Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Átadták a soproni műjégpályát

Átadták Sopron első műjégpályáját. Az ünnepek végéig ingyen használhatják a korcsolyázás kedvelői.
Egy több évtizedes álom valósult meg tegnap Sopronban. Ünnepélyes keretek között adta át rendeltetésének Walter Dezső polgármester a városi stadion területén a műjégpályát. Kalmár István alpolgármester a Kisalföld érdeklődésére elmondta, két éve született az ötlet. Több céget is megkerestek, de kiderült, 4–600 millió forintba kerülne egy fedett jégstadion építése. Az elmúlt év őszén azonban, amikor megkérdezték a lakosságot, mire fordítsák a „Globex-pénzt", nagyon sokan a jégpályát jelölték meg.

Ezért Kránitz László képviselő kezdeményezésére újból napirendre tűzték a kérdést. Az igény és a lehetőség akkor talált egymásra, amikor az egyik soproni – hűtéstechnikával foglalkozó cég – felajánlotta, hogy referenciaként megépítené az ideiglenes műjégpályát. Nyáron volt a közbeszerzési pályázat. Az önkormányzat nem pénzt, hanem telkeket ajánlott fel, mintegy 100 millió forint értékben. A cég az ingatlanokon fejleszteni fog, logisztikai központot építenek.

Mint megtudtuk, a műjégpálya kifejezetten tömegsportcélokat szolgál, a szükséges kiszolgáló létesítményekkel, korcsolyakölcsönzéssel. Januártól a város iskolásai délelőttönként ingyen használhatják, még a korcsolyákat is az önkormányzat bérli számukra. A pályát az ingatlankezelő kft. üzemelteti, így lehetővé vált, hogy olcsó legyen a belépőjegy. A műjégpálya hétvégén, illetve iskolai szünetben délelőtt 10-től 13 óráig, délután pedig fél háromtól fél nyolcig tart nyitva. A belépődíj december 27-től ötszáz, a tíz alkalomra szóló bérlet pedig négyezer forintba kerül. Arra is van lehetőség, hogy fél nyolc után kibéreljék a pályát, ennek várható díja 15, illetve fél pálya esetén 8 ezer forint lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron is nyertes lesz Győr oldalán

Sopron is nyertese lesz a hétfőn elfogadott Országos Fejlesztéspolitikai Koncepciónak, valamint az Országos Területfejlesztési Koncepciónak – jelentette ki Balogh József. Győr polgármestere arról is beszélt, hogy Sopron mindvégig korrekt partnere volt a megyeszékhelynek a pólusközpont körüli vitában. Tovább olvasom