Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Átadták a felújított soproni Harkai utat

Megújult a Harkai út, ahol a burkolatépítés mellett felújították a vízvezetéket, valamint a szennyvíz- és csapadékvíz-csatornát is. A beruházás pályázati pénzből, valamint az önkormányzat és a vízmű anyagi forrásaiból valósult meg.

A Harkai út az Alsólővér városrész gyűjtőútja, átkötő jellegénél fogva jelentős a szerepe a Kőszegi út tehermentesítésében. Korábban az út felületén rengeteg kátyú volt, problémákat és nehézségeket okozva a közlekedésben. Nem volt megoldva a csapadékvíz elvezetése sem, így az ott élők több esetben is kérték az önkormányzat segítségét.

A pénteki átadáson dr. Fodor Tamás polgármester, Abdai Géza alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője és Mágel Ágos, az önkormányzat Városfejlesztési bizottságának elnöke a tervezők, kivitelezők, továbbá a helyi lakosok jelenlétében adta át a felújított útszakaszt.

- Egy régi problémát oldott meg az önkormányzat a Harkai út megújításával – mondta dr. Fodor Tamás polgármester.

A felújításól részletesen beszámolva, dr. Fodor Tamás elmondta: az önkormányzat 2009-ben a TEUT programban pályázott az útfelújításra, és a 30 millió forintos beruházáshoz nyert 15 millió forintos állami támogatást. A fejlesztés részeként a soproni Harkai út meglévő pályájának 3 cm vastag rétegének lemarása, a szegélyek javítása, kátyúzás és kiegyenlítés, majd ezt követően 5+3 cm vastag aszfaltszőnyeg terítése történt meg. Ezzel párhuzamosan az útkeresztezéseknél az akadálymentesített gyalogátkelőhelyek átépítése is megvalósult.

Dr. Fodor Tamás arról is szólt, hogy a pályázatban szereplő útfelújítási munkálatok megkezdése előtt, az önkormányzat és a vízmű úgy döntött, hogy teljes körű felújítást végez a mintegy 466 méter hosszúságú szakaszon. A beruházás előtt a Vízmű felújította a vízvezetéket, valamint a szennyvíz- és csapadékvíz-csatornát a Citadella utcáig.

Az önkormányzat elkészítette a csapadékcsatornát a Citadella és a Kőszegi út között mintegy 30 millió forintból, valamint új útalapot épített. A páratlan oldalon új járda épült, míg a páros oldalon új parkolókat alakítottak ki. Mindezek költsége 35millió forint volt. A kivitelező és az önkormányzat a beruházás során folyamatosan egyeztetett az ingatlantulajdonosokkal.

A város polgármestere köszönetet mondott a városvezetés nevében az ott élőknek, hogy a kivitelezéssel járó kellemetlenségeket elviselték. Arra kérte a gépjárművezetőket, hogy tartsák be a sebességhatárokat.

Abdai Géza alpolgármester, a környék önkormányzati képviselője elmondta: lakossági jelzés és igény alapján kezdték el a Harkai út megújítását, az elejétől a végéig, úgy, hogy a város legjobban kialakított infrastruktúrával rendelkező úttá vált a felújítást követően, annak ellenére, hogy az adottságai nem voltak kedvezőek.

Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság elnöke a Harkai út környékének időbeli fejlődésére visszatekintve mutatott rá arra, ahogyan immár egy teljesen különálló városrésszé alakult a környék, ahol a felújított út a közlekedésbiztonságot szolgálja.

Olvasóink írták

 • 8. gligeti 2010. november 27. 15:28
  „Na igen a Vándor Sándor utca rendbetételét nagyon sokan várjuk és ha már talán arra járnak a Terv utcát is rendbe tehetnék a TAEG-től az Ágfalvi útig.Mert az arra járó kamionok sz@rrá járták ezt a szakaszt és a használatlan iparvágányokról még nem is szóltam.Ja,a Vándor Sándor utcát is igazán összeköthetnék már az Ágfalvi úttal,mert ez is igen nagyforgalmu lenne, leginkább műszak és iskola kezdéskor.”
 • 7. kont 2010. november 27. 11:25
  „Szép, lett az út az tény. De életveszélyes is, olyan sebességgel haladnak keresztül az autók, hogy előbb-utóbb súlyos balesetek lesznek. Ezen változtatni kell. Ma is egy bátor gladiátor kis híján belecsúszott az előtte haladó autóba.”
 • 6. Andersen 2010. november 27. 08:46
  „Ha jól emlékszem a Vándor Sándor utca is választási ígéret volt.Azzal mi lesz?vagy a nem régen elvégzett itt-ott foltozgatással letudva??”
 • 5. hehe08 2010. november 27. 04:32
  „nyilván....
  meg nyilván azt is, hogy miért kell szar munkát csinálni amikor lehetne jót is......
  nem mellesleg közel egy évig fel volt túrva az utca....
  ugyanezt a munkafolyamatot ausztriában egy hónap alatt elvégzik.... miért is?????”
 • 4. Bbert 2010. november 26. 20:40
  „Nyilván Ancsa78 azt mondja, hogy köszöni szépen.”
 • 3. Ancsa78 2010. november 26. 17:38
  „"A páratlan oldalon új járda épült, míg a páros oldalon új parkolókat alakítottak ki. "Igen a citadella útig.Onnan felfelé a páros oldal nem igazán csinálták meg.Azon az oldalon a régi köveket tették vissza a vizesek elég hepe hupásan.A szemközti oldalt persze le aszfaltozták.De erről a részről a parkolok is hiányoznak.Választás után ez a rész már nem volt fontos....”
 • 2. Judieee 2010. november 27. 01:06
  „Köszönjük szépen! Érdemes volt végigszenvedni ezt a pár hónapot. A városvezetésen kívül külön köszönet az itt dolgozó munkásoknak, akik megküzdöttek az időjárással és elviselték a néha türelmetlen lakókat. :)”
 • 1. buszsofőr 2010. november 26. 14:41
  „Nagyon szép lett az utca, napi háromszor szemrevételeztem fél éven keresztül :D Kicsit gyanus, hogy miért tették ki a 3,5 tonnás táblát, ennyire gyenge lenne a teherbírása? Hess-hess csúnya gondolatok...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni Margit néni képtelen enni a kórházi mérgezése óta

Már a rendőrség is nyomoz, és belső vizsgálatot indított a soproni Erzsébet-kórház annak… Tovább olvasom