papírok nélküli utast vitt

Sopron - Valószínűleg az utolsó embercsempészési perek egyikére került sor a Soproni Városi… Tovább olvasom