Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Átadták a szentmargitbányai utat

Az összesen tizennyolcezer négyzetméter felületű szentmargitbányai útnak egyharmadát kellett kijavítani: háromezer négyzetméteren szőnyegeztek, másik háromezren kátyúztak. Már csak a padka van hátra, de rá lehet hajtani.

– Elkészült a felújítás – jelentette be Fodor Tamás polgármester hétfőn a Páneurópai Piknik helyszíne mellett az ausztriai Szentmargitbányára (St. Margarethen) vezető út mentén.

A soproni városvezetés hétfőn bejelentette: újra használható a szentmargitbányai út. Fotó: Magasi
A soproni városvezetés hétfőn bejelentette: újra használható a szentmargitbányai út. Fotó: Magasi


– A tél nagy károkat okozott a burkolatban, ezt most a soproni önkormányzat mintegy harmincmillió forintból kijavíttatta. Egyrészt mert az emlékpark kedvelt kirándulóhely, másrészt mert sokan használják az utat ausztriai munkahelyeik felé.

Tudni kell, hogy az út alapja nem ekkora terhelésre épült, eredetileg kirándulóknak szánták, de a határnyitás miatt megtízszereződött a forgalom – mondta el a polgármester, hozzátéve: hosszú távon az jelenthet megoldást, ha az országos hálózatba kapcsolják be a szentmargitbányai utat. Magyarul: tárgyalnak a közúttal az út fenntartásának átvételéről.

A szentmargitbányai út fennállása óta már a második „generáljavításán" van túl, de ezenkívül is voltak burkolatán kisebb javítások. Az aszfalt most sem tökéletes, ezért – valamint a kerékpárosok biztonsága érdekében – negyvenes sebességkorlátozó táblákat helyeznek ki. Néhány napig még a padkákkal dolgoznak a Sopron Holding Zrt. munkatársai, s ez idő alatt még maximum húsz kilométer/órás sebességgel lehet itt közlekedni, de hétvégére mindennel elkészülnek – ígérték a szakemberek.

A tájékoztatón ugyanakkor az is kiderült: az idei télen nagy havazás esetén az önkormányzat újra le fogja zárni az utat, hogy a hótolók ne tegyék tönkre újra a burkolatot. Hacsak addig át nem veszi az utat a Magyar Közút.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székely Norbert: a család továbbra is Sopronban maradna

Tizenegy év után távozik a soproni Uniqa-Euroleasing női kosárlabda csapat vezetőedzője, Székely… Tovább olvasom