Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Átadták a felújított Uszoda utcát

Fodor Tamás polgármester alpolgármesterei jelenlétében szerdán átadta a felújított Uszoda utcát és az ugyancsak megszépült környékét.


Az Uszoda utca nyolcszáz méteren, a Csík Ferenc utca százharminc méteren kapott új burkolatot. A közművek előzetes cseréjével már tavasszal végeztek a szakemberek. Az útfelújítással egyidejűleg most kicserélték a járdaszegélyeket, és a járdákat is új aszfaltréteggel látták el. Új parkolókat is kialakítottak.

A beruházás az ISPA-program befejezéseként és kiegészítéseként zajlott le, a költségek elérték a nyolcvannyolcmillió forintot. Az érintett utcák fásításához ősszel fognak hozzá: gömbkőriseket, továbbá cserjés aljnövényzetet ültetnek el. Ilyen jellegű munkákra gárommillió forintot szánnak.

Simon István alpolgármester – a környék önkormányzati képviselője – hozzátette: a kormány önkormányzatokat sújtó megszorítása, az e szférából kivonandó százhúszmilliárd forint mintegy hétszázmillió forinttal fogja érinteni Sopront. Ezért kétséges, hogy 2010-ben annyi utat tudnak majd felújítani, mint az idén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Imádom ezt a várost, ahogy van˝

Sorozatunkban, csakúgy, mint eddig, most is ezt a kérdést tettük fel: mit szeret és mit nem… Tovább olvasom