Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Átadták a bérlakásokat

Átadták Sopronban a Táncsics utcában azt a 26 lakásos társasházat, amely 232 millió forintból épült fel.
Kattintson a képre >>
– Hatalmas igény mutatkozott a lakásokra, hiszen a huszonhat otthonra több mint nyolcszáz érdeklődőtől összesen több mint 130 pályázat érkezett – emlékezett vissza Walter Dezső polgármester pénteken a Táncsics utca 17. alatti önkormányzati bérlakások ünnepélyes átadóján. – Maga az épület pedig önmagáért beszél.

– Az ide költöző családok szép, igényes kialakítású otthonokba költözhetnek, és öröm számomra, hogy ebben a város önkormányzata is szerepet vállalt – mondta Walter Dezső. – Igyekszünk minden lehetőséget magragadni az építésre, hiszen a tapasztalat azt mutatja, a bérlakásokra van kereslet. Ezért a most átadottól nem messze elkezdődött egy másik – 92 lakásos – ház építése is, melyet reményeim szerint a következő évben már szintén felavathatunk.

A polgármester beszéde után Grubits Józsefnek, a SIK Kft. házkezelési részlegvezetőjének adta át üzemeltetésre a társasházat és kérte, a kft. jó gazda módjára gyakorolja a tulajdonosi jogokat, majd a lakóközösséget képviselő Firtl Beatrixnek jelképesen átadták a lakása kulcsait. Mint megtudtuk, nem szociális bérlakásokról van szó. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a legmagasabb bérleti díjat vállaló pályázók kaptak jogot a beköltözésre.

Táncsics utca 17. számokban

Az épület teljes költsége 232 millió forint volt – a mélygarázs nélkül. Ebből az állami támogatás 141,5 millió, a többit a város önkormányzata biztosította. A mélygarázs 133 millió forintba került. A 26 lakásra összesen 850 pályázat érkezett 135 pályázó családtól. A mélygarázs autóbeállói eddig 90 százalékban találtak gazdára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hat hónap felfüggesztve Horváthnak

Első fokon a vádlottak elmarasztalásával zárult Horváth László, a Magyar Igazság és Élet Pártja soproni vezetője és fia, ifjabb Horváth László büntetőpere. Horváth László és fia 2004 júniusában Medgyessy Péter miniszterelnök soproni nagygyűlését fütyüléssel megzavarták, és a rendőri intézkedésnek többszöri felszólításra sem tettek eleget. Tovább olvasom