Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Átadták a felújított Tómalom-fürdőt - Fotók

Fodor Tamás polgármester kedden koszorút hajított a vízbe, ezzel megnyitotta a Tómalmi strandszezont, s felavatta a felújított létesítményt.

– Tómalom városrész eddig fejletlenebb volt a többinél, ezért elhatároztuk a felzárkóztatását. Kerékpárút épült, fejlesztettük a Borostyán utcát, bővítettük a közvilágítást, az üdülőövezetben megoldódott a csapadék-elvezetés. Mindezek után a fürdőről sem feledkeztünk meg – fogalmazott Simon István alpolgármester az átadáson.

Átadták a felújított Tómalom-fürdőt. Fotó: Magasi.


A fürdő körüli düledező kerítést lebontották, helyette egy új épült. A kicsiket egy felújított, bekerített, az EU-szabványoknak megfelelő, korszerűsített játszótér várja. A bejárat melletti fogadóépületre egy szintet ráépítettek, felül raktárat alakítottak ki. A büfé is megújult, s emellett új kapu, pénztár várja a látogatókat.

A beruházás összértéke húszmillió forint, a munkálatokkal még május végére teljesen elkészültek. Így nem volt akadálya annak, hogy kedden ünnepélyesen is megnyíljon a Tómalmi strandszezon. Fodor Tamás polgármester koszorút hajított a vízbe, ezzel egyben felavatta a felújított létesítményt is.

A strand bejárásakor láthattunk vízimentőket, akik szükség esetén azonnal a fürdőzők segítségére sietnek . – Az egész szezon alatt naponta itt lesz egy balatoni vízimentő, tekintettel arra, hogy természetes fürdőhelyeken jobban kell vigyázni a fürdőzéssel – fogalmazott Varga Tibor, a Soproni Vízmű Zrt. fürdő-üzemmérnökség vezetője.

