Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Áron dala nyert - A Petőfi Színház hangszerelője írta Boggie-nak a zenét

Csemer Boglárka és a Wars For Nothing című dal képviseli Magyarországot a bécsi 60. Eurovíziós Dalfesztiválon májusban.

Akik beülnek a Petőfi Színház Zene, New York, Szerelem című musicaljére, nem is gondolják, milyen híresség ül a zenekari árokban a zongora mellett. Sebestyén Áron, A dal elnevezésű országos versenyen első helyen végzett kompozíció zeneszerzője. Ám nemcsak hazai viszonylatban ért el kiemelkedő eredményt, korábban Parfüm című dalának videoklipje is nagy visszhangra lelt, a világhálón több mint harmincmillióan látták. E dalnak is Csemer Boglárka az előadója, társszerzője.

Sebestyén Áron a soproni Petőfi Színház zenekari árkában. Fotó: Nyikos Péter
Sebestyén Áron a soproni Petőfi Színház zenekari árkában. Fotó: Nyikos Péter


– A Wars For Nothing – Háború a semmiért – tavaly nyáron született. Vannak ismerőseim, akik átélték a háború borzalmait, s ez engem is nagyon megrázott, egyben ihletadó is volt. Gondolataimat papírra vetettem, s ez alapján írta a szöveget a Hollandiában élő Bori Sára Helene.

Úgy érzem, sikerült egy teljesen letisztult dallamot, zenei formát találni a háborúellenességhez, egyetlen gitár kíséretével – fogott a dal előzményeibe a 27 éves, Budapesten élő zeneszerző, Sebestyén Áron. – Így kívántam a magam eszközeivel szót emelni minden háború ellen, amely esetünkben egyetlen költői kérdésre összpontosít: hogyan történhet ez meg napjainkban?

– S hogy miképpen kezdődött zenei pályafutásom? Édesanyám iparművész, édesapám festőművész, akik fontosnak tartották, hogy zenei tanulmányokat is folytassak. Zongorázni tanultam és gitározom – folytatta Áron

. – Már gyerekkorban kedvemet leltem a komponálásban. A klasszikus zene mellett tinédzserként kezdtem el foglalkozni a dzsesszel, a főiskolán ez már szenvedélyemmé vált. Öt éve ismerkedtem meg Csemer Boglárkával, akivel ezt követően sanzonesteken léptünk fel. Tavaly ősszel a soproni Búgócsigában is szerepeltünk.

Sebestyén Áront a Zene, New York, Szerelem hangszerelésére, zenei vezetésére Feke Pál kérte fel, akivel már több alkalommal dolgozott együtt. Ő írta Feke Pál nagylemezének kompozícióit, miként több dokumentum- és reklámfilm zenéje is a nevéhez fűződik. 

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivágják a bálványfákat Sopronban

Huszonegy utcában, több mint ötvenhat bálványfát vágott ki a Sopron Holding Zrt. városszerte.… Tovább olvasom