Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Átadták a versenypályát

Zsira - Nemzetközi nyitóverseny keretében adták át az elmúlt hétvégén a Zsirán kialakított kilenclyukú golfversenypályát. A sportlétesítmény hatása az egész régió idegenforgalmára is kedvezően hathat.

Hosszas előkészítést és engedélyeztetési eljárást követően az elmúlt év tavaszán kezdődött el Zsirán az összesen mintegy ötmilliárd forintból, 72 hektáron megvalósuló golfkomplexum megépítése. Még az év nyarán elkészült a kilenclyukú gyakorlópálya, valamint az elütőrész. A következő ütemet, azaz a kilenclyukú versenypályát az elmúlt szombaton – egy nemzetközi verseny keretében – adták át. A tervek szerint a sportlétesítmény utolsó részének, az ugyancsak kilenclyukú pálya megépítésének legkésőbb jövő év tavaszán állnak neki. A golfpálya hatása a szakemberek szerint a régió idegenforgalmára is kedvezően hat majd.

– Kizárólag helyieket foglalkoztatunk, továbbá az adók révén jelentős összeget fizetünk a település költségvetésébe – mondta el az avatón Szemes Róbert, a beruházó cég egyik tulajdonosa, ügyvezető igazgatója.

Zsira újdonsága: Nemzetközi verseny keretében az elmúlt szombaton adták át a versenypályát.

– Egy jó étterem vagy fogadó azonban nagyon hiányzik. Bízunk benne, hogy lesz majd olyan vállalkozó, aki fantáziát lát egy vendéglátó-ipari egység üzemeltetésében. A tapasztalat az mutatja, a külföldi vendégek egy golfpálya miatt nem jönnek el Magyarországra. Terveink szerint a zsirai, a büki, illetve a balatonudvari pályák összefogva, egy csomagban kínálják szolgáltatásaikat. Ezzel még több turistára számíthatunk. A válság a golfszektort viszont nem érte el. Idén már száznegyven tagunk van, szemben a tavalyi negyvennel.

A településen élőknek is jól jöhet, hogy itt működik a golfpálya. Ennek első látható jele, hogy jelentősen megemelkedtek az ingatlanárak. Sőt, olyannal is találkozni, aki Bécsből kifejezetten a pálya miatt költözött a faluba.

– Zsirán a golfnak köszönhetően tovább bővülhet a vendéglátás, nő a turisztikai vonzerő és javul a település versenyképessége. Az elkövetkezendő években pedig fejlődhet és szépülhet településünk arculata is – fogalmazott Dorogi Árpád polgármester.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2009. szeptember 14. 20:38
    „Ezt kell Magyarországból csinálni! Golfpályákat és Kaszinókat! Az után itt is LESZ-VIGASZ, mint Bezenyén!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futófesztivál Ágfalván

Az elmúlt szombaton immár hetedik alkalommal tartották meg a futófesztivált Ágfalván. Tovább olvasom