Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Átalakítások az Erzsébet-kórházban

A soproni közgyűlés csütörtökön vitatja meg az Erzsébet-kórház átalakítási programjában meghatározott fejlesztési feladatokat. Ha a képviselők igent mondanak a tervezetre, a kórház területén alakítják ki a Sürgősségi Betegellátó Osztályt.
A szervezeti átalakítás első ütemében a kardiológiai fekvő- és járóbeteg részleg, valamint a gasztroenterológiai szakrendelés költözne át a belgyógyászatról a volt gyermekosztály épületébe.
Ugyanennek az épületnek az emeletén koronária-őrző, kardiológiai fekvőbeteg részleg, a földszinten pedig többek között új emésztőszervi vizsgáló blokk, kardiológiai szakrendelők, terheléses EKG, ultrahang kerülne kialakításra.

Az átalakítás részeként a Sürgősségi Betegellátó Osztályt és a központi ügyeletet a főépületben, a sebészeti tömbben alakítanák ki. Az épülettömb eredeti tervei szerint a mentőbejárat melletti részen sürgősségi betegfogadó részleget hoztak volna létre, de tíz évvel ezelőtt – amikor a kórház épült – Magyarországon ilyen rendszer még nem működött. Jelenleg a sebészeti röntgen található itt és az ügyeletes beteghordók szobája.

Az új rendszer azért lenne praktikus, mert az összevont háziorvosi ügyelet jelenleg a kórháztól és a mentőállomástól egyaránt távol, a Lenkey utcában működik. Korábban is felmerült a városi ügyelet elköltöztetése, de a kijelölt hely nem volt megfelelő. Amennyiben a városi és vidéki ügyelet, valamint a sürgősségi betegellátó osztály a kórház épületében kapna helyet, a mentőkkel közös diszpécserszolgálatot is lehetne működtetni.

A tervek megvalósításához szükséges 85 millió forintot a tervezet szerint az önkormányzat ingatlanértékesítésből biztosítaná: a Kuruc körút és Szív utca által határolt részen található önkormányzati tulajdonú, használaton kívüli ingatlan eladásával.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban is lesz új hangletapogató

Amerikából már érkeznek azok a mozifilmek, amelyek csak egy új fajta hangletapogató berendezéssel… Tovább olvasom