Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Átalakításokat is tervez - Nagy Zsolt a holding új vezérigazgatója

Hatékonyan, színvonalasan, ugyanakkor a realitások mentén szeretném vezetni a holdingot" – foglalta össze vezetői elveit Nagy Zsolt.

– A továbblépés igénye mindig megvolt bennem, a holdingnál is végigjártam a ranglétrát, a felkérésre pedig rövid gondolkodás után emiatt is mondtam örömmel igent – mondta el Nagy Zsolta Kisalföldnek. A város volt főkertésze faipari, kertészeti és növényvédelmi technikus, faipari és növényvédelmi mérnök, hamarosan pedig közgazdászdiplomával is rendelkezik, már csak az államvizsgája van hátra.

A színvonalat és a hatékonyságot szeretném tovább emelni.

Tervezőként dolgozott a Sofában, volt faipari üzemvezető, miközben éveken át kedvenc tárgyaiból – matematikából, fizikából, kémiából és mechanikából – korrepetált is. A decemberi közgyűlés a korábbi vezető, dr. Komornoki László nyugdíjba vonulását követően egy évre nevezte ki a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatójának.

Nagy Zsolt, mint megfontolt mérnök, előbb alaposan körbejárja, mit és hol kell a hatékonyság érdekében lépnie. Fotó: Magasi
Nagy Zsolt, mint megfontolt mérnök, előbb alaposan körbejárja, mit és hol kell a hatékonyság érdekében lépnie. Fotó: Magasi


– Bár a társaság legtöbb területét jól ismerem, most más szemlélettel mérem fel a lehetőségeket. Ezek az első hetek ezzel telnek. A színvonalat és a hatékonyságot szeretném tovább emelni. Nem azért, mert eddig nem ment jól, hanem mert ezt mindig lehet és kell is.

A holdingot évekkel ezelőtt öt-hat cégből gyúrták össze, a centralizálás mára szükségszerűvé vált. Több helyen, elszórtan működnek az irodák, telephelyek, jó lenne központosítani. De ez nyilván a tulajdonos önkormányzat szándékaitól is függ. Az biztos, hogy most egy nagy belső átvilágítás közepén vagyunk, ennek eredménye és az idei városi költségvetési számok tisztánlátása után derül ki, mire lesz lehetőségünk – jelenti ki az új vezérigazgató.

Nagy Zsolt eddig főkertésze volt a városnak, s mint ilyen, a nappal kelt. Ezen a szokásán nem is akar változtatni.

– Reggel fél hatkor itt kezdek, a Lófuttató utcai telepen. Most nem én tartom ugyan a reggeli eligazítást, de meghallgatom, hogy eddigi helyettesem, aki megbízottként továbbviszi a zöldterület-gazdálkodás ügyeit, kiadja a feladatokat.

Fél nyolcig még innen irányítom, amit lehet, és csak akkor megyek át a Magyar utcai irodába folytatni a többivel. A holding összetett feladatokat lát el, ide tartozik a távhő, a közterület-tisztítás, az útkarbantartás, az ingatlankezelés, a zöldterület-gazdálkodás, sportterület-gazdálkodás, a gyepmesteri szolgálat, a társasházkezelés, a parkolás, az innovációs központ, az ipari park, a piac. Kétszázhetvennégy munkatársam van a sok-sok feladatra.

Változás biztosan lesz az elkövetkezendő hónapokban, az újító énemet ezentúl sem akarom visszafogni – zárta első vezérigazgatói nyilatkozatát Nagy Zsolt.

Névjegy

Nagy Zsolt 45 éves, tősgyökeres soproni, nős, két gyermek édesapja. Tizenkilenc éves fia erdészeti technikumba jár, 14 esztendős lánya az Orsolya-iskola diákja. Ő volt a főkertész, amikor a legvirágosabb város lett Sopron. Öt államilag elismert növényfajtát is jegyez, amiket ő nemesített. 
  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A víz az úr a szőlőhegyen

A nyári nagy esőzések elmosták a tavaly átadott Nemeskúti út több részének partoldalát, rézsűjét. Tovább olvasom