Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Árvízkárosult gyerekeket fogadtak Fertőszentmiklóson

Edelény árvízkárosult gyermekei közül huszonhatot fogadtak Fertőszentmiklóson. A következő héten is érkezik csoport az árvíz sújtotta városból.

– Fertőszentmiklóson hetek óta téma volt, miként segíthetnének az árvízkárosult településeken. A gyermekjóléti szolgálatnál felvetettük, hogy a hagyományos kéthetes gyerektáborozás alkalmával fogadjunk két turnusban edelényi gyerekeket – mondta az előzményekről Horváthné Ábrahám Eszter, az egyik főszervező.

– Ezt mindenki helyeselte, és a gyors összefogásnak köszönhetően már meg is érkezett az első csoport. Az önkormányzat felkarolta a kezdeményezést, és csak dicsérettel szólhatunk a fertőszentmiklósiakról, hogy az első hívó szóra vállalták, elszállásolják és étkeztetik a vendég gyerekeket – vette át a szót Horváth Tibor polgármester. – Megkerestük a környék vállalkozóit, akik természetbeni és anyagi felajánlásokkal támogatták ügyünket. Természetesen az önkormányzat magára vállalta a hiányzó összeg biztosítását, sok százezer forintot. A MÁV és a GYSEV is segített, ők ingyen szállították a csoportot Fertőszentmiklósig.

Az árvízkárosult városnak, Edelénynek gyerekek üdültetésével segít Fertőszentmiklós. Fotó: Magasi Dávid
Az árvízkárosult városnak, Edelénynek gyerekek üdültetésével segít Fertőszentmiklós. Fotó: Magasi Dávid

– Gazdag programot állítottunk össze az edelényieknek. Soproni, Fertő tavi és fertődi program is várja majd a gyermekeket – fűzte hozzá Istvánffy Miklósné táborvezető, akinek családja szintén otthont ad a gyerekeknek.

– Ilyen hatalmas árvíz még sosem fordult elő nálunk. Ezért is nagy-nagy örömmel fogadtuk a meghívást, s ezúton is köszönjük a kedves gesztust – fogalmazott Pásztor Erika, az edelényi gyermekjóléti szolgálat munkatársa, a csoport vezetője. – Nemcsak árvízkárosult diákokat hoztunk el, hanem olyan tizenéveseket is, akik aktívan közreműködtek a kárelhárításban, a mentésben.

A 16 éves Szőlősi Zsolt ez utóbbiak közé tartozik. A péknek tanuló fiatal elmondta: bár az ő házukat szerencsére nem öntötte el az ár, a város vészhelyzete láttán nevelőapjával és testvéreivel rögvest segíteni ment a bajbajutottaknak. – Szóltam a haveroknak, ők is szívesen jöttek menteni. Akadt olyan ház, amelynek szobájában mellig ért a víz. Iszonyat volt, reggeltől egész estig dolgoztunk, mégsem fáradtunk el. Észre sem vettük az idő múlását – emlékezett a katasztrofális napokra.

Olvasóink írták

  • 3. xtc 2010. június 30. 17:35
    „legalább most megmutatta magát azemberi öszefogás”
  • 2. jucuska40 2010. június 30. 05:47
    „Ez csodálatos kezdeményezés!!!! Gratula érte..enberségböl jeles!!”
  • 1. daisly 2010. június 29. 10:25
    „Csak gratulálni tudok!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Védegylet megvétózná a Lövér Kalandparkot

A Védegylet azt állítja engedély nélkül nyílt meg a soproni erdőben a Lövér Kalandpark. Tovább olvasom