Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Átadták a Hátulsó utcai lakásokat

43 család vette birtokba Sopron legújabb önkormányzati bérházát a Hátulsó utca 10-12. szám alatt.
Sopron elmúlt éveinek harmadik legnagyobb szabású beruházását, a Hátulsó utcában megvalósult önkormányzati bérház negyvenhárom összkomfortos lakását adták át hivatalosan a hétvégén. Kalmár István alpolgármester elmondta, a lakásokra 176 család nyújtotta be pályázatát. Közülük választotta ki az önkormányzat egészségügyi és szociális bizottsága a leendő bérlőket. A háztömbben jórészt kisgyermekesek leltek otthonra, nyolcvanöt gyerek került korszerű, egészséges, szép lakásba. A beruházást az állam pályázati forrásból 260 millió forinttal támogatta, a többi költséget az önkormányzat finanszírozta.
A tömbátadáson az alpolgármester Fekete Zoltán négygyermekes családapának nyújtotta át a lakáskulcsot.

– Feleségemmel, Szilviával tíz éve házasodtunk össze, azóta négy gyermekünk született. Bianka 9, Debora 7, Jázmin 4 és Szonja 1 éves – mondta érdeklődésünkre Fekete Zoltán gépkezelő. – A kezdetekben a szülőknél laktunk, de hét éve Ágfalván, egy egyszobás vályogházban húztuk meg magunkat. Örülünk, hogy végre európai körülmények közé került a család. Az egy plusz három félszobás önkormányzati lakás bérleti díja havi húszezer forint lesz, a rezsin kívül.

A Hátulsó utcai tömb építése két éve kezdődött el – az építkezést régészeti feltárások késleltették –, ugyanakkor a kivitelező szép munkát végzett. – Az egyemeletes plusz tetőtér-beépítéses háztömbben eltérő alapterületű, 28-tól 78 négyzetméterig terjedő lakásokat alakítottak ki – tájékoztatott Kelemen Imre, a SIK Kft. igazgatója. – Az épület lakásait a tervezők eleve különböző nagyságú családok igényeihez igazították. Az önkormányzati lakások négyzetméterenkénti lakbére 250-300 forint között mozog. A épület utcafrontján kialakított két üzlethelyiség értékesítése folyamatban van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótér épül Nagycenken

A Simon család felajánlásából, tavasszal megépül a már régóta tervezett és várt játszótér a… Tovább olvasom