Olvasóink írták

 • 15. ödenbürger 2012. június 06. 21:48
  „kicsit szomorúak a képek (ki kiváncsi a kacsákra?!), és öszintén nem láthatjuk sokat a felújításból. az egész fürdönek még mindig szoci, régi kommunista magyar hangulata van, sajnos...nem vagyok biztos, hogy többen fognak odamenni most az új épület miatt. a környék egyszerüen nem vonzó. járták a soproni politikusok egyáltalán már a ritzingi vagy a somfalvi, meggyesi strandokra, hogy lássák hogy kell kinéznie egy európai strandnak!?”
 • 14. defg 2012. június 06. 21:34
  „12. himbi
  ja, azt a részt pont nem újították fel... egyébként bőven lenne még mit tenni ott.
  "A büfé is megújult." Igen. Egy ember megvette a régi tulajtól, saját pénzén lebontatta, újat épített, üzemelteti, nagyjaink meg tetszelegnek előtte, hogy milyen szép lett... Ennyi erővel bármelyik új családi ház elé is odavonulhatnának. Ahhoz is pont annyi közük lenne.
  11. rotis
  igazad van. Én is többször láttam tavaly, hogy az úszómester strandidőben a strandról horgászott. meg azt is, hogy a szemközti stégről fürdőzők ruháját ellopta. odaevezett, bepakolta csónakba, elevezett.
  ez ilyen.”
 • 13. Cloeon_dipterum 2012. június 06. 20:50
  „Ha sikerülne a világháborús pusztítás előtti állapotot visszaállítani, akkor igen neves és keresett fürdőhely lenne a Tómalom.”
 • 12. himbi 2012. június 06. 18:16
  „Csak 1 észrevétel! A fotógaléria első képe ahol a lépcsők vcannak az a felújítás előtt vagy után készült? Mindezt csak azért kérdezem mert a lépcső szélén elég kopott a festés...”
 • 11. rotis 2012. június 06. 15:32
  „És csak reméljük,hogy a vízimentők idén nem horgászással ütik el az idejüket strandidőben. Mert tavaly sajnos ez volt, szinte minden nap bedobta a horgot az úszók közé.Ja,és mielőtt elkezdene mindenki tanácsokat adni,igen szóltunk az illetékeseknek. Csak éppen nem tettek semmit,mert az illető a tógazda ismerőse. Ennyi. El is van intézve. Ha te szólsz,akkor megfenyegetnek,hogy bedobnak a vízbe, vagy lelőnek,mint egy kutyát. Ez egy másik megtörtént eset tavaly tavasszal.Itt a rendőr üzente,hogy jobb ha nem csinálunk semmit,mert az a horgász olyan bolond,hogy biztos baltával esik az új kerítésünknek. Persze a horgászegyesületnek is hiába szólunk. Tómalom, én így szeretlek!”
 • 10. bali00004 2012. június 06. 13:52
  „miért van az, hogy felraknak 10-30db képet, és biztos hogy az 5-dik kép a nyitó kép! válassza már az elsőt, vagy tegye úgy sorrendebe hogy az első legyen. idegesítő, hogy 4-5képet vissza kell menni, és kezded visszafelé! Normáális? Margit?:-) köszönöm!”
 • 9. norbi29 2012. június 06. 11:25
  „MIlyen szépen rendberakták a betonfalat is :D
  igy már vonzza a vendégeket :)))))”
 • 8. scilla 2012. június 05. 23:00
  „Örülök neki, mert szeretem a Tómalmot, bár régen voltam már. Nem is tudom, mi lenne a jobb, ha többen járnának, vagy sem... Ha kevesen járnak, előbb-utóbb még becsukják, ha meg sokan, akkor elveszíti a varázsát... Mindenesetre szerintem nagyon klassz, hogy felújították :) A képekkel viszont nem bírtam nagyon megbarátkozni, mert igazából nem azokra voltam kiváncsi jártukban-keltükben, akik ott voltak, hanem a strandról szerettem volna több képet látni. Nosztalgiából is, meg kíváncsiságból is, hogy milyen lett, mi változott. Amennyit láttam, az tetszik, remélem, az egész klassz lett :) És miért is ne?!”
 • 7. északiszaki 2012. június 05. 21:12
  „Réges régen még az én koromban,valamire való alpolgármester nem koszorút dobott szezonnyitón a vizbe,hanem csónakon beevezett a tó közepébe,belemeritette poharát,és jóizüen ivott a tó vizéből...
  Koszorut akkor szoktak ha vki belefulladt
  Változnak az idők,na!!!”
 • 6. Cloeon_dipterum 2012. június 05. 21:07
  „Sajnos a szovjetek rombolása után sosem lesz a régi a Tómalom. :(”
 • 5. Karcsika 2012. június 05. 20:20
  „Ezek a kacsás képek is a Tómalmon készültek?
  Olyan kék a víz színe. Nem ződ! :-)”
 • 4. loner 2012. június 05. 19:50
  „Hogy miért fejlesztik a Tómalmot? Egyszerű a válasz! Az alpolgármester úr körzete. Gondolni kell a jövőre!!!!!!”
 • 3. SZILAJ 2012. június 05. 18:32
  „Olyan veszteséges a Tómalom fürdő , hogy csak na !!! A Fertő tavi bevételekből költik rá a pénzt, de hogy miért nem tudni... Lehet már kinézte valaki magának végkielégítés gyanánt ?? A Vízmű inkább a lővér usziba fektetné a bevétel feleslegeit, azzal talán még a Soproniakért is tenne valamit.”
 • 2. szdavid 2012. június 05. 18:20
  „Épp ideje volt. Ezzel most sokkal többen fognak ellátogatni. És még több turista keresi fel ezt a jó fürdési lehetőséget.”
 • 1. Oreg35 2012. június 05. 17:22
  „Mit jelent az, hogy "balatoni vízimentő"? Naponta jön a Balatonról?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drónok lesznek az osztrák-magyar határon?

Pilóta nélküli felderítő repülőgépek vásárlását tervezi az osztrák hadsereg, és a drónokat akár a… Tovább olvasom