Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Átadták az új tantermeket az Eötvös-gimnáziumban

Sopron - Ünnepélyes keretek között kedden adták át, illetve szentelték meg az Eötvös-gimnázium új épületrészét. A fejlesztésre a bővülő oktatási kínálat miatt volt szükség.
Folyamatosan fejlődik az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola. Tavaly indítottak képzést a sajátos nevelési igényű tanulók számára. A cél az, hogy ők is olyan szakmát szerezhessenek, amely feltétele az érettségi. Emellett folyamatosan emelkedik a gimnáziumba járó diákok száma, így elkerülhetetlenné vált az intézmény bővítése.

– A most lezárult fejlesztési ütemben két új tanteremmel bővült iskolánk – mondta el a Kisalföldnek Balikóné Németh Márta igazgatóhelyettes. – Ezzel együtt az informatikai termet is átalakíttathattuk. A következő évtől elindul a gyógyszertári asszisztensi képzés, ezért az egészségügyi demonstrációs terem tankonyha részét is felújítottuk.

Október végére készült el az új épületrész, amelyet Gottschling Gábor igazgató tegnap avatott fel. Fotó: Magasi Dávid

Gottschling Gábor igazgató hozzátette: a több millió forintos költségek előteremtésében a helyi evangélikus gyülekezet is jelentős részt vállalt. A munkálatok májusban kezdődtek és október végére fejeződtek be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs magyarázat a szörnyű gyilkosságra

Győr–Sopron - Tizenegy és fél év fegyházbüntetésre ítélte és nyolc évre a közügyektől is… Tovább olvasom